Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Ολυμπιακός είναι για μας μια νέα πρόκληση»

«Ο Ολυμπιακός είναι για μας μια νέα πρόκληση»
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 - 10:33

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν έχει και λίγα προβλήματα ο Σβέτισλαβ Πέσιτς. Τέσσερις παίκτες είναι off για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, οι Βεζένκοφ, Χάνγκα, Σεραφέν και Σάντερς και όπως εξήγησε ο ίδιος ο προπονητής της Μπαρτσελόνα το ματς με τους «ερυθρόλευκους» είναι μία μεγάλη πρόκληση για την ομάδα του.

Ο Πέσιτς είπε αρχικά πως «ο Ολυμπιακός είναι πλέον γεμάτος. Επέστρεψε ο Σπανούλης και πλέον είναι δεύτερος στην Ευρωλίγκα. Είναι η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, με μόλις 74 πόντους, δεύτερη καλύτερη στα ριμπάουντ, ενώ έχει κερδίσει 11 ματς εντός έδρας, 5 σερί μάλιστα, έχοντας χάσει μόνο ένα…

Παίζουν πολύ σκληρά, βασισμένοι στην άμυνα και την αθλητική ένταση… Το σεβόμαστε πολύ αυτό. Για εμάς, ο Ολυμπιακός είναι μία νέα πρόκληση για να δούμε που μπορούμε να πάμε».

Στη συνέχεια ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ανέφερε πως «κάθε ματς της Ευρωλίγκας παίζεται μόνο και μόνο για τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε αντιπάλους που έχουν στόχους, είτε τα πλέι οφ είτε την 4άδα. Δεν είναι όπως στο ΝΒΑ. Για μένα η Ευρωλίγκα είναι πιο ενδιαφέρουσα, με μάχες όπως στα πλέι οφ του ΝΒΑ».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό ο Πέσιτς τόνισε πως «πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα. Η άμυνα δεν είναι μόνο να παλεύεις, να τρέχεις, να πηδάς. Δεν είναι αληθές ότι όλοι μπορούν να παίξουν άμυνα. Μόνο οι παίκτες που καταλαβαίνουν τις αρχές της άμυνας μπορούν. Εμείς έχουμε τέτοιους παίκτες, όμως μας πληγώνουν οι τραυματισμοί. Σε κάποια παιχνίδια, μπορείς να βελτιωθείς, σε άλλα, με δύσκολους αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, είναι δύσκολο. Χωρίς τους Σάντερς, Χάνγκα, Βεζένκοφ και Σεραφέν είναι δύσκολο».

Διαβάστε επίσης

«Όλοι θα παίξουμε και για τον Κώστα»

«Όλοι θα παίξουμε και για τον Κώστα»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για τη… διπλοβάρδια εν τη απουσία του Παπανικολάου και επεσήμανε πως πάντα είναι επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα πόσο μάλλον τώρα που παίζει με άλλον «αέρα»