Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Man2Man των «ερυθρόλευκων» με την Κύμη

Το Man2Man των «ερυθρόλευκων» με την Κύμη
Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 - 19:40

Κριτική: ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Παίζοντας άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός προσπέρασε το εμπόδιο της Κύμης στο ΣΕΦ, επικρατώντας με 93-78. Πλέον άπαντες σκέφτονται το ματς της Ευρωλίγκας με την Ρεάλ, αν και η εικόνα αρκετών «ερυθρόλευκων» ήταν κάτω του μετρίου.

Το gavros.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Θρύλου στην αναμέτρηση με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

ΝΟ 1 MΑΚΛΙΝ

Αναιμική η παρουσία του Αμερικανού, ο οποίος προφυλάχθηκε και με το παραπάνω από τον προπονητή του. Δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια και φαινόταν αυτό στις κινήσεις του στο παρκέ. Ο Τζαμέλ θα ξεκουραστεί τώρα και σιγά σιγά θα επανέλθει στους ρυθμούς που όλοι θέλουν στον Πειραιά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1

ΝΟ 4 ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρώτη φάση του στο παρκέ ήταν μόνος του στο τρίποντο και κόμπιασε με αποτέλεσμα να το χάσει. Προχώρησε σε ένα φάουλ από απροσεξία (δυο βολές ο ΜακΦάντεν, αλλά… ρέφαρε με άμυνα. Η συνέχεια ήταν πολύ καλή με 8 πόντους και 2/4 τρίποντα. Πέτυχε άλλο ένα με το που μπήκε και πάλι και σίγουρα έκλεψε τις εντυπώσεις με την απόδοσή του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3

ΝΟ 6 ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Ηταν στην πέντάδα που γύρισε και τελείωσε το ματς. Το θετικότερο όλων ότι επέστρεψε και αγωνίστηκε. Τώρα όλα είναι θέμα ρυθμού. Χρειάζεται τόσο πολύ τα ξεσπασματά του ο Ολυμπιακός και τον τρόπο που αγωνίζεται σε άμυνα και επίθεση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2

ΝΟ 7 ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Ο κλασικός Σπανούλης. Όταν η ομάδα του τον έχει ανάγκη, αυτός είναι εκεί. Ο αρχηγός λοιπόν είχε 10 πόντους και 5 ασίστ στο ημίχρονο. Ε έφτασε στις 8 ασίστ και τους 15 πόντους. Τι άλλο να κάνει σε μία αναμέτρηση σαν και αυτήν. Δεν χρειάστηκε να καταπονηθεί περισσότερο, οι παγκίτες έπαιξαν όσο έπρεπε και ο Ολυμπιακός πήρε το θετικό αποτέλεσμα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5

ΝΟ 11 ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Καθαρά το πλάνο ήταν να τον «στοχεύσει» στην επίθεση ο Σφαιρόπουλος και να του δώσει μπάλες. Έτσι ήρθαν και οι 7 γρήγοροι πόντοι του στο ματς. Ο Σέρβος σέντερ παρέμεινε θετικός, ήταν καλός στο ποστ, μάζεψε ριμπάουντ και με το παραπάνω και σκόραρε. Τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ και ήταν ο MVP του Ολυμπιακού.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5

ΝΟ 13 ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Αθόρυβος στο ματς, δέχθηκε ένα χτύπημα στο μάτι και χρειάστηκε να κάνει τέσσερα ράμματα. Πέρασε και πάλι στο ματς κατά την τρίτη περίοδο και ζαλίστηκε με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον πάγκο όπου είδε και την υπόλοιπη αναμέτρηση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0

ΝΟ 15 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Είχε ενέργεια και πρόσθεσε γρήγορα 4 πόντους. Τελείωσε το ματς έχοντας 9 στο σύνολο, όμως το τεχνικό τιμ προσπάθησε να τον ξεκουράσει και να τον κρατήσει φρέσκο. Όταν ανέβηκε ο Γουίλτζερ, άλλαξαν και οι προθέσεις του Σφαιρόπουλου, παρέμεινε στον πάγκο και είδε τους συμπαίκτες του να σκοράρουν για να πάρουν τη νίκη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3

ΝΟ 17 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Παροτι ήταν θετικός στα επιθετικά του καθήκοντα, χρεώθηκε ένα φάουλ σε τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο. Επέστρεψε στο παρκέ, ήταν ο παίκτης που βοήθησε στην άμυνα στην τέταρτη περίοδο και ήταν καλός σε μερικά κομμάτια του παιχνιδιού. Ως εκεί. Επαιξε υπέρ του δέοντος πολύ και θα ήταν προτιμότερο να ξεκουραστεί και αυτός.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2

ΝΟ 22 ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Βάζει ένα εντυπωσιακό ντράιβ, δίνει γκολ φάουλ τρίποντο στον… διάολο Μακφάντεν στην άμυνα. Το ίδιο αρνητικός μετά, δικαίως του… έκλεψε τη θέση ο Τολιόπουλος. Ανέβασε ρυθμούς στο β μέρος, πηρε προσπάθειες (έβαλε 8 πόντους) και βοήθησε στο να ρολάρει η ομάδα του. Είχε 15 στο σύνολο και μακάρι και ο ίδιος πλέον να…. ξεψαρώσει. .

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4

ΝΟ 31 ΜΠΟΓΡΗΣ

Πέρασε στο τέλος του ματς και δεν μπορεί να κριθεί σε κανένα σημείο..

ΝΟ 33 ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Ο Καναδός είναι ικανός για τα… λίγα αλλά και τα πολλά. Από το μετριότατο πρώτο ημίχρονο που ουσιαστικά δεν βοήθησε καθόλου, στα σερί τρίποντά στο β μέρος που ήταν και σωτήρια για τον Ολυμπιακό. Είχε 11 πόντους με 3/6 προσπάθειες από τα 6,75μ. Στα αρνητικά του η νωχελική του απόδοση στην άμυνα καθώς είναι… δέκτης επιθέσεων από τους αντιπάλους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3

ΝΟ 34 ΤΟΜΠΣΟΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Φοβερό αυτό που συμβαίνει με τον Αμερικανό. Άλλος παίκτης. Έχασε μέχρι και λέι απ κάτω από το καλάθι. Ατολμος και εκτός κλίματος στο πρώτο ημίχρονο παρά τα 12:25 που του έδωσε ο προπονητής του. Στα 22 λεπτά που έπαιξε σύνολο ήταν ΚΑΚΟΣ… Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0

Διαβάστε επίσης