Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με το μυαλό στη Ζαλγκίρις…

Με το μυαλό στη Ζαλγκίρις…
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 - 21:53

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν πέρασε εύκολες στιγμές ο Ολυμπιακός στην άδεια (σ.σ. τιμωρημένη) Νέα Σμύρνη. Όχι εξαιτίας των τριών απουσιών, των Πρίντεζη, Τιλί και Στρέλνιεκς με αποτέλεσμα να κατεβάσει… 10άδα, αλλά για το μυαλό που ταξίδευε. Που; Στη Ζαλγκίρις. Φανερά από το ξεκίνημα, αλλά και από το (κλασικό) 4ο δεκάλεπτο. Η διψήφια διαφορά μειώθηκε στο καλάθι, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πιστέψει ότι το ματς τελείωσε τη στιγμή που ο Πανιώνιος παίζει την παραμονή του στην Α1. Χρειάστηκαν λοιπόν μεγάλα σουτ από τον Σπανούλη και τον Μάντζαρη (2 τρίποντα) για να πάρει τη νίκη με 79-73 για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Τα τρία τρίποντα στο 63-65. Από Σπανούλη και Μάντζαρη και ακόμα ένα από τον δεύτερο, όταν ο Δίπλαρος απάντησε και έκανε το 68-72. Μεγάλα σουτ που απέβαλλαν το άγχος από τους «ερυθρόλευκους».

MVP: Και πάλι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Πρώτος σκόρερ ξανά με 16 πόντους (5/8 σουτ εκ των οποίων 5/6 τρίποντα) και 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Μάντζαρης έδωσε λύσεις και πέτυχε καθοριστικά καλάθια στο τέλος. Σημείωσε 12 πόντους με 3/6 τρίποντα και 1 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Μόλις 4 πόντους από αιφνιδιασμό. Έδωσε… 21 πόντους από δεύτερη ευκαιρία (16 επιθετικά) και 13 από λάθη του.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Μπόμπι Μπράουν… 1/7 σουτ.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, όπως και στο Λαύριο, έτσι και στη Νέα Σμύρνη, εν τη απουσία των Πρίντεζη και Τιλί, ξεκίνησε με Μακλίν στο «4» και Μιλουτίνοφ στο «5». Ο Πανιώνιος είχε λύσεις στη ρακέτα του Ολυμπιακού και κατάφερε να προηγηθεί με 6-1 και 8-3 έχοντας 4/5 δίποντα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στις προσπάθειές του και μετρούσε 2/10 σουτ. Τροφοδότησαν τον Μιλουτίνοφ οι «ερυθρόλευκοι» αλλά τα 2 φάουλ έφεραν στο παρκέ τον Μπόγρη. Ο Κάμινγκς με σουτ από μέση απόσταση και αιφνιδιασμό ανέβασε σε 12-8, με τους Ρόμπερτς (με βολές από τεχνική ποινή) και Μακλίν να πλησιάζουν στο 14-13, με τους Πειραιώτες να έχουν όμως 0/7 τρίποντα. 1ο δεκάλεπτο 16-13 ο Πανιώνιος.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε ημιέξαλλη κατάσταση ρωτούσε «τι ακριβώς κάνουμε σε επίθεση και άμυνα;» και αυτό δεν άλλαξε παρά το τρίποντο του Παπαπέτρου. Τα κενά υπήρχαν στη ρακέτα, με τον Σαρικόπουλο να συνεργάζεται με τα γκαρντ (21-16), ενώ στη συνέχεια ο Σφαιρόπουλος έβαλε μαζί τους δύο «Παπ» με τον Μακλίν στο «5». Ο Μπόγρης με γκολ φάουλ μείωσε και ο Μάντζαρης στη συνέχεια έκανε με τρίποντο το 23-19, ωστόσο στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι»… δεν έπαιζαν μπάσκετ. Δεν είχαν συνεργασίες, εμπνεύσεις, κυκλοφορία της μπάλας. Ο Πανιώνιος κράτησαν το προβάδισμα με τον Νταλό ωστόσο Μπράουν (τρίποντο) και Σπανούλης (σ.σ. με 3 γκαρντ πλέον) έδωσαν το προβάδισμα με 26-27. Ο αρχηγός συμμάζεψε και πάλι την ομάδα, πέραν των 4 πόντων, έδωσε και 2 ασίστ σε Μπόγρη (3 φάουλ και βγήκε στη συνέχεια) και Παπαπέτρου ο οποίος με τρίποντο έκανε το 28-34 (από 26-22). Ο Πανιώνιος κατάφερε να μειώσει και πάλι με τους Σακελαρίου και Κράβιτς (32-34) ωστόσο Μακλίν και Παπαπέτρου στην εκπνοή με τρίποντο εκτός ισορροπίας (στους 9 πόντους) έκαναν το 32-39 στο 20’.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι στο 3ο δεκάλεπτο με τον Παπανικολάου να κτυπάει με ντράιβ και τους Σπανούλη, Παπαπέτρου από τα 6.75μ. να ανεβάζουν σε 39-51 το σκορ (7-12 επιμέρους). Με 2.33 να απομένουν για τη λήξη της 3ης περιόδου ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία, καθώς με 2/2 βολές πέτυχε τους 9 πόντους που χρειάζονταν και έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι σταμάτησε με τον Σπανούλη να δέχεται τα συγχαρητήρια από όλους, συμπαίκτες και αντιπάλους. Ο Πανιώνιος, δεν τα παράτησε, εκμεταλλευόμενος και την τεχνική ποινή στον Μιλουτίνοφ για διαμαρτυρία (σ.σ. 5ο του φάουλ) κατάφερε και πάλι να μειώσει με τον Κράβιτς σε 50-58, με το οποίο ολοκληρώθηκε το 3ο δεκάλεπτο.

Ο Πανιώνιος, που παίζει την παραμονή του στην Α1 κατηγορία, ξεκίνησε με 8-0 σερί στο 4ο δεκάλεπτο με τους Κράβιτς και Μπράζελτον (58-60) ενώ στη συνέχεια, παρά τα καλάθια των Παπανικολάου και Παπαπέτρου, είχε εκ νέου τις απαντήσεις για το 63-65. Ο Μπράζελτον αποβλήθηκε με 2η τεχνική ποινή, ωστόσο ο Μπράουν έχασε στη συνέχεια τρεις προσπάθειες (2 τρίποντα) μέχρι να δώσει τη λύση ο Σπανούλης αλλά και ο Μάντζαρης, αμφότεροι με τρίποντα για το 65-72. Ο Δίπλαρος απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο Μάντζαρης και πάλι από τα 6.75μ. έκανε το 68-75, ενώ ο Σπανούλης, με την 8η ασίστ του στο ματς, στον Παπανικολάου, συνείσφερε για το 68-77, λίγο πριν το φινάλε του ματς. Τελικό σκορ 73-79.

Τα Δεκάλεπτα: 16-13, 32-39, 50-58, 73-79.

Διαβάστε επίσης

«Σπανούλη δεν συναντάς εύκολα»!

«Σπανούλη δεν συναντάς εύκολα»!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήρε την προσωπικότητα, τη ψυχή και την εργατικότητα του αρχηγού και τόνισε πως το πρώτο ματς είναι σημαντικό με τη Ζαλγκίρις