Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εδώ σε θέλω τώρα…

Εδώ σε θέλω τώρα…
Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018 - 09:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Εδώ σε θέλω τώρα… Ρεάλ στη Μαδρίτη! Παιχνίδι-πρόκληση για τον Ολυμπιακό τη στιγμή που προσπαθεί και θέλει, να βγάλει συνέπεια και διάρκεια στην αντίδρασή του –για να έχει αξία και η εμφάνιση/νίκη απέναντι στη Φενέρ- τη στιγμή που ψάχνει το come back και στα εκτός έδρας παιχνίδια μετά το 1 στα τελευταία 6 που έχει μακριά από το ΣΕΦ και μάλιστα με 63.3 πόντους μ.ο.

Του… «κάθισε» δύσκολη αποστολή, σε μία έδρα που δεν τον πολυπάει, με μία ομάδα που δεν του πολυταιριάζει αλλά είπαμε… «εδώ σε θέλω τώρα»!

Δεν μιλάμε απαραίτητα για νίκη. Πάση θυσία «διπλό» κτλ. Μπορεί να τον ανεβάσει η νίκη, αλλά δεν τον καταστρέφει αν δεν έρθει. Μία ήττα εκεί μέσα είναι εντός προγράμματος, αλλά σημασία έχει η εικόνα. Η εμφάνιση. Η αντίδραση. Τα… διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία που περιμένουμε να βγάλει. Να πάει να την παίξει στα ίσα, να το διεκδικήσει μέχρι τέλους γιατί στα τελευταία έξι παιχνίδια του στη Μαδρίτη έχει χάσει 5 φορές με διαφορές από 12 μέχρι 18 πόντους και μόλις μία με 5 πόντους. Ο μέσος όρος του λοιπόν είναι 13 πόντοι διαφοράς.

Ο Ολυμπιακός όπως θα καταλάβατε μετράει 6 σερί αποτυχημένες προσπάθειες στη Μαδρίτη (δεν βάζουμε τον τελικό του ’15 που έγινε εκεί) απέναντι στη Ρεάλ. Έχει να κερδίσει 9 χρόνια εκεί. Τελευταία φορά που πέρασε ήταν τον Απρίλιο του 2009 για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας όταν και πήρε την πρόκριση για το Final 4 του Βερολίνου με 75-78 κάνοντας το 3-1 στη σειρά απέναντι στην ομάδα του Ζοάν Πλάθα.

Από καταβολής Ευρωλίγκας όμως, ο Ολυμπιακός πριν και από αυτό το παιχνίδι στη Μαδρίτη του ’09 έχει ακόμα 5 ήττες. Σε 11 ματς δηλαδή έχει κερδίσει μία μόλις φορά τη Ρεάλ στο γήπεδό της ενώ είναι χαρακτηριστικό όταν μιλάμε γι αυτό το ζευγάρι πως σε 24 αναμετρήσεις που έχουν δώσει (πλην δηλαδή οι δύο τελικοί στο Final 4) μόλις 3 φορές έχει κερδίσει ο φιλοξενούμενος. Το ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι 11-2 στο γήπεδό του και πέρσι ήταν η τελευταία φορά (η μία από τις δύο) που ηττήθηκε με 73-79 από τη Ρεάλ.

Πάμε όμως και στο σήμερα… Η Ρεάλ, για την οποία επέστρεψε και ο Αντονι Ράντολφ, μετράει 5 σερί εντός έδρας νίκες ενώ στα τελευταία 10 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα γενικότερα έχει 8 νίκες και 2 ήττες. Αμφότερες μακριά από τη Μαδρίτη, σε Μάλαγα και Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική. Στη Μαδρίτη έχει ηττηθεί φέτος μόνο από την Κίμκι και τον Ερυθρό Αστέρα το διάστημα των απανωτών τραυματισμών και του διαστήματος που σε 7 παιχνίδια είχε μόλις 1 νίκη (13-8 το ρεκόρ της).

Όλα αυτά δεν έχουν έρθει τυχαία μάλιστα και ίσως να έχει αποδείξει πως είναι η πληρέστερη ομάδα στην Ευρωλίγκα (ακόμα και από την ΤΣΣΚΑ) καθώς έχει σταθεί τρομερά καλά ακόμα και χωρίς τον Γιουλ, τα δύο βασικά σέντερ της (Αγιόν και Κούζμιτς), τον Ράντολφ που τον είχε εκτός για πάνω από δύο μήνες και με μία μόνο… προσθήκη. Τον Ταβάρες.

Η Ρεάλ λοιπόν στη Μαδρίτη διαθέτει…

- Την 2η καλύτερη εντός έδρας επίθεση με 86.7 πόντους.

- Την 3η καλύτερη επίδοση στα ριμπάουντ με 37.1.

- Την 3η σε ασίστ με 20.5.

- Την 2η σε κλεψίματα με 8.3.

- Την 3η σε μπλοκ με 3.4.

- Την 2η σε λάθη (αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό) με 12.3.

- Την 8η στα δίποντα με 52.7%.

- Την 4η σε τρίποντα με 40.23%.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται από τον Ολυμπιακό, ώστε να την περιορίσει και να την βγάλει από το παιχνίδι της, να την «κλειδώσει» και να μην τις επιτρέψει να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Είπαμε, παιχνίδι-πρόκληση!

(Τη Ρεάλ την κερδίζεις έτσι)

Διαβάστε επίσης

Ο «δαίμονας» των Μαδριλένων

Ο «δαίμονας» των Μαδριλένων

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί τον παίκτη που η Ρεάλ έχει βιώσει εφιαλτικές στιγμές απέναντί του και πάντα της δημιουργεί πρόβλημα.

Οι «γκρι» με τα Τρίκαλα

Οι «γκρι» με τα Τρίκαλα

Οι Mπήτης, Γεωργιάδης και Ευφραιμίδης θα διευθύνουν τον αγώνα του Θρύλου με τα Τρίκαλα στην Θεσσαλία (13/02, 18:00).