Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σπανούλης Vs Ντέιβις (Vids)

Σπανούλης Vs Ντέιβις (Vids)
Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 - 19:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η προημιτελική σειρά του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις Κάουνας εξελίσσεται άτυπα και σε μία… κόντρα του Σπανούλη με τον Ντέιβις. Δεν εννοούμε τίποτα παραπάνω από το γεγονός ότι οι δύο τους είναι οι όχι μόνο οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων τους, αλλά βρίσκονται στις υψηλές θέσεις και μεταξύ αυτών στα πλέι οφ.

Ο Βασίλης Σπανούλης στα δύο αυτά παιχνίδια έχει σκοράρει σύνολο 42 πόντους με τον μέσο όρο του να είναι 21 πόντοι και ο Αμερικανός σέντερ της Ζαλγκίρις έχει πετύχει 41 πόντους σύνολο, με τον μέσο όρο του να είναι 20,5 πόντοι. Οι δυο τους βρίσκονται αντίστοιχα στην 3η και 4η θέση των σκόρερ μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τον Σέρχιο Ροντρίγκες της ΤΣΣΚΑ να φιγουράρει στην 1η θέση με 48 πόντους σύνολο και 24 μ.ο. και τον Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού στη 2η με 44 σύνολο και 22 μ.ο.

ΑΠΟ ΤΙΣ 5,7 ΣΤΙΣ 6,5 ΑΣΙΣΤ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει ανεβάσει στροφές και στη δημιουργία του καθώς από τις 5,7 ασίστ που μοίραζε στη regular season πλέον δίνει 6,5 τελικές πάσες, στοιχείο που τον φέρνει στην 4η θέση της σχετικής λίστας μαζί με τον Σβεντ (Καλάθης, Σλούκας και Ροντρίγκες στις πρώτες 3 θέσεις).

Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Ακόμα ένας «ερυθρόλευκος» βέβαια που ξεχωρίζει μέχρι στιγμής είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος σε αυτά τα δύο παιχνίδια έχει κάνει τρομερή δουλειά στο ριμπάουντ. Είναι 2ος στη λίστα με τα επιθετικά (μαζί με τον Ρόμπινσον της Κίμκι) έχοντας σύνολο 8 και έχοντας από κάτω του, τους Βέσελι, Σενγκέλια, Κλάιμπερν, Ντέιβις και Γκιστ, ενώ όσον αφορά τα συνολικά ριμπάουντ βρίσκεται στην 3η θέση μαζί με τον Βέσελι έχοντας 14. Δύο παίκτες της ΤΣΣΚΑ βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Ο Κλάινμπερν με 15 και ο Χάντερ με 15.

ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Πολύ καλά πλέι οφ κάνει και ο Βαγγέλης Μάντζαρης μέχρι στιγμής με τον Έλληνα γκαρντ του Ολυμπιακού να ξεχωρίζει σε δύο κατηγορίες. Ο Μάντζαρης είναι 5ος στη συνάρτηση ασίστ-λάθη έχοντας 9 τελικές πάσες και μόλος 2 λάθη, ενώ είναι αρκετά ψηλά και στο ποσοστό ευστοχίας από τα 6,75μ. Βρίσκεται στην 6η θέση σουτάροντας με 66,67% (4/6).

Διαβάστε επίσης