Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν στραβώνει το ματς, γίνεται για τα καλά..

Όταν στραβώνει το ματς, γίνεται για τα καλά..
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 - 20:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Βαριά η ήττα από την Μπασκόνια, με τον Ολυμπιακό να μην αντιδράει και παράλληλα να παρουσιάζει μία εικόνα διάλυσης, που δεν έχει συνηθίσει κανέναν.

Στην περίπτωσή μας όμως, είναι σημαντικό πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν ποτέ να επανέλθουν στο σκορ. Και αυτό είναι σίγουρα ανησυχητικό, αφού δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Από τη σεζόν 2014-15 μέχρι και σήμερα, δηλαδή από τη στιγμή που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της κατάρρευσης. Οι «ερυθρόλευκοι» να βρίσκονται πίσω στο σκορ και να μην μπορούν να δείξουν αντίδραση. Όταν στραβώνει ένα ματς, αυτό γίνεται για τα καλά.

Είναι πάρα πολλά τα σημάδια και το gavros.gr σας παρουσιάζει ανά σεζόν τις αναμετρήσεις που έμοιαζε η ομάδα του Πειραιά λες και είχε παραδώσει τα όπλα από νωρίς. Σε αυτά δεν γράφουμε τους τελικούς της Ευρωλίγκας σε Μαδρίτη και Πόλη, επειδή οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές.

2014-15

Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 89-70

Στις 27 Νοεμβρίου του 2014 ο Ολυμπιακός έχασε από το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με 24-17 και από εκεί και έπειτα ουδέποτε ένιωσαν σθεναρή αντίσταση από την ομάδα του Πειραιά. Η διαφορά από την τρίτη περίοδο και έπειτα έφτασε το +10 και ο Θρύλος ηττήθηκε παρά την εξωπραγματική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη που πέτυχε 27 πόντους.

2015-16

Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός 75-55

Παρά το υπέρ του 18-17 στην πρώτη περίοδο, ο Θρύλος και πάλι έδειξε σημάδια κατάρρευσης. Ηττήθηκε κατά κράτος και στις τρεις περιόδους που ακολούθησαν, πέτυχε σε 30 λεπτά 37 πόντους και είδε την Ζαλγκίρις να κερδίζει άνετα στο Κάουνας με 20 πόντους. Μοναδική αναλαμπή το τρίποντο του Ντάριους Τζόνσον-Οντομ που έφερε την αναμέτρηση σε 51-45. Αυτό δεν έλεγε τίποτα και γρήγορα η διαφορά ξέφυγε.

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 82-66

Ενα ακόμα ματς που στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός. Στη συνέχεια όμως; Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκτός ματς. Εκλεισε το ημίχρονο στο 45-31 και στην τρίτη περίοδο βρέθηκαν να είναι 24 πόντους πίσω (71-47). Ξέσπασε στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και απλά ψαλίδισε τη διαφορά.

Κίμκι-Ολυμπιακός 98-66

Ο Θρύλος πηγαίνει στη Μόσχα για να δώσει το παιχνίδι της χρονιάς. Που ουσιαστικά θα έκρινε την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Ουδέποτε όμως μπήκε στο κλίμα της αναμέτρησης. Γρήγορα ξέφυγε η διαφορά και το 98-66 τα λέει όλα. Ουδέν σχόλιο. Κατάρρευση 100%.

2016-17

Ρεάλ-Ολυμπιακός 83-65

Πρώτο ματς της σεζόν και ο Ολυμπιακός από νωρίς είναι πίσω στο σκορ στη Μαδρίτη. Μένει πίσω δύο πόντους στο ημίχρονο (42-40), αλλά μία απερισκεψία του Αγραβάνη (φάουλ και τεχνική ποινή στο 58-53) και ουσιαστικά το... σβήσιμο της μηχανής της ομάδας του, έφεραν ένα εκνευριστικά κακό δεύτερο ημίχρονο. Το αποτέλεσμα; Ενα επιμέρους 41-25 με τον Ολυμπιακό να ηττάται πανεύκολα στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή πρεμιέρα.

Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68

Ενα παιχνίδι που εξ αρχής οι Πειραιώτες μπήκαν στραβά στο ματς. Είναι σημαντικό πως ο Ολυμπιακός ήταν 18 πόντους πίσω στο ημίχρονο με 48-30. Παρότι λοιπόν υπήρξε μία... αναλαμπή και μειώθηκε η διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με ένα επιμέρους 20-11, δεν μπόρεσαν ποτέ οι παίκτες του Σφαιρόπουλου να πραγματοποιήσουν την ολική ανατροπή, με την Μπάμπεργκ να προηγείται μέχρι και 19 πόντους (80-61).

Αρμάνι-Ολυμπιακός 99-83

Οι Ιταλοί ήταν ομολογουμένως μία από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Ε και; Το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να προμηνύει τη συνέχεια της αναμέτρησης. Οι ομάδες μπήκαν ισόπαλες στο ημιχρονο (41-41), με τους Μιλανέζους να έχουν αέρα μόλις έξι πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (67-61). Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως, ήταν λες και ο Ολυμπιακός δεν είχε καύσιμα. Μετά το 81-77 του Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μόλις 6 πόντους σε πέντε λεπτά και η Αρμάνι κέρδισε με μία διαφορά θριάμβου, έχοντας ως διακριθέντα τον Πάσκολο!

Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 71-80

Τι εύκολη βραδιά περίμεναν άπαντες. Ειδικά μετά από αυτό το πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα ο Ολυμπιακός, με 5:15 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 54-39. Και όμως η εικόνα ήταν απαράδεκτη στα υπόλοιπα 15 λεπτά. Το επιμέρους 41-17 των Τούρκων στο ΣΕΦ τα λέει όλα, με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν σαν υπνωτισμένοι.

2017-18

Για να φτάσουμε στο τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί τρεις φορές στη σεζόν που διανύουμε, έχοντας νεκρά διαστήματα, ικανά για να σπαταλήσουν την προσπάθεια μίας θετικής σεζόν. Στην Μπαρτσελόνα ήρθε η ήττα με 73-51 για να ακολουθήσει μερικές αγωνιστικές μετά το κακό αποτέλεσμα στην Μπάμπεργκ, όπου ο Θρύλος προηγήθηκε με 62-52 με τρίποντο του Παπαπέτρου, έξι λεπτά πριν το τέλος. Κανείς από τους «ερυθρόλευκους» δεν κατάλαβε πως γύρισε το ματς η ομάδα του Τρινκέρι, η οποία έτρεξε ένα 13-0 σερί, πήρε το προσπέρασμα και κέρδισε το παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης

Συζήτηση, χαλάρωμα και Φάρος

Συζήτηση, χαλάρωμα και Φάρος

Μία μέρα μετά την ήττα από την Μπασκόνια, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ένα απόγευμα με κουβέντα και ήρεμους ρυθμούς προπόνησης.

Σπάνε ρεκόρ με ΓΣΛ Φάρο

Σπάνε ρεκόρ με ΓΣΛ Φάρο

Πρίντεζης και Παπανικολάου κυνηγούν ατομικά ρεκόρ στην αναμέτρηση με την ομάδα της Λάρισας για το ελληνικό πρωτάθλημα.