Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θυμάμαι το τρίποντο στο ΟΑΚΑ, που πήραμε πρωτάθλημα» (Vid)

«Θυμάμαι το τρίποντο στο ΟΑΚΑ, που πήραμε πρωτάθλημα» (Vid)
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 - 22:05

Κεντρικό πρόσωπο στη Νέα Σμύρνη ήταν ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος πέρασε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, ξεπερνώντας στους 5.200 πόντους τον Νίκο Χατζή. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μιλώντας μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο ανέφερε…

Για το ρεκόρ: «είναι πολύ τιμητικό να γίνεται αυτό. Σκέφτομαι, ωστόσο, μόνο το τώρα. Είναι τιμή μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες και τους προπονητές που είχα, όλα αυτά τα χρόνια, και μου έδειχναν σεβασμό και εμπιστοσύνη. Αυτά, όμως, θα τα σκεφτώ πολύ αργότερα. Είμαι ακόμη εν ενεργεία παίκτης. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και τώρα αρχίζουν τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας».

Για το αν το είχε στο μυαλό του: Λίγο ναι... Το είχα στο μυαλό μου και ήξερα ότι χρειαζόμουν 9 πόντους. Με επηρέασε κάπως η ατμόσφαιρα και οι άδειες εξέδρες».

Για το καλάθι που έχει μείνει στην μνήμη του: «Σίγουρα θυμάμαι το νικητήριο σουτ στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού που χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό».

Για το αν σκεφτόταν το ρεκόρ όταν ξεκινούσε την καριέρα του: «Όχι… Δεν το σκεφτόμουν καν όταν ξεκινούσα. Μόνο την κάθε ομάδα που αγωνιζόμουν σκεφτόμουν πώς θα βοηθήσω. Ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε να παίξω μπάσκετ»

Για τον Νίκο Χατζή που προσπέρασε: «Ο Νίκος ήταν ένας σπουδαίος σκόρερ».

Διαβάστε επίσης

Πανιώνιος-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-78 (Τελικό)

Πανιώνιος-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-78 (Τελικό)

Ο Θρύλος αντιμετωπίζει στις 18:30 τους «κυανέρυθρους» για το ελληνικό πρωτάθλημα με στόχο να φτάσει σε μία άνετη νίκη πριν από τη σειρά των πλέι οφ με τη Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα. Live από το gavros.gr/ΕΡΤ1.

Με το μυαλό στη Ζαλγκίρις…

Με το μυαλό στη Ζαλγκίρις…

Δια πυρρός και σιδήρου πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Νέα Σμύρνη με 79-73 επί του Πανιωνίου, έχοντας φανερά το νου του στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας με τους Λιθουανούς