Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στρέλνιεκς ο… χαϊλάντερ!

Στρέλνιεκς ο… χαϊλάντερ!
Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018 - 18:29

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Την ώρα που ο Ολυμπιακός… μετράει τις πληγές του και αναμένει καθημερινά να δει την κατάσταση των τραυματιών του, καθώς μία… πεντάδα ταλαιπωρείται από προβλήματα, ο Γιάνις Στρέλνιεκς μπορεί να μουρμουρίζει από μέσα του «μπορεί να υπάρξει… μόνο ένας»! Όχι ότι την έχει… γλιτώσει κι αυτός. Δύο φορές πρόβλημα με τον ώμο του είχε, πέρασε μία περίοδο κόπωσης κτλ.

Ο Λετονός, όμως, είναι ο αυτός που κρατά το ρεκόρ του φετινού Ολυμπιακού όσον αφορά τις συμμετοχές, καθώς είναι ο μόνος που έχει αγωνιστεί και στα 29 παιχνίδια της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Ο αμέσως επόμενος είναι ο Τζαμέλ Μακλίν με 28 παρουσίες.

Κανείς μα κανείς όμως, δεν έχει ξεκινήσει σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας στην πεντάδα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μάλιστα έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς starters στη φετινή σεζόν.

Και μιας που πιάσαμε ενδιαφέροντα ατομικά στοιχεία των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα, ας δούμε ακόμα τρία…

- Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ηγείται στην Ευρωλίγκα τη φετινή σεζόν στην ευστοχία στις βολές έχοντας 97.92% ποσοστό επιτυχίας. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού μάλιστα έχει 19 συνεχόμενες εύστοχες βολές και συνολικά 47/48. Έχει χάσει μόνο μία απέναντι στον Παναθηναϊκό.

- Διψήφιος είναι σε πόντους στα τελευταία 7 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα ο Βασίλης Σπανούλης. Ο μέσος όρος του σε αυτά τα ματς είναι μάλιστα 16,6 πόντους. Το διψήφιο σερί του το έχει χτίσει μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη όπου δεν είχε καταφέρει να σκοράρει έχοντας 0/6 σουτ και 0/2 βολές.

- Διψήφιος είναι και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στα τελευταία 8 παιχνίδια που έχει παίξει στην Ευρωλίγκα αλλά στο ranking. Ο μέσος όρος του είναι 18,9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Διαβάστε επίσης

Η… «κατάρα» με την Ζαλγκίρις

Η… «κατάρα» με την Ζαλγκίρις

Δεν τον θέλει με τίποτα με την λιθουανική ομάδα… Μία 5άδα εκτός είχε και στο παιχνίδι του Κάουνας- 11άδα είχε «κατεβάσει» πέρσι στο ΣΕΦ!

Τρομακτική συνέπεια η Ζαλγκίρις!

Τρομακτική συνέπεια η Ζαλγκίρις!

Σταθερά ψηλά στην παραγωγικότητα (5η καλύτερη επίθεση) και «φονική» στο τρίποντο (3η) – Η μετάπτωση εκτός έδρας στην… 2η ευκαιρία- Τι δίνει και τι παίρνει στο τρανζίσιον…