Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζει να δημιουργεί… κλίμα ο Γιασικεβίτσιους

Συνεχίζει να δημιουργεί… κλίμα ο Γιασικεβίτσιους
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 - 13:14

Δεν αποτελούν έκπληξη οι νέες δηλώσεις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία πριν από τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις, συνηθίζει να κάνει τα παιχνιδάκια του πριν από σημαντικούς αγώνας, δημιουργώντας κλίμα για τη διαιτησία. Τα ίδια έκανε και όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό του έφταιγαν οι διαιτητές όταν έχανε.

Ο Γιασικεβίτσιους, λοιπόν, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι διαιτητές του αγώνα πρέπει να σφυρίξουν 50-50 και να δείξουν σεβασμό… Πάντως, υπήρχε και μία ουσία ή μαλλον καλύτερα μία αλήθεια στις δηλώσεις του τονίζοντας ότι ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη διοργάνωση που δύσκολα μπορεί κανείς να τον σταματήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οι διαιτητές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Το πιο σημαντικό είναι να μας δείξουν το σεβασμό που δικαιούμαστε. Θα πρέπει να σφυρίξουν 50-50. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε, γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε τρεις φορές σε πέντε μέρες. Κάναμε ουσιαστικά δύο προπονήσεις και τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τις λεπτομέρειες. Πρέπει να πάμε να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε να παίξουμε με καρδιά και μυαλό».

Για τον Πρίντεζη:

«Ο Πρίντεζης είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να τον σταματήσεις στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, αλλά το κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε με αυτοθυσία. Δεν περιμένω να γίνει μια όμορφη σειρά. Δεν πιστεύω πως μπορείς να αποκλείσεις τον Ολυμπιακό παίζοντας όμορφα. Θα είναι μια πολύ σκληρή σειρά που θα κριθεί από τις λεπτομέρειες».

Για την εμπειρία που έχει ο Ολυμπιακός:

«Μπορεί να μην έχουμε πολλή εμπειρία από play offs, αλλά αρκετοί από τους παίκτες μας έχουν αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες και σε δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα η εμπειρία παίζει ρόλο, αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που κρίνει ένα ζευγάρι και ελπίζω να μην είναι καθοριστική».

Διαβάστε επίσης

Πλησιάζει το sold out!

Πλησιάζει το sold out!

Πολύ λίγα εισιτήρια απομένουν για τους δύο πρώτους αγώνες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με τη Ζαλγκίρις για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.