Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο βετεράνος Γιανκούνας και ο έμπειρος Μίτσιτς

Ο βετεράνος Γιανκούνας και ο έμπειρος Μίτσιτς
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 - 17:51

Η Ζαλγκίρις είναι η… «σταχτοπούτα» της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας και η διοργανώτρια αρχή μάλιστα το χαρακτηρίζει ως το μεγάλο «μις ματς» στο Top 8 καθώς παραθέτει πως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα αυτή που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια πλέι οφ (47) στην διοργάνωση τη στιγμή που οι Λιθουανοί μάλιστα (από το 2004-05 που εφαρμόστηκε το format αυτό) κάνουν… ποδαρικό στα πλέι οφ.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα, όπως καταγράφει η Ευρωλίγκα, πως ο μοναδικός παίκτης από την Λιθουανική ομάδα που έχει αγωνιστεί σε πλέι οφ είναι ο Βασίλιε Μίτσιτς. Ο γκαρντ της Ζαλγκίρις είχε παίξει το 2015-16 με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου και είχαν αποκλειστεί με 3-0.

Η εμπειρία πάντως δεν λείπει σε τόσο μεγάλο βαθμό από τη Ζαλγκίρις, καθώς ο αρχηγός της, ο Παούλιους Γιανκούνας είναι 4ος στη λίστα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρωλίγκα (291 ματς) πίσω από Ναβάρο (341), Ρέγιες (316) και Ζήση (310).

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Διαβάστε επίσης

Η δράση της Ζαλγκίρις στη ρακέτα!

Η δράση της Ζαλγκίρις στη ρακέτα!

Η Ζαλγκίρις είναι η ομάδα αυτή μεταξύ των «8» των πλέι οφ που παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες στα δίποντα- 3ος ψηλός σε προσπάθειες ο Γιανκούνας- Περισσότερες ο Ντέιβις από Μακλίν, Μιλουτίνοφ – Προσοχή στη… 2η ευκαιρία

Χωρίς Καμπάτσο στα πλέι οφ η Ρεάλ!

Χωρίς Καμπάτσο στα πλέι οφ η Ρεάλ!

Επέμβαση στο γόνατό του θα κάνει ο Αργεντίνος που χάνει τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκ΄ό- Δεν ταξίδεψε στην Αθήνα ούτε ο Σέρχιο Γιουλ - Πρόβλημα και ο Ράντολφ