Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ξυπνούν» οι Έλληνες, ας αφυπνιστούν και οι ξένοι

«Ξυπνούν» οι Έλληνες, ας αφυπνιστούν και οι ξένοι
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 - 09:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Η χρονιά είναι περίεργη φέτος για τον Ολυμπιακό. Με πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας, με ήττες εκτός προγράμματος, έναν χαμένο τελικό Κυπέλλου αλλά και νίκες σε έδρες που δύσκολα περνούσαν οι «ερυθρόλευκοι».

Σε όλη αυτήν την διαδρομή, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι αναμενόμενο να έχει παράπονα από πολλούς παίκτες του. Υπάρχουν αρκετοί που έχουν απογοητεύσει, άλλοι που έχουν τραβήξει τεράστιο κουπί, ενώ ενδιάμεσα στη χρονιά, οι τραυματισμοί έχουν παίξει τεράστιο ρόλο για τις αυξομειώσεις της απόδοσης της ομάδας του Πειραιά.

Όπως και να έχει, οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στην Βαλένθια έδειξαν κάποια σημάδια ανάκαμψης. Σημαντικοί σε αυτήν την προσπάθεια ήταν οι Έλληνες για τον Ολυμπιακό, με τον γνωστό γηγενή κορμό ουσιαστικά να γέρνει την πλάστιγγα για την ομάδα του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ρόστερ ήταν 5 Έλληνες, 3 Αμερικανοί, ένας Λετονός, ένας Γάλλος, ένας Σέρβος και ένας Καναδός.

Από τους γηγενείς λοιπόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε ουσιαστικά πράγματα. Ο Βασίλης Σπανούλης σήκωσε την ομάδα στην πλάτη του και με 25 πόντους και 9 ασίστ, έδωσε το ροζ φυλλο αγώνα στον Ολυμπιακό.

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΙ «ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ» ΚΑΙ Ο ΠΡΙΝΤ

Όπως τονίσαμε και νωρίτερα σε κείμενο μας αναφορικά με την ηγετική στόφα του αρχηγού, ο Σπανούλης έσπρωξε τους συμπαίκτες του για μία ακόμα νίκη. Αρκούσε όμως το δικό του παιχνίδι για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα; Σίγουρα όχι…

Άξιοι συμπαραστάτες του και συνοδοιπόροι του για να επικράτηση ο Ολυμπιακός της Βαλένθια ήταν και οι υπόλοιποι Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Παπανικολάου μετά την κακή εμφάνιση με την ΑΕΚ στην Κρήτη, επανήλθε δριμύτερος. Όπως έχουμε γράψει χιλιάδες φορές, ο Κωστής κάνει πάρα πολλές δουλειές στο παρκέ. Είναι παντα επάνω στον καλύτερο επιθετικό της αντίπαλης ομάδας, πιέζει παντού, καλύπτει χώρους και.. σπαταλάει τεράστια αποθέματα ενέργειας για το καλό της ομάδας. Αυτό έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα να είναι άστοχος επιθετικά και να... θολώνει το μυαλό του σε αχρείαστες φάσεις που συνήθως είναι και εύκολες. Οπως και να έχει, ο Ελληνας φόργουορντ αφού... έσβησε τον Γκριν στο πρώτο ημίχρονο, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους (5/8 σουτ) αλλά και με 10 ριμπάουντ (3 επιθετικά).

Πολύ καλός ήταν και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Λες και προσπάθησε να αφήσει πίσω όλη την κακή περίοδο που πέρασε αγωνιστικά, με τον 28χρονο γκαρντ να προσθέτει μία θετική βραδιά απέναντι στην Βαλένθια. Ο «Μάντζα» έβγαλε τα... συκώτια του Γκριν, δέχτηκε δύσκολα πόντους, ενώ μετά από καιρό ήταν καλός και στα επιθετικά του καθήκοντα. Πήγε στο ντράιβ τον Γκριν που είναι κακος αμυντικός, κέρδισε τα φάουλ του, σκόραρε 11 πόντους με 2/2 δίποντα και 1/4 τρίποντα. Ταυτόχρονα κατέβασε 4 ριμπάουντ και συμμετείχε ενεργά στη διεκδίκηση της νίκης επί των Ισπανών.

Ο Γιώργος Πρίντεζης κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα για το ταλέντο του και την ηγετική του φυσιογνωμία, όμως εκεί που η μπάλα ζεμάταγε δήλωσε «παρών». Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού έπαιξε φοβερές άμυνες, μάζεψε 8 ριμπάουντ, ενώ πέτυχε και το καθοριστικό τρίποντο κάνοντας το 78-70, με 34 δευτερόλεπτα να έχουν απομείνει για το τέλος της αναμέτρησης. Τέλος ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν ήταν κακός, προσπάθησε στο διάστημα που αγωνίστηκε και ήταν θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Όπως σας είπαμε νωρίτερα οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Μπόμπι Μπράουν διαθέτει 8 ξένους παίκτες και στο ματς με την Βαλένθια αγωνίστηκαν 7 από αυτούς. Το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι μονάχα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεχώρισε.

Ο Σέρβος σέντερ μετά από καιρό πραγματοποίησε μία εμφάνιση αντάξια των προσδοκιών που έχουν στον Ολυμπιακό για τον ίδιο. Τελείωσε φάσεις με κάρφωμα, έδωσε μάχες στις ρακέτες, έκλεψε την μπάλα ακόμα και σε ντρίπλα του Γκριν. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους και το φοβερό 7/8 δίποντα και 1/1 βολές. Ταυτόχρονα είχε 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ στην άμυνα ήταν ο λόγος που ο Πλάις έμεινε άποντος. Βοήθησε ταυτόχρονα στο μαρκάρισμα του Ντούμπλιεβιτς που είχε μόλις 4 πόντους.

Τι έκαναν λοιπόν οι υπόλοιποι ξένοι του Ολυμπιακού; Αν εξαιρέσουμε τον Κιμ Τιλί που δεν έπαιξε καθόλου, οι εναπομείναντες 5 παίκτες των Πειραιωτών είχαν όλοι μαζί 8 πόντους! Συνολικά λοιπόν οι ΜακΛίν, Στρέλνιεκς, Ρόμπερς, Ουίλτζερ και Τομπσον είχαν 3/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 2/4 βολές!

Απαράδεκτοι αριθμοί και πρέπει πλέον οι ξένοι να ανεβάσουν ρυθμό γιατί όλοι είναι απαραίτητοι.

Διαβάστε επίσης

Στο Νο.7 η ασίστ (vid)

Στο Νο.7 η ασίστ (vid)

Η ασίστ του Σπανούλη στον αγώνα με τη Βαλένθια και το καλάθι του Παπανικολάου, ήταν από τις καλύτερες φάσεις της 23ης αγωνιστικής.