Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ύπουλο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ»!

«Ύπουλο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ»!
Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 - 21:42

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και έτοιμος… Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… τρεις φορές το τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, καθώς ελλοχεύει κινδύνους η συγκεκριμένη ομάδα. Είπε πως πρέπει να είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός και συγκεντρωμένος, μίλησε για το τι ζητάει και θέλει από τον Μπόμπι Μπράουν αλλά και για τα κίνητρα του Ολυμπιακού που δεν βλέπει την 2η θέση αλλά… παιχνίδι το παιχνίδι. Αναφέρθηκε μάλιστα καιν στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντάνιελ Χάκετ λέγοντας πως έχει άριστη και ειλικρινή σχέση μαζί του αλλά- δυστυχώς- έτσι είναι ο επαγγελματισμός.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λοιπόν στην αρχική του τοποθέτηση υποστήριξε πως…

«Παίζουμε ένα ύπουλο παιχνίδι, με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία ενώ παίζει πολύ καλά δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που της αξίζουν. Θεωρώ ότι το γεγονός πως κέρδισε τα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια και μετά έκανε εννιά σερί ήττες εκτός, σε συνδυασμό με την αλλαγή του προπονητή, καθιστά το παιχνίδι επικίνδυνο, γιατί θα έχουν κίνητρο να επιστρέψουν στις εκτός έδρα νίκες και να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε επιστήσει την προσοχή και ελπίζω αύριο να κάνουν όλοι αυτό που πρέπει, να κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει στο γήπεδο και να πάρουμε τα θετικό αποτέλεσμα.

Είναι μια ομάδα με ταλέντο, παίζουν καλά στο γήπεδο μεταξύ τους και εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να βγάλουμε το πλάνο μας, να κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει. Όλοι οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για την αρνητική παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μπάμπεργκ ο κόουτς είπε πως…

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αγωνιστικά που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Να αναφερθούμε στα προηγούμενα παιχνίδια; Δεν νομίζω ότι πριν από αυτό το παιχνίδι χρειάζεται. Το πιο σημαντικό είναι, εμείς, το λέω για δεύτερη φορά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ούτως ή άλλως παίζουμε στην έδρας μας, θέλουμε το παιχνίδι, έχουμε κίνητρο γι αυτό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το πρόσωπο του Μπόμπι Μπράουν που απέναντι στον Παναθηναϊκό κοίταξε περισσότερο να οργανώσει παρά να πάει στο καλάθι κι αν αυτό είναι κάτι που θέλει, ο Σφαιρόπουλος απάντησε πως…

«Ο Μπόμπι Μπράουν είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα, είναι έμπειρος από παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και γι αυτό αποκτήθηκε, να δώσει κάτι παραπάνω. Είναι ένας παίκτης παράλληλα έξυπνος που καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει και πότε να το κάνει. Γι αυτό και με τον Παναθηναϊκό πήρε πρωτοβουλία και σκόραρε όταν έπρεπε- και κέρδισε και το φάουλ- αλλά και οργάνωσε την ομάδα και την έτρεξε όπως έπρεπε. Όσο εξοικειώνεται θα κάνει και τα δύο, και θα σκοράρει και θα οργανώσει και φυσικά θα παίξει και άμυνα, κάτι που θέλουμε από όλους. Χρειάζεται λίγο χρόνο να μπει στο σύστημα της ομάδας. Ο Τιλί, από για παράδειγμα, που κι αυτός μπήκε ξανά στην ομάδα, έχει κάνει προετοιμασία, έχει μάθει στα συστήματα και τώρα απλά τα θυμάται και πάλι. Ο Μπράουν χρειάζεται χρόνο για να τα μάθει. Όσο περνάει ο καιρός θα είναι και καλύτερος».

Για το αν μπορεί ο νέος προπονητής της Μπάμπεργκ, ο Λούκα Μπάνκι να… εκπλήξει τον Ολυμπιακό, αν προλαβαίνει ένας προπονητής να αλλάξει πολλά σε λίγες μέρες, ο Έλληνας τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ανέφερε ότι…

Να μας εκπλήξει όχι... Ξέρουμε τον κόουτς Μπάνκι, πως λειτουργεί, τι του αρέσει να κάνει και έχουμε μελετήσει και στο πως παίζει. Θεωρώ πως, σίγουρα θα βάλει τη δική του σφραγίδα, ίσως προσθέσει ένα-δύο συστήματα, κάποιο «τρικ» στην άμυνα… Ότι και να προσπαθήσει να αλλάξει ένας προπονητής σε τρεις μέρες δεν μπορεί να αλλάξει δραστικά το παιχνίδι. Ακόμα και μέσα στο παιχνίδι να εμφανίσει κάτι, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ότι και να γίνει, μπορούμε να αντιδράσουμε. Το θέμα είναι- το λέω για τρίτη φορά- να έχουμε πνευματική ετοιμότητα και σωματική για να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για τους πολλούς ξένους που έχει να διαχειριστεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως…

«Έχουμε ένα καλό ρόστερ και γεμάτο. Επειδή είχαμε πολλούς τραυματισμούς θέλαμε να έχουμε γεμάτο ρόστερ για να αντεπεξέλθουμε».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν αισθάνεται ιδιαίτερα για την συνάντηση με τον Ντάνιελ Χάκετ, ο κόουτς του Ολυμπιακού απάντησε…

«Πάντα είναι ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζεις παίκτες με τους οποίους έχεις συνεργαστεί. Με τον Ντάνιελ είχαμε και έχουμε μία άριστη και ειλικρινή καλή σχέση, έχουμε ακόμη… Δυστυχώς έτσι λειτουργεί ο επαγγελματισμός».

Διαβάστε επίσης

Έλειψε πολύ…

Έλειψε πολύ…

Ο Κιμ Τιλί δίνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και η επιστροφή του στα παρκέ έχει γίνει ήδη αισθητή στην βελτίωση της εικόνας των «ερυθρόλευκων».

«Δεν είμαι ακόμα στο 100%»!

«Δεν είμαι ακόμα στο 100%»!

Ο Κιμ Τιλί υποστήριξε πως νιώθει καθημερινά όλο και καλύτερα αλλά δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θέλει ενώ τόνισε πως η Μπάμπεργκ θα… αντιδράσει