Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κάτι ωραίο που το ονειρευόμουν από μικρός»

«Κάτι ωραίο που το ονειρευόμουν από μικρός»
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 - 09:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Δεκαπέντε χρόνια πίσω και κάτι μήνες (2 Νοεμβρίου 2002) ένα παιδί θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα πετύχει το πρώτο του καλάθι στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, της ομάδας που λατρεύει από μικρό παιδί, απέναντι στον Ηρακλή. Στο παιχνίδι με τον «Γηραιό» ο «Πρίντ» αγωνίστηκε για 4’47’’ είχε 1/2 δίποντα και ένα φάουλ.

Στις 5 Μαρτίου 2018, ο εκ των αρχηγών του Θρύλου, πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας του Πειραιά, καθώς στο 23’15’’ του αγώνα με τον Άρη, σημείωσε ένα δίποντο με μακρινό αριστερό λέι απ και με αυτό του το καλάθι πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του Θρύλου στο ελληνικό πρωτάθλημα με 2913 πόντους έναντι 2911.

«Δεν τη φανταζόμουν αυτή τη στιγμή γιατί πάντα βλέπεις την κάθε μέρα ξεχωριστά και προσπαθείς μέρα με την μέρα να βάζεις νέους στόχους. Δεν σκέφτεσαι τί θα γίνει μετά από είκοσι χρόνια ή μετά από δεκαπέντε. Στη δική μου περίπτωση έχουν περάσει δεκαοκτώ χρόνια από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό», σχολίασε ο «Πριντ» στο www.olympiacosbc.gr και συνέχισε: «Μπορεί ατομικά να είναι κάτι ωραίο που όταν ήμουν μικρός το ονειρευόμουν, αλλά όταν έρχεται αυτό σε συνδυασμό με ομαδικούς στόχους γίνεται ακόμη πιο ωραίο. Ατομικά είναι κάτι όμορφο, ειδικά όταν είσαι πιο μικρός και το σκέφτεσαι. Περνώντας τα χρόνια και βλέποντας τους πραγματικούς στόχους της ομάδας οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Θέλεις να κερδίσεις όσα περισσότερα τρόπαια μπορείς. Σίγουρα είναι μια ατομική διάκριση που με κολακεύει, αλλά ίσως να με κάνει να την χαρώ περισσότερο όταν σταματήσω το μπάσκετ. Τότε θα το σκεφτώ περισσότερο αυτό».

Αναφορικά με το αν θυμάται το πρώτο του καλάθι στην Α1; Η απάντηση ήταν αρνητική, για να συνεχίσει όταν το έμαθε πως: «Πάλι δεν το θυμάμαι. Θυμάμαι πως είχα παίξει εκείνο το ματς γιατί στον Ηρακλή υπήρχαν επίσης πολλά νέα παιδιά όπως ήταν ο Διαμαντίδης και ο Σχορτσιανίτης. Θυμάμαι όμως ότι με τον Ηρακλή στο κύπελλο είχα βάλει το πρώτο μου καλάθι με τη φανέλα του Ολυμπιακού».

Από την μεριά της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, τόνισε μέσω της ιστοσελίδας της πως «θέλει να συγχαρεί τον Γιώργο για το σπουδαίο επίτευγμα του. Σύντομα θα γίνει και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που θα σπάσει το φράγμα των 3000 πόντων και τα κατορθώματά του θα είναι οδηγός για όλα τα νέα παιδιά. Μπράβο «Πριντ»».

Διαβάστε επίσης

#WelcomeBackDani

#WelcomeBackDani

O Ντάνιελ Χάκετ επιστρέφει την Παρασκευή στο ΣΕΦ και το gavros.gr προχωράει σε μία εξιστόρηση των πεπραγμένων του πρώην γκαρντ των «ερυθρόλευκων» που αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Πειραιά.