Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χτίζει» στην Ελλάδα… για την Ευρωλίγκα!

«Χτίζει» στην Ελλάδα… για την Ευρωλίγκα!
Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018 - 21:38

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Μπόμπι Μπράουν είναι παίκτης που θα βρει ρυθμό από τα σουτ του και τις προσπάθειες που θα πάρει πάνω του στην επίθεση. Αυτός είναι, έτσι «έχτισε» την καριέρα του, αυτό κυλάει στο αίμα του. Θέλει τον χρόνο του, ώστε να προσαρμοστεί και να γίνει ακόμα πιο ουσιαστικός για την ομάδα, γνωρίζοντας πως δεν είναι στη φάση του 2013 που είχε βγει πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα με τη Σιένα. Σαφέστατα και παρά τα 34 έτη στα οποία βρίσκεται, με την ποιότητα που διαθέτει, την εμπειρία και την ευφυΐα του μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και στην Ευρωλίγκα, όπως πράττει «δειλά-δειλά» στο πρωτάθλημα.

Αναπόφευκτα και αναμφισβήτητα το επίπεδο δεν είναι το ίδιο, δεν το συζητάμε καν, ωστόσο μέσα από αυτούς αγώνες ο Μπράουν θέλει να βρει τον καλό του εαυτό, ρυθμό και επαφή με το καλάθι. Φαίνεται και ο ίδιος κάπως παραπάνω ανυπόμονος να το πράξει στην Ευρωλίγκα, καθώς το όνομα που κουβαλάει είναι «βαρύ».

Στο πρωτάθλημα μέχρις στιγμής έχει καταφέρει να είναι πιο αποδοτικός και παραγωγικός και στόχος του είναι να βοηθήσει τον Ολυμπιακό πολύ περισσότερο και στην Ευρωλίγκα, ιδίως τώρα, που μπαίνουμε στην πιο δύσκολη και κρίσιμη καμπή του ευρωπαϊκού στόχου.

Ο Μπράουν λοιπόν, μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα (σε 5 αγώνες) σκοράρει περίπου 12 πόντους σε λιγότερο από 19 λεπτά συμμετοχής έχοντας 40% στα δίποντα και 48,3% στα τρίποντα και το απόλυτο 100% στις βολές. Έχει μοιράσει 5 ασίστ, έχει καταφέρει 3 κλεψίματα και έχει υποπέσει σε 6 λάθη. Από τα 5 ματς έχει συγκεντρώσει στα 3 διψήφιες μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Στην Ευρωλίγκα, όπου το ξαναλέμε, δεν είναι ίδιο το επίπεδο δυσκολίας και ανταγωνιστικότητας, ο Μπράουν, σε κάτι λιγότερο από 12 λεπτά μ.ο. συμμετοχής έχει 2,6 πόντους σε επίσης 5 αγώνες που έχει παίξει. Το ποσοστό στα δίποντά του είναι καλό, 44,4% όταν στη Σιένα το 2013 ήταν 47%, ωστόσο δεν το έχει βρει ακόμα με το τρίποντο. Έχει μείνει στο 0% ύστερα από 12 προσπάθειες. Δεν έχει το απόλυτο και στις βολές (5/7- 71,4%) ενώ μοιράζει σχεδόν δύο ασίστ, δεν κλέβει (1 σε 5 ματς), δεν κάνει λάθη (2 σε 5 ματς).

Μετά την εμφάνισή του στον Κόροιβο όπου ήθελε να… ξεμπουκώσει και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον άφησε να παίρνει και «τρελά» σουτ γιατί το έχει ανάγκη για τον ρυθμό του, στη Μάλαγα φάνηκε και πάλι ανυπόμονος ζητώντας μπάλα συνέχεια και χοροπηδώντας για να τον δουν οι συμπαίκτες του και να του πασάρουν. Με την ΑΕΚ πάλι ήταν πιο ουσιαστικός, έπαιξε περισσότερο με μυαλό, όπως είχε κάνει και στην πρώτη του εμφάνιση με την «ερυθρόλευκη», με τον Παναθηναϊκό, όπου δε του πήγε το μακρινό σουτ και «διάβασε» καλύτερα το ματς, πασάροντας ή πηγαίνοντας στο ντράιβ.

Στον Ολυμπιακό, ήξεραν εξ αρχής ότι θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό και να επέλθει στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση και πιστεύουν συνάμα στην ποιότητά του και στην εμπειρία του.

Διαβάστε επίσης

Janis... is back!

Janis... is back!

Ο Στρέλνιεκς φαίνεται πως βρήκε ξανά το «επιθετικό» του πρόσωπο...