Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Man2Man των «ερυθρόλευκων» στον τελικό

Το Man2Man των «ερυθρόλευκων» στον τελικό
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 - 10:36

Κριτική: ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός δικαίως ηττήθηκε στον τελικό από την ΑΕΚ με την πλειάδα των παικτών του να παίρνουν κάτω από την βάση και να μένουν μετεξεταστέοι.

Το gavros.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Θρύλου στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

ΝΟ 1 MΑΚΛΙΝ

Είχε απέναντί του αντιπάλους με αργά πόδια και το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Έκανε κάποια εμφανέστατα λάθη στην άμυνα και τον «χτύπησαν» εκεί οι παίκτες του Σάκοτα. Πρόσφερε στην επίθεση με προσωπικούς πόντους, όμως αρκετές φορές «μπλέχτηκε» μπροστά και πέρασε στον πάγκο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2

ΝΟ 6 ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Πριν την τάπα του στο Χάρις στο 67-72, δεν είχε κάνει κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα όμως ο «Πάπι» ήταν ένα φάρμακο για τον Ολυμπιακό καθώς σκόραρε τρεις πόντους για την ομάδα του και έβγαλε άμυνες που χρειάζονταν. Το λάθος του στο ντράιβ που χάνει στο τέλος, αποδείχτηκε μοιραίο για τον Ολυμπιακό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2

ΝΟ 7 ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Ο παίκτης που πήρε όλες τις επιθέσεις και ήταν η ορχήστρα στο πρώτο δεκάλεπτο. Με 7 πόντους και 4 ασίστ ο αρχηγός σε αυτό το διάστημα, ενώ έκλεισε το ημίχρονο με 9 πόντους και 6 ασίστ. Απτόητος και στο τρίτο δεκάλεπτο πέτυχε 11 πόντους και πρόσφερε άλλη μία τελική πάσα στους συμπαίκτες του. Ηταν μόνος. Φάνηκε και στο τέλος. Ρισπέκτ στον Μπίλι…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5

ΝΟ 11 ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Κέρδισε μονομαχίες στο πρώτο του πέρασμα, όμως τα αργά του πόδια «χτυπήθηκαν» από τον Χάντερ. Ο Σέρβος παντως επιθετικά ήταν τιμιότατος και τελείωνε κάθε φάση που του δινόταν. Εφτασε τους 17 πόντους με 8 ριμπάουντ στο τέλος της τρίτης περιόδου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4

ΝΟ 13 ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Πέτυχε 5 πόντους Λετονός στο ημίχρονο, όμως παρέμεινε σε χαμηλή πτήση. Μάλιστα είχε 6/9 βολές και πρέπει πραγματικά να ψάξουμε πολύ πίσω στην καριέρα του για να βρούμε να έχει χάσει τρεις βολές σε ένα ολόκληρο ματς. Και όμως το έκανε στον τελικό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0

ΝΟ 15 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Στο πρώτο ημίχρονο έχασε καλάθια που δεν μας συνηθίζει. Από την άλλη σκόραρε από την περιφέρεια και έδωσε λύσεις όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Το κακό είναι πως συνέχισε έτσι και στην τρίτη περίοδο, δεν μπόρεσε να βοηθήσει, είχε λάθος τοποθετήσεις στην άμυνα και ήταν και αυτός κατώτερος των περιστάσεων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2

ΝΟ 16 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Παρασύρθηκε από την τριπλή άστοχη προσπάθειά του και φάνηκε και στην πορεία. Είναι παίκτης ψυχολογίας και όταν συμβαίνει αυτό το παθαίνει συχνά. Η αστοχία του ήταν απελπιστική. Έφτασε τα 1/9 ένα 10λεπτο πριν το τέλος και ο Ελληνας φόργουορντ ήταν σκιά επιθετικά. Τελείωσε το ματς με 2/12 σουτ. Μοναδικό πράγμα που πήγε καλά ήταν τα ριμπάουντ που είχε 12.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1

ΝΟ 17 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Παρότι ξεκίνησε καλά με ένα δίποντο, ήταν άτολμος και δεν βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι, ούτε και στην άμυνα των «ερυθρόλευκων». Δεν ήταν καλός ο Ελληνας γκαρντ, χρεώθηκε και πέντε φάουλ και αποχαιρέτησε την αναμέτρηση στα τελευταία πέντε λεπτά του ματς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0

ΝΟ 22 ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Επιεικώς άτολμος ο Αμερικανός στο πρώτο του πέρασμα. Ισως ο χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού σε εκείνη την περίοδο ενώ το ίδιος φοβισμένος εμφανίστηκε με το που μπήκε στο ματς και πάλι, με αποτέλεσμα να γυρίσει ξανά στον πάγκο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0

ΝΟ 31 ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν πέρασε καθόλου στο ματς με το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε να μην τον αφήνει να αγωνιστεί.

ΝΟ 33 ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Δεν πέρασε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα λογικό αφού ο Ολυμπιακός ήταν απαράδεκτος αμυντικά. Και δικαιώθηκε απόλυτα με αυτό ο Σφαιρόπουλος, γιατί με το που μπήκε τρεις φορές τον στόχευσε η ΑΕΚ και κέρδισε 4 πόντους. Ηταν ο λόγος για το γκολ φάουλ του Χάντερ και απευθείας πήγε στον πάγκο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0

ΝΟ 34 ΤΟΜΠΣΟΝ

Το πεντάλεπτό του ήταν λες και πέρασε και δεν ακούμπησε καν. Αντ αυτού ο Βασιλόπουλος του πήρε με το έτσι θέλω ένα φάουλ (έχασε τις βολές) ενώ και αυτός προχώρησε σε ένα εντελώς άστοχο δίποντο. Προσωπική εκτίμηση. Μετράει μέρες στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0

Διαβάστε επίσης

Κρίμα!

Κρίμα!

Χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάρει ένα Κύπελλο. Μπορεί να είναι τρίτο κατά σειρά σε σημασία, αλλά είναι κι αυτό ένα τρόπαιο.

Επέστρεψε το πρωί

Επέστρεψε το πρωί

Νωρίς το πρωί επέστρεψε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

ΝΤΡΟΠΗ!

ΝΤΡΟΠΗ!

Κάκιστος ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο από την ΑΕΚ με 88-83 στο Ηράκλειο της Κρήτης