Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Βρισκόμαστε στο τελικό σπριντ»

«Βρισκόμαστε στο τελικό σπριντ»
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 - 18:08

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η Ευρωλίγκα είναι ένας… μαραθώνιος, βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα με 5 αγωνιστικές να απομένουν και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλώντας όπως συνηθίζει πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας στην Ευρώπη, τόνισε πως τώρα πρέπει να κάνει ένα σπριν και να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα.

Πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του πάντως για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ο κόουτς του Ολυμπιακού θέλησε…

«Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες εμού και της οικογένειας μου, σε όσους μας συμπαραστέκονται στο πένθος μας».

Στη συνέχεια ο κόουτς του Ολυμπιακού είπε για την Μπαρτσελόνα…

«Έχουμε μία δύσκολη αποστολή, η Μπαρτσελόνα είναι διαφορετική μετά την αλλαγή προπονητή κυρίως στην ψυχολογία της. Έχουν αλλάξει πολλά στοιχεία κυρίως στην ταχύτητα και την εκτέλεση και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να αναχαιτίσουμε τον γρήγορο ρυθμό που θέλει και στο ανοικτό γήπεδο αλλά και στο σετ παιχνίδι. Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει το ότι λείπουν 2-3 βασικοί παίκτες τους γιατί έχουν πλειάδα καλών παικτών.

Από μας περιμένω να παλεύουν οι παίκτες μας κάθε κατοχή, να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι. Έχουν μείνει πέντε παιχνίδια και όλα είναι σημαντικά εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ. Η Ευρωλίγκα είχα πει είναι μαραθώνιος και τώρα μένει το τελικό σπριντ, πρέπει να ανεβάσουμε τον ρυθμό μας και να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Ερωτηθείς για το φορμάρισμα των ομάδων κι αν είναι μύθος το πότε επιτυγχάνεται αυτό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε…

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες, δεν είναι μόνο θέμα τακτικής και μπάσκετ, είναι θέμα φορμαρίσματος, προπονητικής, άλλων παραγόντων που μπορούν να ανεβάσουν την απόδοση των παικτών. Το να πετύχει το φορμάρισμα όλων σε μία ομάδα δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε όταν βρούμε ρυθμό, εμείς οι προπονητές να ελαφρύνουμε τους παίκτες να τους έχουμε φρέσκους. Όταν είναι όμως πολλά τα παιχνίδια όπως τον Ιανουάριο δεν είναι εύκολο. Εμείς θέλουμε να έχουμε σταθερή απόδοση σε όλο το φάσμα αυτό των 10 μηνών. Σε γενικές γραμμές είχαμε μία σταθερότητα εκτός από εκείνο το διάστημα (σ.σ. Γενάρης) που είχαμε πολλές απουσίες και βαρύ πρόγραμμα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν είναι ελεγχόμενοι από τον προπονητή».

Για το σχήμα με τα τρία γκαρντ που χρησιμοποιήθηκε στο Ρέθυμνο αρκετά είπε πως…

«Μάς έλειπε ο Παπανικολάου οπότε χρησιμοποιήσαμε κι άλλα σχήματα. Για τα χαμηλά σχήματα έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν μαζί. Μας πήγε καλά όλο αυτό το διάστημα με τρεις κοντούς, είναι ένα σχήμα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα γιατί μπορούν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν, όχι ότι τα τριάρια μας δεν μπορούν αλλά τρεις κοντοί σημαίνει ίσως μεγαλύτερη ταχύτητα. Αλλες φορές χρειάζεται σχήμα με 4 ψηλούς οπότε είμαι ευτυχής που έχω πλούσιο υλικό για να πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για τις ομάδες που δεν έχουν στόχο αλλά αυτόματα χωρίς την πίεση του αποτελέσματος γίνονται πιο επικίνδυνες ο κόουτς Σφαιρόπουλος είπε…

«Οι ομάδες αυτές που παίζουν ελεύθερα πλέον και δεν έχουν την πίεση του στόχου ενός αποτελέσματος είναι εύκολο να κάνουν την έκπληξη. Χωρίς πίεση σουτάρουν και από τα 9 μέτρα για παράδειγμα. Είναι πολλή επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα. Έχουν πολλά γκαρντ, παίζουν πολλά πικ εν ρολ. Εμείς πρέπει να σταματήσουμε και τα γκαρντ και τους ψηλούς όπως τον Τόμιτς και τον Οριόλα που σκοράρουν και δημιουργούν. Πρέπει να είμαστε καλοί και στην ομαδική αλλά και στην προσωπική άμυνα».

Για τον Κώστα Παπανικολάου είπε…

«Θα γίνει ένα τεστ από τον γιατρό αλλά πιστεύω στην προπόνηση θα ξέρουμε αν θα αγωνιστεί. Μάλλον θα είναι εκτός».

Διαβάστε επίσης