Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περί γηπέδου στο Ελληνικό!

Περί γηπέδου στο Ελληνικό!
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 - 12:10

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το θέμα του γηπέδου και δη στην περιοχή του Ελληνικού επανήλθε εκ νέου στην επιφάνεια και την επικαιρότητα, οπότε πάμε να δούμε και να καταγράψουμε κάποια στοιχεία και δεδομένα…

Η όλη ιστορία, κατ΄ αρχήν, είναι παλιά, υπό την έννοια ότι κρατάει από τότε που υπεγράφη η σύμβαση για το όλο εγχείρημα (Νοέμβριος΄14) για την ανάπλαση του Ελληνικού και την δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., από την «Global Investment Group». Μια διεθνής κοινοπραξία επενδυτών, η οποία αποτελείται από την κινέζικη «Fosun», την «Eagle Hills» με έδρα το Abu Dhabi και την «Lamda Development» του ομίλου Λάτση.

Η επένδυση αυτή- περίπου 8 δις για την ανάπλαση του χώρου- περιλαμβάνει οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώρους οικογενειακής απασχόλησης – διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, κέντρα υγείας και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής. Το κόστος των έργων κατασκευής υπολογίζεται στο 1,2 δισ. ευρώ ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίες και μετά την ολοκλήρωση του έργου άλλες 75.000.

Για όλο αυτό το εγχείρημα λοιπόν, ρωτήθηκε ο Ολυμπιακός και όταν λέμε Ολυμπιακός μιλάμε για τους κ.κ. Αγγελόπουλους, ώστε να συμμετάσχουν σε αυτό το σχήμα με τη μορφή μετόχων φυσικά, για το κλειστό μπάσκετ που προβλέπετε να δημιουργηθεί. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού λοιπόν ήταν θετικοί σε όλο αυτό το εγχείρημα, το οποίο έχει «κολλήσει». Η Πολιτεία δεν έχει υπογράψει, ενώ μεταξύ άλλων προβλημάτων, υπάρχει και η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για αρχαιολογικούς χώρους εντός του έργου.

Όπως καταλαβαίνετε το κλειστό μπάσκετ μπροστά σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι μία… κουκίδα. Δεν μιλάμε μόνο για ένα γήπεδο αλλά για ένα από τα μεγαλύτερα project ανάπλασης σε όλη την Ευρώπη.

Το θέμα τώρα για τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο το γήπεδο ως… έδρα. Ένας χώρος να στεγαστεί η ομάδα. Υπάρχει και το ΣΕΦ αν είναι έτσι. Το θέμα είναι να υπάρχουν και κάποια έσοδα από το γήπεδο γιατί στο ΣΕΦ, όπως καταλαβαίνεται καλά, δεν υπάρχουν από τη στιγμή που δεν είναι δικό του και είναι με ενοίκιο. Εδώ στους 12 από τους 13 αγώνες της Α1, ο Ολυμπιακός μπαίνει «μέσα». Τα έξοδα λειτουργίας και τέλεσης ενός αγώνα είναι φυσικά πολύ περισσότερα από τα έσοδα.

Ο σκοπός λοιπόν είναι και αυτός… Ο Ολυμπιακός να έχει έναν χώρο που θα γίνονται εκδηλώσεις, συναυλίες, διάφορα event και τα οποία θα φέρνουν έσοδα στην ΚΑΕ, από τη στιγμή που θα είναι μέτοχος στο όλο εγχείρημα. Στο ΣΕΦ γίνονται κάθε τρεις και λίγο εκδηλώσεις αλλά… είπαμε, ο Ολυμπιακός δεν έχει κάποιο όφελος από όλο αυτό, από τη στιγμή που ο χώρος δεν είναι δικός του.

Μιας και αναφέραμε το ΣΕΦ… Με τις αξιώσεις της Πολιτείας, δεν υπάρχει περίπτωση στην παρούσα φάση να προχωρήσει η παραχώρηση της ιστορικής έδρας των «ερυθρόλευκων» όπως έχει εξαγγείλει ο Γιώργος Βασιλειάδης, ώστε να έχει την αποκλειστική χρήση ο Ολυμπιακός.

Υποσημείωση σημαντική: Το όλο εγχείρημα στο Ελληνικό, ακόμα και να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια… σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα είναι άμεσα έτοιμο. Μιλάμε για 6, 7, 8 χρόνια μετά.

Διαβάστε επίσης

Με σοβαρότητα για το 10 στα 10 με Κόροιβο

Με σοβαρότητα για το 10 στα 10 με Κόροιβο

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα, Δευτέρα (26/03) στις 16:00 εκτός έδρας την ομάδα της Αμαλιάδας, έχοντας σημαντικές απουσίες με στόχο να είναι συγκεντρωμένος, ώστε να φτάσει σε μία εύκολη νίκη. Live από το gavros.gr/ΕΡΤ2.

H κούπα στον αέρα! (vid)

H κούπα στον αέρα! (vid)

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή της απονομής του Κυπέλλου στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος των τίτλων!

Ο πρόεδρος των τίτλων!

Ο Μιχάλης Κουντούρης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην πλέον κομβική στιγμή για τον Ολυμπιακό- Μετά τη γιγάντια προσπάθεια οι αμέτρητες κούπες είναι… πιο γλυκιές