Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θετικός ο απολογισμός του Ολυμπιακού στο Eurocup

Θετικός ο απολογισμός του Ολυμπιακού στο Eurocup
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 - 11:02

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού έλαβε τέλος στην Τζιρόνα. Οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν με 89-62 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Eurocup, φτάνοντας για πρώτη φορά στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Από την πρώτη σεζόν τους στο Eurocup όπου και αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων, οι αθλήτριες του Θρύλου πραγματοποίησαν δύο βήματα παραπάνω. Η υπέρβαση έγινε και σε 10 αγώνες, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη αρχικά και του Κώστα Μίσσα στη συνέχεια, είχε 6 νίκες και 4 ήττες. Έκλεισε την πρώτη φάση των ομίλων έχοντας 4-2 ρεκόρ, χάνοντας δύο φορές από τη Ρίγα, κερδίζοντας μέσα και έξω την Μπεσίκτας και την Γκορζόβ. Ως δεύτερες λοιπόν, οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν στις 24 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης και αντιμετώπισαν την Σέπσι, από την οποία έχασαν μεν στη Ρουμανία, αλλά ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιό της στη Γλυφάδα.

Ο αποκλεισμός από την Τζιρόνα δεν είναι αποτυχία. Μιλάμε για μία ομάδα που ηττήθηκε στην Ελλάδα με 65-60, ούσα στη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος και με μέσους όρους που ζαλίζουν.

Οπως και να έχει, η ομάδα του Πειραιά, έχοντας τον ελάχιστο ανταγωνισμό στη χώρα μας, με τις προπονήσεις στο ΔΑΚ να είναι πιο δύσκολες και δυνατές ακόμα και από τα επίσημα παιχνίδια, έφτασε στους «16» του Eurocup, δημιουργώντας προσδοκίες για κάτι περισσότερο του χρόνου. Κάτι που φάνηκε από το πόσα άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση στην Τζιρόνα, την ώρα που και στο gavros.gr υπήρχε τεράστια ανταπόκριση σε κάθε κείμενο που ανέβηκε και κατά τη διάρκεια της ζωντανής περιγραφής της αναμέτρησης στην Ισπανία.

ΠΟΙΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Σίγουρα για να φτάσει ο Ολυμπιακός στις κορυφαίες 16 ομάδες του Eurocup χρειάστηκαν όλες οι αθλήτριες να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Κορυφαία του Θρύλου και βάσει της αξιολόγησης, ήταν η Στέλλα Καλτσίδου. Η Ελληνίδα φόργουορντ τράβηξε το κουπί της επίθεσης. Τελείωσε τη σεζόν λοιπόν έχοντας 13,6 πόντους κατά μέσο όρο με 58,9% στα δίποντα, ενώ κατέβασε 4,5 ριμπάουντ ανά ματς, δίνοντας κάτι παραπάνω από 3 ασίστ στο παιχνίδι. Παράλληλα είχε 1,5 κλεψίματα ανά ματς, με μία περίπου τάπα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 14,9 βαθμούς κατά μέσο όρο στην αξιολόγηση.

Από κοντά της και λίγο καλύτερη αναφορικά με το σκορ, ήταν η Βικτόρια Μακόλι. Η Αμερικανίδα σέντερ των «ερυθρόλευκων» στα 10 παιχνίδια του Eurocup είχε κατά μέσο όρο 14,1 πόντους. Το ποσοστό της στα δίποντα ήταν λίγο μικρότερο από της Καλτσίδου καθότι είχε 43,4% ενώ είχε και 37/44 βολές. Ταυτόχρονα είχε 6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και ήταν θετική στο αμυντικό κομμάτι.

Από τις αθλήτριες τώρα, που είχαν σταθερά καλή πορεία σε όλη τη διοργάνωση και έδωσαν πολλά σε άμυνα και επίθεση ήταν η Ολγα Χατζηνικολαου. Η Ελληνίδα γκαρντ ήταν φοβερή στο κομμάτι της πίεσης παίζοντας για κάτι παραπάνω από 28 λεπτά ανά παιχνίδι. Σε αυτά τα 10 ματς, έφτασε να έχει 7.9 πόντους ανά παιχνίδι, με θετικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Σκόραρε 23/45 δίποντα και 7/10 τριποντα, είχε 4,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και 4,3 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ έκλεβε σίγουρα μία μπάλα ανά ματς.

Τέλος επιθετικά αρκετά καλή ήταν η Ιβόν Αντερσον. Με 12.9 πόντους ανά ματς βοήθησε πολυ, όπως και η Εβίνα Μάλτση, η οποία όμως έχασε τους πρώτους 4 αγώνες της ομάδας της εξαιτίας του τραυματισμού της και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο παιχνίδι με τη Ρίγα. Στις 6 εμφανίσεις της στο Eurocup είχε 10.8 πόντους με 11 τρίποντα και έδειξε πως εάν ήταν παρούσα και στις προηγούμενες αναμετρήσεις θα ήταν ακόμα καλύτερος ο Θρύλος.

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε μία ομάδα, ένα σώμα»

«Είμαστε μία ομάδα, ένα σώμα»

Απόλυτα χαρούμενη εμφανίσθηκε στις δηλώσεις της αμέσως μετά το τέλος του ματς της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Γυναικών κόντρα στην Πορτογαλία η Εβίνα Μάλτση.

Το πρώτο το πιο γλυκό

Το πρώτο το πιο γλυκό

Θυμηθείτε τη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ Γυναικών προς την κατάκτηση της πρώτης της κούπας το 2016.

Επέστρεψε η Κοσμά

Επέστρεψε η Κοσμά

Μια ευχάριστη είδηση από το μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, καθώς η Κοσμά επέστρεψε μετά τις 24 Οκτωβρίου. Είχε προχωρήσει σε επέμβαση.