Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπράιαν κάντο όπως ο Χόλις!

Μπράιαν κάντο όπως ο Χόλις!
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 - 10:11

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Τα έχουμε πει για την «επιρροή» και την όποια αναταραχή έχει επέλθει στην «χημεία» της ομάδας, από την προσπάθεια επανένταξης του Σπανούλη στο σύνολο αλλά και τους απανωτούς τραυματισμούς. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς είναι αυτός που έχει επηρεαστεί περισσότερο, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χόλις Τόμπσον.

Ο Χόλις ήταν αυτός που φάνηκε με την επιστροφή του Σπανούλη να επηρεάζεται βάση χρόνου περισσότερο ωστόσο ο Αμερικανός έχει επιστρέψει δυναμικά. Έχει κοιτάξει να βρει τρόπους ώστε να είναι αποδοτικός και αποτελεσματικός για την ομάδα δίχως να βασίζεται μόνο στο σκοράρισμα, δίχως να κάνει κατάχρηση επιθέσεων.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ο Τόμπσον σκοράρει «αθόρυβα» 9 πόντους μ.ο. (27 σύνολο) έχοντας 8/12 δίποντα (66.6%) και 3/8 τρίποντα (37.5%). Κοιτάξτε όμως τα πιο σημαντικά: έχει 3 ασίστ, 3 κλεψίματα απόρροια των αμυνών που παίζει και 2 μόλις λάθη.

Αντίθετα ο Ρόμπερτς έχει «μαγκώσει», έχει πάψει να είναι επιθετικός. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν του πασάρει ο Σπανούλης, ο Αμερικανός του γυρνάει απευθείας τη μπάλα, ενώ για παράδειγμα στο Κάουνας, προσπάθησε να βρει κάπως ρυθμό με κάποια ντράιβ κάπως βεβιασμένα. Συν τοις άλλοις, αμυντικά δεν στάθηκε καθόλου καλά.

Στα τελευταία 5 ματς, στα τρία έχει γράψει αρνητικό ranking ενώ ο μ.ο. πόντων του είναι 4.6 με 6/17 δίποντα (35.2%) και 3/11 τρίποντα (27%). Βγάζει 1.2 ασίστ και κάνει 1.4 λάθη.

Είναι σαφές ότι αυτό θα πρέπει να το βρουν στον Ολυμπιακό. Το Σπανούλης-Ρόμπερτς. Είτε να δουλέψει μαζί ή να πάνε σε κάποια άλλα δίδυμα. Ο Μάντζαρης με τον Σπανούλη και ο Ρόμπερτς με τον Στρέλνιεκς ο οποίος κι αυτός είναι κάπως αλλαγμένος με την επιστροφή του αρχηγού. Σουτάρει από μακριά κυρίως (2/14 τρίποντα – 14.2%) και πολλές φορές «σκοτωμένα», ενώ έχει περιοριστεί η δράση του σε άλλες ενέργειες πιο μέσα. Στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει 3/8 δίποντα, μόλις μία στο Κάουνας. Το side step στο τέλος που κέρδισε και φάουλ.

Διαβάστε επίσης

Στροφή σε Πανιώνιο

Στροφή σε Πανιώνιο

Ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στο ματς της Κυριακής κόντρα στους «κυανέρυθρους» για το ελληνικό πρωτάθλημα, επιθυμώντας να κλείσει με μία εμφατική νίκη τη φετινή χρονιά.

«Αλωσε» το Μιλάνο ο Ερυθρός Αστέρας

«Αλωσε» το Μιλάνο ο Ερυθρός Αστέρας

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου νίκησαν την Αρμάνι με 91-88 – Διπλό για την ΤΣΣΚΑ κόντρα στην Μπασκόνια – Νίκη με ανατροπή για την Εφές – Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 15ης αγωνιστικής.

Περηφάνια και μία… ευχή!

Περηφάνια και μία… ευχή!

Ο Ολυμπιακός που… παίζει με 2 ως 5 τραυματίες σε κάθε ματς, που ξεχωρίζει σε μόλις 1 στατιστική, έχει καταφέρει περισσότερα σε σχέση με πέρσι, δείχνοντας πως είναι… ομάδα με τα όλα της!