Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Συσπείρωση και να παλέψουμε σκληρά» (vid)

«Συσπείρωση και να παλέψουμε σκληρά» (vid)
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 - 21:09

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Πρόωρος «τελικός» για τον Ολυμπιακό είναι το ματς της Πέμπτης στο Κάουνας. Όλα τα… λεφτά, καθώς με ήττα θα αποχαιρετήσει την Ευρωλίγκα για φέτος. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, το πιστεύουν πώς μπορούν να κάνουν το 2-2 και να ξαναφέρουν τη σειρά στο ΣΕΦ. Αυτό τόνισε και ο Κώστας Παπανικολάου σε δηλώσεις του, πριν από την προπόνηση της Τετάρτης στο βοηθητικό της Ζαλγκίρις.

Ο Έλληνας φόργουρντ του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά πως… «Αύριο είναι ένας τελικός. Μόνο το να γίνεται θέμα για διάθεση, θέληση και ενέργεια, νομίζω πως είναι λάθος τρόπος για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι. Εδώ που έχουμε φτάσει όλοι είμαστε έμπειροι όλοι και έχουμε παίξει μεγάλα παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πως σε εκείνη τη στιγμή πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και όλοι μαζί να παλέψουμε για όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο πιο σκληρά μπορούμε για να επανέλθουμε στα στάνταρ μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Στη συνέχεια ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τα διδάγματα και τις εμπειρίες του παρελθόντος λέγοντας «το ότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και παλαιότερα δεν σημαίνει πως μπορούμε να συγκρίνουμε τις περιστάσεις και τις καταστάσεις. Η εμπειρία μας από αυτό σίγουρα θα βοηθήσει, όμως όπως είπα έχουμε πολλά παιδιά και πολύ καλούς παίκτες και κανείς δεν χρειάζεται να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Απλά πρέπει να κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί και να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας προκειμένου να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε το τέλειο ματς ούτε να βρεθούμε ήρωες. Πρέπει να σταθούμε ως Ολυμπιακός στα σταθερά μας όπως όλη τη χρονιά και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Αναφορικά με το τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός στην τακτική του υποστήριξε: «Νομίζω πως το μεγαλύτερο στοιχείο σε μια σειρά όταν είσαι πίσω είναι η θέληση που θα δείξεις στο παρκέ. Σίγουρα υπάρχει το κομμάτι της τακτικής και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως η θέλησή της είναι αρκετή προκειμένου να βγάλει και μεγάλες φάσεις στο παρκέ και μεγάλες άμυνες και να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική και να καταφέρει οτιδήποτε στο παρκέ. Τώρα το να μπούμε σε περεταίρω ανάλυση δεν είναι δικό μου κομμάτι να ασχοληθώ. Υπάρχουν οι προπονητές που μπορούν καλύψουν πολύ καλύτερα αυτό το κομμάτι. Από την πλευρά μας οι παίκτες πρέπει να δείξουμε το πόσο θέλουμε να βρεθούμε σε ακόμα ένα Final 4 και να τραβήξουμε τη σειρά σε ακόμα ένα παιχνίδι».

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε επίσης

H Zalgirio Arena… πάγος (pics-Vids)

H Zalgirio Arena… πάγος (pics-Vids)

Δείτε μέσα από την κάμερα του gavros.gr βίντεο και φωτογραφίες από τον αγώνα χόκεϊ επί πάγου της Λιθουανίας στην Zalgirio Arena