Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι…

Και το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι…
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 - 15:48

Θα είμαι ειλικρινής. Μετά την ήττα από την Μπασκόνια ενοχλήθηκα. Και με το παραπάνω. Δεν περίμενα ότι θα δω χειρότερο Ολυμπιακό φέτος. Και όμως οι «ερυθρόλευκοι» τα έκαναν μαντάρα και στη Μόσχα. Για μένα είναι με διαφορά ο χειρότερος Ολυμπιακός που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και το ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο και την ξεγυρισμένη τριαντάρα από τους Χάκετ και Τζέρελς ξεπερνάει η εμφάνιση αυτή.

Χαμός βέβαια έγινε μετά στο facebook και το twitter και γενικότερα στα social media. Ο καθένας είχε κάτι να πει. Να εκφράσει ένα παράπονο (που ορθά είχε) αλλά και να επιβληθεί με τον τρόπο του. Είπα να σας παραθέσω λοιπόν μερικά από αυτά, που… πλασάρονται και ως λύσεις και στο πρόβλημα του Ολυμπιακού, ο οποίος μην ξεχνάμε, βρίσκεται στο 13-6 της Ευρωλίγκας που από σήμερα μπορεί να είναι ακόμα και 4 ομάδες σε αυτό το ρεκόρ. Για τόσο άσχημα λέμε… Ας μην σας βαραίνω κι άλλο..

Το αντίδοτο λοιπόν μέσω των social media είναι:

- «Να φύγει ο Σφαιρόπουλος». Ισως η πιο πολυφορεμένη ατάκα στις στραβές. Ειλικρινά την βαρέθηκα να την ακούω. Όταν νικάει ο Ολυμπιακός δεν ακούγεται καν. Διάολε κάτι πρέπει να έχει κάνει και αυτός για να είναι η ομάδα του στο 13-6 στην Ευρωλίγκα έτσι;

- «Γέρασε ο Σπανούλης να πάει σπίτι του». Παναγία μου και Χριστέ μου. Οι… αμπάσκετοι GM της διοργάνωσης και όλοι οι υπόλοιποι που παίζουν, μάλλον δεν ξέρουν τι λένε που τον θεωρούν τον κορυφαίο της Ευρώπης. Και αυτός έχει τη μοίρα του προπονητή του. Να τα λέμε όλα..

- «Να αλλάξει τρεις παίκτες τώρα. Τι κάνουν οι ξένοι;». Είναι η κλασική περίπτωση του ανθρώπου που νομίζει ότι λίγο πριν ξεκινήσει ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ, θα υψωθούν τα ποτιστικά για να βρέξουν το… παρκέ. Μπερδεύοντας κάπως έτσι το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο, που μεσούσης της περιόδου με δύο τρεις ταυτόχρονες μεταγραφικές κινήσεις, αλλάζει η ομάδα. Όχι αγαπητέ. Δεν είναι έτσι το μπάσκετ. Οι πολλές προσθαφαιρέσεις δεν βοηθούν, διαλύουν, αποσυντονίζουν και καταστρέφουν. Ναι σε μία-δύο με το ζόρι, αν και αυτές εμπεριέχουν ρίσκο.

- «Και ο Μπόγρης τι κάνει;». Αυτό το «μαργαριτάρι» φοριέται πολύ τώρα τελευταία. Προσοχή. Δεν τρελάθηκα ούτε απογοητεύτηκα όταν ήρθε ο Μπόγρης στον Ολυμπιακό. Ως Τρίτη λύση στο «5» μου αρκεί. Αλλά με ρόλο. Όχι μπες ένα 5λεπτο όταν χάνουμε/κερδίζουμε με +20. Μην περιμένει κανείς να έχει απόδοση. Δεν νιώθει αυτοπεποίθηση και σιγουριά έτσι ο αθλητής.

- «Ναι μην πιάσουμε στο στόμα μας και τους Έλληνες». Ναι και αυτό παίζει… μπάλα πολύ αυτόν τον καιρό στα social media. Φοβερό έτσι; Τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου, τον Μάντζαρη, τον Παπαπέτρου. Τα παιδιά που έφεραν τόσες χαρές τόσα χρόνια. Δεν λέω να μην γίνει κριτική, αλλά η εμμονή για αποκαθήλωση; Δεν βαρεθήκατε πια;

- «Αγγελόπουλοι δεν αφήνετε την ομάδα στην ησυχία της;». Εδώ γελάμε ΟΛΟΙ μαζί. Μην απορείτε διαβάζοντας αυτό. Γράφεται συχνά. Και όμως υπάρχει κόσμος που έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ παράπονα από τους προέδρους των «ερυθρόλευκων». Οι οποίοι ρίχνουν στη… θάλασσα τόσα εκατομμύρια ε; Για την τρέλα τους, την καψούρα τους. Ας πέσει φωτιά να μας κάψει.

- «Πάρτε τον Λεούση χτες». Θα ήθελα να είναι το όνομά μου, όμως είμαι μία κινητή μπόμπα πια και δεν κάνω ούτε για ποιοτικό δίλεπτο. Εννοειται ότι είναι ένα τυχαίο όνομα. Προτάσεις παικτών αριστερά και δεξιά. Που δεν μας νοιάζει καν τι θέση παίζουν, τι κασέ έχουν, εάν μπορούν να έρθουν, ποιοι πρέπει να φύγουν. Και ας παίζει Ευρωλίγκα. Θα τον πάρω μωρέ για να αγωνίζεται με τον Κόροιβο. Εγγύηση..

- «Ε βέβαια με τόσο μικρό ρόστερ τι να περιμένεις». Συγνώμη που θα σε ρωτήσει η κάθε ομάδα. Από την άλλη πιο μικρό ρόστερ; Εάν Αγραβάνης και Τιλί ήταν στην ομάδα, θα μιλούσαμε εξ αρχής για το πιο γεμάτο ρόστερ που έχουμε δει στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Και σε αυτό φταίει ο Σφαιρόπουλος; Που έπαθε τη ζημιά ο Γάλλος; Γιατί σκεφτείτε πως ο Τιλί… διέλυσε τον προγραμματισμό της ομάδας, αφού αναμενόταν να είναι ένα μπαλαντέρ στο «4» και στο «5».

- «Αυτός ο Γκατζούλης τι κάνει ακριβώς;». Μην σου κάνει εντύπωση. Το διάβασα και αυτό. Ρωτήστε όλη την μπασκετική πιάτσα. Παίκτες και προπονητές. Αθλητές μικρών κατηγοριών. Βρείτε μου έναν άνθρωπο που θα πει κακό λόγο για τον συγκεκριμένο επάνω στο επάγγελμα και στην ειδικότητά του. Έναν…

- «Κριτική τώρα επιτρέπεται να κάνουμε, ή μας το απαγορεύετε;». Και βέβαια αγαπητέ. Αλλά και να εκφέρεις γνώμη στα καλά. Όχι να κρύβεσαι όταν έχεις καταπιεί το πληκτρολόγιο; Οκ; Γιατί έχω πολλούς σαν του λόγου σου στο μυαλό μου..

Υπάρχουν και άλλες πολλές περιπτώσεις σχολίων στα social media που μου διαφεύγουν ή απλά βαρέθηκα να τις γράψω. Ποιο είναι όμως το ρεζουμέ;

Ο Ολυμπιακός διαθέτει μία διοίκηση που γνωρίζει τα προβλήματα της ομάδας της. Ξέρει μπάσκετ, είναι κοντά διαρκώς σε όλους, απαιτεί όπως κάθε διοίκηση πρέπει, χοροπηδάει στις χαρές της, δεν μιλιέται στις ήττες της.

Την ίδια ώρα υπάρχουν άνθρωποι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού που οσμίζονται την όλη κατάσταση. Έχουν γνώση πόσο άσχημο αντίκτυπο έχει φέρει επάνω στην ομάδα η εικόνα αυτή. Ολοι θέλουν να καταλάβουν τι φταίει. Μαζί θα προσπαθήσουν.

Ας τους αφήσουν να το βρουν μόνοι τους. Την ίδια ώρα, εσύ που γράφεις κάποια από τα παραπάνω μηνύματα, ας έρθεις να τους τα πεις και από κοντά. Η έστω να στηρίξεις την ίδια την ομάδα στο ΣΕΦ 1200 ατόμων στην Α1 και των 7 χιλιάδων της Ευρωλίγκας. Γιατί συνήθως οι παραπάνω είναι αυτοί που σε ντέρμπι, ή σε παίρνουν τηλέφωνο για εισιτήριο ή ζητούν τσάμπα πρόσκληση.

Και ένα τελευταίο. Πιστεύεις εσύ ότι γουστάρει ένας αθλητής να χάνει και δη με τέτοιες διαφορές; Είσαι πιο λυπημένος εσύ από αυτόν; Δεν είναι μόνο τα λεφτά φίλε. Και δεν είναι έτσι στον Ολυμπιακό.

ΥΓ Εξελίξεις ειλικρινά δεν ξέρω αν θα υπάρξουν. Καμία φορά αυτές είναι ευεργετικές. Το μόνο που γνωρίζω και είμαι σίγουρος, είναι πως οι ήττες αυτές λειτουργούν ως ένα γερό ηλεκτροσόκ. Μακάρι να είναι και το μοναδικό αυτό, για να γυρίσει ο διακόπτης…

ΥΓ2 Δεν υπάρχει χειρότερη ατάκα από το «Τα έλεγα εγώ. Αλλά ποιος με ακούει». Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Εξάλλου αυτή είναι σαν την κ$#!$!ιδα. Ολοι από μία έχουμε. Όχι δύο. Το χειρότερο είναι πως το κάνουν και άνθρωποι που λέγονται δημοσιογράφοι. Αν και ο σκοπός είναι αναμενόμενος. Τα λάικ και ο κόσμος που ακολουθεί..

Διαβάστε επίσης

Βαζέλα, έλα...

Βαζέλα, έλα...

Με τον ΠΑΟ παίζει στη Γλυφάδα στις 14:30 το Σάββατο ο Ολυμπιακός και θέλει να επεκτείνει το σερί του.