Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Man2Man των «ερυθρόλευκων» με τη Φενέρ

Το Man2Man των «ερυθρόλευκων» με τη Φενέρ
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018 - 10:53

Κριτική: ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ηταν οδοστρωτήρας. Ο Ολυμπιακός διέσυρε τη Φενέρμπαχτσε με 95-70 και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μία νίκη ψυχολογίας που είναι πολύ σημαντική για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το gavros.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Θρύλου στην αναμέτρηση με τους Τούρκους στο Φάληρο.

ΝΟ 1 MΑΚΛΙΝ

Δεν βρήκε τους χώρους που θα ήθελε ο Αμερικανός σέντερ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό έγινε στο δεύτερο μέρος, όπου ο Σφαιρόπουλος τον έβαλε επάνω στον Ντουβερίογλου και έκανε ρουά ματ. Μέχρι και τρίποντο πέτυχε ο Τζαμέλ που εντυπωσίασε στην τέταρτη περίοδο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4

ΝΟ 4 ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο νεαρός γκαρντ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον προπονητή του όταν το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και πέρασε στο τέλος. Δεν μπορεί να κριθεί για την αναμέτρηση καθώς έπαιξε ελάχιστα.

ΝΟ 7 ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!! Το πρώτο του δεκάλεπτο ήταν όνειρο. Πέτυχε 14 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές! Τι να πει κανείς για το μεγαλείο του. Ηταν άλυτο πρόβλημα για τους Τούρκους, σκόραρε με κάθε τρόπο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο απλά απόλαυσε τους συμπαίκτες του να διαλύουν τη Φενέρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5

ΝΟ 11 ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Λίγο νεύρο να είχε αυτό το παιδί ρε γαμώτο. Δεν ήταν καλός ο Μιλουτίνοφ στο πρώτο ημίχρονο και γενικότερα έχασε κατά κράτος τις μάχες από τους ψηλούς του Ομπράντοβιτς. Δεν ήταν καλός στο ματς, σκόραρε μόνο από βολές και περιμένουν άπαντες στον Ολυμπιακό και τη δική του αντίδραση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1

ΝΟ 13 ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Πρώτη του προσπάθεια στο ματς ένα τρίποντο που θύμισε τον Γιάνις από τα παλιά. Το ίδιο έκανε και στο δεύτερο του σουτ από την γωνία και έδειξε σε φοβερή μέρα. Συνέχισε δυνατά σε άμυνα και επίθεση και στην τρίτη περίοδο είχε 8 πόντους, έχοντας και κλέψιμο που οδήγησε σε αιφνιδιασμό. Απόλαυση ο Στρέλνιεκς που είχε 4/4 τρίποντα και 19 πόντους!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5

ΝΟ 15 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Απαπα, ένας «Πριντ» στο ξεκίνημα! Πέτυχε τους 8 από τους 18 πόντους του Ολυμπιακού με 2/2 τρίποντα. Τελείωσε με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ και ήταν εκ των κορυφαίων και πάλι του Θρύλου. Τον συντήρησε καλά ο Σφαιρόπουλος, δεν τον κούρασε τόσο και τον άφησε για ώρα στον πάγκο για ανάσες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4

ΝΟ 16 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Και πάλι δραστήριος και πάλι θετικός σε κάθε μεριά του παρκέ. Με 8 πόντους, αμυνάρες και όρεξη να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη. Κάνει τόσα πολλά στο παρκέ, που δεν τα δείχνει η στατιστική υπηρεσία. Αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού, ήταν εκληκτικός σε καταστάσεις τρανζίσιον και με δουλειά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5

ΝΟ 17 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Θετικός ο Βαγγέλης με έξυπνο παιχνίδι και στόχευση. Πέτυχε το πρώτο του τρίποντο, έτρεξε τρεις φορές σε ντράιβ και ήταν ο παίκτης με το πιο καθαρό μυαλό. Υπέπεσε το τρίτο του προσωπικό φάουλ γιατί ανέκοψε δις τον ρυθμό της Φενέρ όταν χρειάστηκε. Μεστή εμφάνιση από τον Έλληνα γκαρντ που τη χρειαζόταν με το παραπάνω. Είχε ενοχλήσεις και στον ώμο του…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4

ΝΟ 22 ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Μαζί με τον Τόμπσον οι δύο παραφωνίες του Ολυμπιακού. Κολλούσε την ομάδα στην επίθεση, τον έκανε γιο-γιο ο Ντίξον βάζοντάς του 13 πόντους! Μάλιστα τους 10 σερί… Η επιστροφή του στο ματς ήταν θετική. Λες και ξύπνησε και αυτός. Σκόραρε τέσσερις πόντους, πήρε ενέργεια από τους συμπαίκτες του. Θέλει κι άλλο όμως. Ο Ρόμπερτς του πρώτου ημίχρονου, δεν έχει καμία δουλειά στον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο σίγουρα είναι πολύτιμος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2

ΝΟ 31 ΜΠΟΓΡΗΣ

Πέρασε στο τέλος όταν είχε κριθεί η αναμέτρηση. Δεν μπορεί να κριθεί λοιπόν…

ΝΟ 33 ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Επανεμφανίστηκε όταν το μας έμοιαζε να έχει κριθεί. Και τι έκανε; Μπουμπούνησε ένα από τα κλασικά του τρίποντα από τα 8 μέτρα.. Στην επόμενη φάση έτρεξε στον αιφνιδιασμό και έχασε την μπάλα. Εμεινε στους 3 πόντους και το εντυπωσιακό ήταν ότι έχασε τα 3 από τα 4 συνολικά χαμένα τρίποντα του Ολυμπιακού,

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2

ΝΟ 34 ΤΟΜΠΣΟΝ

Χαμένος στο διάστημα. Και τι να κάνει παραπάνω ο Σφαιρόπουλος δηλαδή; Τον κράτησε για 10 σερί λεπτά στο παρκέ. Τι κατάφερε; Μία τρύπα στο νερό, με κακές ‘άμυνες, προβληματική συμπεριφορά στην επίθεση. Πέρασε και πάλι στο ματς στην τέταρτη περίοδο, πέτυχε ένα δίποντο, όμως αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στο 88-65.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1

Διαβάστε επίσης

Έτσι… «αντιδράει» ο Πειραιάς!

Έτσι… «αντιδράει» ο Πειραιάς!

Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε πως είναι… Θρύλος και κατασπάραξε τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς με 95-70 για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ανεβαίνοντας και πάλι στην 2η θέση (μόνος) της βαθμολογίας