Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο»

«Να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο»
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 - 23:38

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ισπανία από την Μπασκόνια, με την εικόνα των «ερυθρολεύκων» να μην ήταν καλή.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Κώστας Παπανικολάου, στις δηλώσεις του, τόνισε για την διπλή αγωνιστική εβδομάδα που έρχεται ότι η ομάδα πρέπει να δείξει τον πραγματικό της εαυτό, ενώ όσον αφορά το ματς της Ισπανίας, ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός, δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να πάνε όλα ένα βήμα πίσω.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η ομάδα δεν έχει την απαιτούμενη ενέργεια, με αποτέλεσμα όλα να πάνε ένα βήμα πίσω. Η αντίδραση, η οργάνωση στην άμυνα, ακόμα και τα ριμπάουντ. Αυτά είναι τα στοιχεία που έκαναν το παιχνίδι να ξεφύγει», είπε αρχικά.

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε καλά σουτ, αλλά δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει: «Είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεις καλά σουτ. Κάποιες φορές θα τα βάλεις, κάποιες όχι. Αν έμπαιναν 2-3 σουτ μπορεί να βρίσκαμε αυτοπεποίθηση και ενέργεια. Όταν μιλάμε όμως για πρωταθλητισμό, πρέπει πάντα να δείχνεις την απαιτούμενη συγκέντρωση. Σήμερα ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων, που έφεραν την άσχημη εικόνα.

Για το ψυχολογικό κομμάτι και τα επόμενα παιχνίδια: «Ερχεται διπλή εβδομάδα με πάρα πολύ δύσκολες αναμετρήσεις. Είναι δεδομένο πως πρέπει να δουλέψουμε και να βάλουμε τον εγωισμό μας μπροστά. Οποιος δεν θίχτηκε του σήμερα, δεν προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο στη διπλή εβδομάδα που ακολουθεί».

Για Μακάμπι και Κίμκι: «Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερες ομάδες. Αυτή τη στιγμή προαπαιτούμενο είναι να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Πρώτα κοιτάμε εμάς και μετά κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να αντιδράσουμε»

«Πρέπει να αντιδράσουμε»

Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε για τα αίτια της συντριβής στην Βιτόρια και έδωσε το σύνθημα για την ανασυγκρότηση των Πειραιωτών.

Ναυάγιο στη Βιτόρια

Ναυάγιο στη Βιτόρια

Αγνώριστος ο Ολυμπιακός έγινε έρμαιο στις διαθέσεις της Μπασκόνια και γνώρισε βαριά ήττα με 86-54 για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο 12-5 στη βαθμολογία.