Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός ορίζει πλέον τη μοίρα του

Αυτός ορίζει πλέον τη μοίρα του
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 - 09:32

Θα μπω απευθείας στο κυρίως θέμα χωρίς να γράψω προλόγους και… σάλτσες. Τα πράγματα πλέον είναι απλά.

Μπαρτσελόνα εντός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκτός, Αναντόλου Εφές εντός, Μάλαγα εκτός και Ζαλγκίρις εντός. Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο 18-7, στην ισοβαθμία με την Φενέρμπαχτσε, με τους Τούρκους να καραδοκούν για τη δεύτερη θέση.

Αξίζει να αναφέρουμε κάπου εδώ και το πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε για να ξέρουμε και τι γίνεται.

Το συγκρότημα του Ζέλικο έχει ΤΣΣΚΑ εντός, Μακάμπι εντός, Ερυθρό Αστέρα εκτός, Κίμκι εκτός και Μάλαγα εντός. Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω και οι δύο διεκδικητές της δεύτερης θέσεις έχουν μπροστά τους ανώμαλο δρόμο να διαβούν.

Ο Θρύλος έχει ουσιαστικά δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις που μπορεί να πάρει ώθηση για το κάτι παραπάνω. Θεωρώ πάντως, πως οι Τούρκοι έχουν πιο εύκολες δοκιμασίες αφού η Κίμκι πλέον έχει χάσει τη δυναμική της, μοιάζει λες και μένει από καύσιμα και η Μακάμπι να προσπαθεί από μεριάς της να μείνει στο παιχνίδι της οχτάδας.

Σε όλη αυτήν την ιστορία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ρυθμιστής των πάντων (έχει ρεκόρ 20-5). Βέβαια και οι Ρώσοι μπορούν να μπλέξουν γιατί εάν ηττηθούν και από τους δύο, είναι κάτω από τον Ολυμπιακό σε περίπτωση ισοβαθμίας και έχουμε ένα πραγματικό ροντέο στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

Χαμός στο… ίσιωμα δηλαδή. Την ώρα που στην κορυφή γίνεται σφαγή για τις προνομιούχες τέσσερις θέσεις, οι αποκάτω παλεύουν για το πόσο ψηλότερα θα πλασαριστούν.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει λοιπόν, παρά τις όποιες αντιξοότητες έχει περάσει να είναι καβάλα στο άλογο. Ξεπέρασε κάθε σκόπελο, τα άσχημα αποτελέσματα, την αμφισβήτηση και την γκρίνια που δικαίως ως ένα σημείο ήρθαν στο προσκήνιο. Παράλληλα βλέπει το ρόστερ του να δυναμώνει, να αποκτάει νέα στεγανά και να είναι σαφώς ανώτερο από την στιγμή της επιστροφής του Κιμ Τιλί και της ένταξης του Μπόμπι Μπράουν.

Η αυτοπεποίθηση έχει ανέβει στα ύψη, οι Πειραιώτες αρχίζουν και νιώθουν πιο σίγουροι από ποτέ και ορίζουν ξεκάθαρα την τύχη τους μόνοι τους. Στο χέρι τους είναι η δεύτερη θέση. Και γιατί όχι ακόμα και η πρώτη υπό προϋποθέσεις.

ΥΓ1 Δεν σχολίασα το ματς με το Ρέθυμνο, ένα παιχνίδι πάντως που ο Ολυμπιακός το αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα λες και ήταν για την Ευρωλίγκα. Ξεχώρισε ο Μπράουν που αρχίζει και ξεμπουκώνει αλλά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Νιώθει απόλυτα απελευθερωμένος πλέον ο «Πάπι» πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και ήδη έχει έναν… αντίπαλο στο «3» ο Κώστας Παπανικολάου.

ΥΓ2 Το γήπεδο με την Μπαρτσελόνα πρέπει να είναι γεμάτο. Αφήστε στην άκρη την θέση των Καταλανών. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται την στήριξη του κόσμου του, σε ένα ματς που κρίνει πολλά για το πλεονέκτημα έδρας και ακόμα και για τη δεύτερη θέση.

ΥΓ3 Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Γιάννη Σφαιρόπουλο για τον χαμό του πατέρα του. Είναι μαχητής ο κόουτς του Ολυμπιακού. Τα συλλυπητήρια και από το gavros.gr στον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Διαβάστε επίσης

Χρειάζεται ακόμη προσοχή…

Χρειάζεται ακόμη προσοχή…

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στο πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος μέχρι το τέλος της Ευρωλίγκας, αρχής γενομένης στο ματς με την Μπαρτσελόνα.

Χωρίς Παπανικολάου και Τολιόπουλο

Χωρίς Παπανικολάου και Τολιόπουλο

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού έμεινε εκτός προπόνησης εξαιτίας της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί όπως επίσης και ο άρρωστος νεαρός γκαρντ