Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα πρώτο ημίχρονο που σηκώνει τεράστια συζήτηση (gifs)

Ένα πρώτο ημίχρονο που σηκώνει τεράστια συζήτηση (gifs)
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 - 11:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, με τα παράπονα για την διαιτησία να είναι τεράστια για την ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας τον ΜακΛίν με τρία φάουλ, τον Μιλουτίνοφ με τρία φάουλ, τον Γουίλτζερ με δύο φάουλ, τον Πρίντεζη με δύο φάουλ όσα είχε και ο Μπόγρης. Όπως τόνισε και ο ίδιος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απίστευτη φθορά στο πρώτο μισό από τους Αναστόπουλο και Παναγιώτου και στην πορεία προστέθηκε και ο τρίτος διαιτητής στην εξίσωση.

Με αυτόν τον τρόπο μπήκαν στην τρίτη περίοδο με σοβαρά θέματα φάουλ, την ώρα που ΜακΛίν και Μιλουτίνοφ, στις πρώτες τους επαφές έφτασαν στο τέταρτο (αμφότερα τα φάουλ ήταν σωστά πάντως).

Το gavros.gr σας παραθέτει φάσεις από το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ και σας δίνει την ευχέρεια να δείτε αν τα παράπονα των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι δικαιολογημένα. Οι πρώτες φάσεις του ματς.

Ο Σπανούλης παλεύει για κατοχή με τον Γκάμπριελ, ο διαιτητής στην πλάγια γραμμή δείχνει Ολυμπιακό, όμως ο Αναστόπουλος παίρνει την ευθύνη και δίνει φάουλ στον Σπανούλη.

To σκορ είναι στο 0-4 και ο Καλάθης επιλέγει το ντράιβ. Ο ΜακΛίν παίζει άμυνα ακολουθώντας τα βήματα του ομογενή γκαρντ και ο Παναγιώτου σφυρίζει φάουλ.

Ο Βασίλης Σπανούλης παίζει στα πόδια τον Γκιστ, σκοράρει στο ντράιβ, όμως ακούγεται σφύριγμα. Και πάλι ο διαιτητής της γραμμής σφυρίζει φάουλ (το 2ο) στον ΜακΛίν για σπρώξιμο στον Γκάμπριελ.

Το σκορ είναι στο 1-8, ο Καλάθης τρέχει στον αιφνιδιασμό, κάνει προσποίηση στον Πρίντεζη που την… τρώει, με τον Έλληνα φόργουροντ να πηδάει και να πέφτει επάνω του. Χωρίς να έχει πρόθεση και με μαζεμένα χέρια.. Ο Παναγιώτου είναι μπροστά και σφυρίζει αντιαθλητικό..

Ο Λεκαβίτσιους παίρνει το σκριν από τον Γκιστ και στην αλλαγή πέφτει επάνω του ο ΜακΛιν. Ο Αμερικανός τον ακολουθεί στα πόδια και στην πρώτη επαφή ο Παναγιώτου του σφυρίζει το τρίτο προσωπικό του φάουλ 3:46 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με το σκορ στο 14-22 ο Βουγιουκας προσπαθεί να πάρει θέση με αντίπαλο τον Γουίλτζερ. Ο Καναδός παλεύει με τον Έλληνα σέντερ, όμως χρεώνεται φάουλ απο τον Παναγιώτου να παίρνει τη φάση επάνω του και να δίνει παράβαση στον παίκτη του Ολυμπιακού, που είναι και το δεύτερο ατομικό του φάουλ.

Στρέλνιεκς και ο παίκτης των γηπεδούχων παλεύουν για μία κατοχή. Ο Λετονός πέφτει άτσαλα επάνω στον παίκτη του Παναθηναϊκού, αυτός επιλέγει να σηκωθεί για σουτ. Οι διαιτητές δίνουν το φάουλ αλλά και τις βολές.

Με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 10 πόντους,ο Παναθηναϊκός είναι στην επίθεση. Στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων βρίσκονται "ζευγάρι" οι Βουγιούκας-Τόμπσον. Παλεύουν αμφότεροι για μία θέση. Σφυρίζεται φάουλ απο τον Αναστόπουλο στον Αμερικανό παίκτη των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός είναι στην επίθεση και ο Στρέλνιεκς πασάρει λάθος προς τον Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σηκώνει το χέρι του και φαίνεται πως ακουμπάει τον Γκάμπριελ. Ο Αναστόπουλος δίνει το φάουλ (2ο προσωπικό του Σέρβου) και ο Αμερικανός παίκτης του Παναθηναϊκού πηγαίνει στις βολές.

Το σκορ στο 24-27 και σε αλλαγή σε μαρκαρίσματα, ο Μιλουτίνοφ προσπαθεί να πάρει θέση μπροστά στον Καλάθη για να επωφεληθεί από το μις ματς. Στα πρώτα δευτερόλεπτα αυτής της φάσης ο Παναγιώτου δίνει επιθετικό φάουλ στον Σέρβο, για τον οποίο είναι το τρίτο προσωπικό.

Τελευταία επίθεση για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, ο Πρίντεζης παίρνει την μπάλα στην κορυφή του τριποντου, αποφασίζει να πάει για ντράιβ. Ο Γκιστ βάζει άτσαλα το χέρι του και με τη στάση του σώματός του, δείχνει να πιστεύει πως θα σφυριχτεί παράβαση. Προς έκπληξη όλων, αυτό δεν γίνεται και το παιχνίδι συνεχίζεται..

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε για Φενέρ, αμφίβολος ο Παπαπέτρου

Ξεκίνησε για Φενέρ, αμφίβολος ο Παπαπέτρου

Ο Ολυμπιακός άρχισε την προετοιμασία του για το κρίσιμο ματς της Πέμπτης στο ΣΕΦ κόντρα στην τουρκική ομάδα για την Ευρωλίγκα- Δεν προπονήθηκε και παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος ο Παπαπέτρου.

Θα το πάει στα άκρα ο Ολυμπιακός!

Θα το πάει στα άκρα ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια καθώς είναι έξαλλοι με τους χειρισμούς της ΕΟΚ και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ομάδα.