Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέντε γκαρντ… Ένας στόχος!

Πέντε γκαρντ… Ένας στόχος!
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 - 18:36

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ένα από τα πολλά «πρέπει» που βλέπει στον ορίζοντα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει να κάνει και με την διαχείριση των γκαρντ. Πέντε γκαρντ έχουν μαζευτεί στον Ολυμπιακό και σαφέστατα ο καταμερισμός των ρόλων, πόσο μάλλον η ανταπόκριση σε αυτούς, αλλά και η -πάντα κομβική για τον Ολυμπιακό- συνύπαρξη των υπολοίπων με τον Βασίλη Σπανούλη, δεσπόζουν στην κορυφή της ατζέντας του κόουτς του Ολυμπιακού.

Μην απορείτε που φτάσαμε τέλη Μαρτίου και οδεύουμε ολοταχώς για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας αλλά κάνουμε αυτή την κουβέντα. Οι παράμετροι και οι ιδιαιτερότητες είναι πολλές σε όλη αυτή τη διαδρομή.

* Ο Μπόμπι Μπράουν έχει παίξει όλα κι όλα 8 παιχνίδια με την ομάδα.

* Ο Μπράιαν Ρόμπερτς καλείται να μπει σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε συνηθίσει. Για παράδειγμα, με την Εφές, σκόραρε μόνο με βολές, μοίρασε μία ασίστ αλλά η άμυνά του ήταν καλή, με αποτέλεσμα στον Ολυμπιακό να είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα του.

* Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναζητεί τον ρυθμό του και πάνω απ’ όλα τον καλό εαυτό του. Θέλει χρόνο και πάνω απ’ όλα να πάρει την στήριξη και την εμπιστοσύνη του προπονητή, ώστε να επέλθει σε αυτή την κατάσταση. Πως; Όντας στο παρκέ…

* Ο Γιάνις Στρέλνιεκς, μετά την περίοδο κόπωσης που πέρασε, πρέπει να γίνει ξανά «επιθετικός» στο παιχνίδι του.

* Ο Βασίλης Σπανούλης έχει φορμαριστεί για τα καλά, αυτός ήταν ο σκοπός των «ερυθρόλευκων», επετεύχθη και πλέον πρέπει να ταιριάξουν αρμονικά τριγύρω του οι υπόλοιποι, με αυτόν να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος». Γιατί αυτός είναι ο Ολυμπιακός!

- Να έχουν λοιπόν τους ρόλους τους και τις αρμοδιότητές τους και να δίνουν πράγματα σε κάθε κατάσταση.

Όλοι θέλουν να παίζουν, να έχουν χρόνο στο παρκέ ώστε να βρίσκονται στον μέγιστο δυνατό ρυθμό και βαθμό ετοιμότητας στο προσεχές δύσκολο διάστημα και αυτό είναι που πρέπει να διαχειριστεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ώστε να πάρει από τον καθένα ότι μπορεί περισσότερο.

Με τον Κόροιβο έπαιξε αρκετά με τρία γκαρντ- ελλείψει φυσικά και του Κώστα Παπανικολάου καθώς ο Παπαπέτρου δεν γίνεται τώρα να… εξοντωθεί στο 20ήμερο που απουσιάζει ο «διόσκουρος» του- ήθελε να δει επιθετικό τον Ρόμπερτς, με πρωτοβουλίες, δημιουργία αλλά και σκορ (σ.σ. σουτ που δεν μπορεί να πάρει εκ των πραγμάτων όταν δίπλα του βρίσκεται ο Σπανούλης), να δώσει επαρκή χρόνο και επιθέσεις στον Μπόμπι Μπράουν που κακά τα ψέματα της έχει ανάγκη για να τον ρυθμό του, να παίξει γερά ο Μάντζαρης τώρα που δείχνει να βρίσκεται σε μία ανοδική κατεύθυνση και να συνεχίσει ανάλογα, ώστε να έχει διάρκεια, συνέπεια και πρόοδο στο παιχνίδι του. Να εκτελέσει τα συστήματα που έχουν βγει γι αυτόν, ο Στρέλνιεκς, κάτι που για παράδειγμα δεν έκανε με την Εφές.

Στο «έργο» του βοήθησε φυσικά και η απουσία του Βασίλη Σπανούλη, βρίσκοντας 12 λεπτά χρόνου συμμετοχής και ο Βασίλης Τολιόπουλος, ωστόσο όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολη αυτή η διαχείριση να γίνει και στα παιχνίδια που «καίνε». Είδατε, ότι με την Εφές, ο Μπόμπι Μπράουν έμεινε στον πάγκο από τη στιγμή που Μάντζαρης-Ρόμπερτς ανταποκρίνονταν στα «θέλω» του προπονητή. Σε κάποια άλλο παιχνίδια μπορεί στη θέση του Αμερικανού να βρεθεί κάποιος άλλος.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπαθεί μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να διαχειρίζεται τα γκαρντ του και να «παλεύει» να βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό αλλά και σε θέση να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, δίνοντας πράγματα και βοηθώντας την ομάδα, όποτε τους κάνει νεύμα ο προπονητής τους για όποια λεπτά και συνθήκες.

Διαβάστε επίσης