Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως

Ολυμπιακός: Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 - 10:19

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ, οι αριθμοί είναι το «Α και το Ω» για τις ομάδες και τους παίκτες. Πολλοί είναι που τρέχουν μετά από ένα παιχνίδι να αρπάξουν το στατιστικό για να δουν τι κατάφεραν στο παιχνίδι που αγωνίστηκαν. Ουκ ολίγες είναι οι περιπτώσεις των αθλητών που αγωνίζονται για τα νούμερά τους και λιγότερο για αυτά του συνόλου.

Για να φτάσει μία ομάδα ψηλά, συνήθως χρειάζεται… μπροστάρηδες. Παίκτες που την τραβούν σε κάποιες στατιστικές κατηγορίες και ουσιαστικά τους δίνουν την ώθηση για να φτάσουν στον επιθυμητό τους στόχο.

Ειδικά στα σύνολα που κατακτούν τίτλους και κορυφές, υπάρχουν αθλητές που ξεχωρίζουν και διακρίνονται είτε στους πόντους τους, τις ασίστ τους, τα ριμπάουντ ή σε κοψίματα/κλεψίματα.

Τι γίνεται στην περίπτωση του Ολυμπιακού όμως; Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι στιγμής κατέχουν μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το κορυφαίο ρεκόρ της Ευρωλίγκας με 11 νίκες και 3 ήττες. Η άμυνα είναι το όπλο της ομάδας του Πειραιά αφού ο Θρύλος δέχεται μόλις 70.7 πόντους ανά παιχνίδι, με την αμέσως επόμενη ομάδα να είναι η Φενέρμπαχτσε με 71.5 παθητικό ανά ματς.

Ως εδώ όλα καλά. Βέβαια το εντυπωσιακό στον Ολυμπιακό δεν είναι αυτό.

Οι Πειραιώτες λοιπόν έχουν καταφέρει να είναι στη κορυφή της διοργάνωσης, μην έχοντας κανέναν παίκτη τους στις κορυφαίες πεντάδες σε πόντους, σύστημα αξιολόγησης, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα και κοψίματα. Για του λόγου το αληθές, δείτε παρακάτω τους πέντε κορυφαίους στην κάθε στατιστική κατηγορία.

Ένα σταστιστικό στοιχείο άκρως εντυπωσιακό, που αποδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, ότι οι «ερυθρόλευκοι» δρουν ομαδικά σε κάθε περίπτωση.

Σκοράρουν όλοι (8 παίκτες που υπερβαίνουν τους 7,2 πόντους ο καθένας σε κάθε παιχνίδι), μπορούν όλοι να πασάρουν (μόνο ο Μπόγρης και ο Γουίλτζερ κάτω από μισή ασίστ στις 15,35 ανά παιχνίδι) ενώ ΟΛΟΙ μαζεύουν ριμπάουντ (Τολιόπουλος 0.2, Μπόγρης 0,9 και όλοι οι υπόλοιποι πάνω από 1,4 ριμπάουντ ανά ματς).

Δείγμα του ότι στον Ολυμπιακού προτιμούν ο καθένας να βάζει πάνω από τον ίδιο την ομάδα και να προσαρμόζονται όλοι στα «θέλω» της και να αφήνουν μακριά το «εγώ» τους.

Παράσημο που σίγουρα ανήκει και στον ίδιο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα στον τρόπο που αγωνίζονται και μοχθούν οι παίκτες του στο παρκέ για μία χαμένη κατοχή και μία επίθεση για τον Ολυμπιακό και το καλό του συνόλου.

Διαβάστε επίσης

Με τρεις απουσίες στο Κάουνας!

Με τρεις απουσίες στο Κάουνας!

Η μαγνητική επιβεβαίωσε πως ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει υποστεί διάστρεμμα και δεν θα ταξιδέψει στο Κάουνας για το ματς της Πέμπτης με την Ζαλγκίρις

Ελλάς, Ευρώπη, Ολυμπιακός!

Ελλάς, Ευρώπη, Ολυμπιακός!

Οι Πειραιώτες για μια ακόμα χρονιά αναμένεται να σαρώσουν τους τίτλους στην Ελλάδα, αλλά ο μεγάλος τους στόχος είναι μέσα στο 2018 να κατακτήσουν κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο.