Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O brate Πέρο και… οι ομάδες του (Pics+Vids)

O brate Πέρο και… οι ομάδες του (Pics+Vids)
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 - 14:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Πάντα ενδιαφέροντα πάντα ιδιαίτερα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα. Μπορεί βέβαια στις εξέδρες να επικρατεί ένα ατελείωτο πάρτι με συνθήματα στα σέρβικα και τα ελληνικά, με τους Delije και την Θύρα 7 να τραγουδούν αγκαλιά, ωστόσο στο παρκέ οι μάχες δίνουν και παίρνουν. Παρά τα όσα λέγονται, οι «ερυθρόλευκοι» μόλις φέτος- καθώς συναντιούνται με τους Σέρβους τα τελευταία 4 χρόνια- έκαμψαν εύκολα την αντίστασή τους με 85-59 στο ΣΕΦ. Ο μέσος όρος διαφοράς τους είναι στους 5 πόντους.

Μαγνητίζει λοιπόν η αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό – και γι αυτό η Ευρωλίγκα το έχει συμπεριλάβει και στα «5 things» που αναμένουμε με ενδιαφέρον την 20η αγωνιστική, καθώς οι Σέρβοι προέρχονται από ένα αρνητικό σερί τριών ηττών με συνέπεια να πέσουν στο 7-12 στην βαθμολογία ενώ και ο Ολυμπιακός, αφού ξεκίνησε με 4-1 στα εκτός έδρας παιχνίδια του, τώρα, στα τελευταία 5 μακριά από το ΣΕΦ έχει υποστεί 4 ήττες και μάλιστα σκοράροντας μόλις 60.4 πόντους.

Πέρα από φιλίες, σχέσεις και οικογενειακά κλίματα το κίνητρο είναι αυξημένο και το ερώτημα που θέτει και η Ευρωλίγκα) είναι αν ο «οικοδεσπότης» Πέρο Άντιτς και η παρέα του θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να κάνει το 5-0 επί της ομάδας του ή μάλλον, διορθώνουμε, επί του Ερυθρού Αστέρα καθώς ομάδες του είναι και οι δύο ή αυτός και η ομάδα του θα υπερασπιστούν το σπίτι τους όπου έχουν 4 νίκες στο Βελιγράδι και δύο ήττες στα τελευταία τρία τελευταία παιχνίδια στην «Χάλα Πιονίρ».

Στο πρόσωπο του Άντιτς ο Ερυθρός Αστέρας βλέπει την εμπειρία και την καθοδήγηση ανάμεσα στο νέο αίμα που έχει γεμίσει φέτος η ομάδα του Βελιγραδίου. Σκοράρει φέτος 7.4 πόντους (43% δίποντα και 31.1% τρίποντα) παίρνει 3.5 ριμπάουντ και μοιράζει 1.1 ασίστ. Ο ίδιος μάλιστα είπε πρόσφατα πως αυτή η ομάδα έχει το μοντέλο του Ολυμπιακού το 2012, του θυμίζει έντονα εκείνο το σύνολο... «Δεν λέω ότι θα πάρει την Ευρωλίγκα αλλά παλεύει το ίδιο».

Ο Πέρο είναι ακόμα ένας συνδετικός κρίκος στις… ιδιαιτερότητες του Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας. Όπως άλλωστε και ο Μάρκο Κέσελ, που αυτός έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα το 2010 με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Είναι ένα κομμάτι που συνδέει το παρελθόν του Ολυμπιακού και την δημιουργία αυτού του μοντέλου το καλοκαίρι του 2011. Ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του Ολυμπιακού- φάνηκε άλλωστε και στις τελευταίες επισκέψεις του στο ΣΕΦ, στο φιλικό του Ντούντα και στο πρώτο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα- αλλά και ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί έχει να μιλήσει για τον Ολυμπιακό.

Στον τελικό της Ευρωλίγκας με τη Φενέρ, μετά από τρίποντο που έβαλε εναντίον του Ολυμπιακού πήγε στον πάγκο της ομάδας του και πέταγε τα μπουκάλια με νεύρα ενώ με το που τελείωσε το παιχνίδι αμέσως πήγε και ασπάστηκε τους φίλους και παλιούς του συμπαίκτες.

Πήρε δύο Ευρωλίγκες με τον Ολυμπιακό και ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια εμφάνισή του στα δύο χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα οι δύο παραστάσεις στο Final 4 του Λονδίνου όπου είχε 11.5 πόντους μ.ο. (5/9 δίποντα και 3/9 τρίποντα) και 4.5 ριμπάουντ.

Διαβάστε επίσης