Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δύσκολη στιγμή, αλλά πρέπει να την ξεπεράσουμε» (vids)

«Δύσκολη στιγμή, αλλά πρέπει να την ξεπεράσουμε» (vids)
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 - 23:46

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΚΑΟΥΝΑΣ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Σε μια τέτοια δύσκολη βραδιά ο Βασίλης Σπανούλης βγήκε μπροστά. Ο αρχηγός μίλησε μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις, ξεκαθαρίζοντας πώς η απογοήτευση είναι μεγάλη, αλλά και ότι οι μεγάλες ομάδες το μόνο που κάνουν είναι να ξεπερνούν αυτές τις καταστάσεις. Εξάλλου, υπάρχει ο επόμενος στόχος που είναι το πρωτάθλημα και θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να τα δώσουν όλα για να τον κατακτήσουν.

Αρχικά ο Kill Bill ανάφερε για την πρόκριση των Λιθουανών και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού: «Και βέβαια το άξιζε. Το σύστημα είναι δίκαιο. Ήταν σε καλύτερη φόρμα από μας. Και εμείς το έχουμε κάνει δύο φορές. Αυτή τη φορά η Ζαλγκίρις, έπαιξε καλύτερα. Όταν παίζεις στις τρεις νίκες πάντα νικά ο καλύτερος. Σίγουρα αποτύχαμε στο στόχο μας να πάμε στο Final-4. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Όταν θέτεις ένα στόχο να στο Final-4 και δεν το πετυχαίνεις είναι δύσκολο. Θα μας πάρει καιρό να το συνειδητοποιήσουμε».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οι τραυματισμοί κάθε χρονιά είναι περίεργοι, θέλει και τύχη, να έχεις το σωστό timing την κατάλληλη στιγμή. Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε μόνο τραυματισμούς τη χειρότερη στιγμή. Είχαμε όλη τη χρονιά σοβαρούς τραυματισμούς πού δεν μας έχουν αφήσει να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Δεν πρέπει όμως να ψάχνουμε δικαιολογίες. Είμαστε μεγάλη ομάδα που πάντα πρέπει να βρίσκουμε τη λύση κι αυτή τη φορά δεν την βρήκαμε. Δυστυχώς απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας, την ομάδα, τον κόσμο, που πίστευε ότι θα πάμε στο Final-4 του Βελιγραδίου».

Για το εάν κλείνει ο «κύκλος» αυτή της ομάδας, τόνισε: «Τώρα ανοίγει ή κλείνει, δεν είναι τώρα ώρα να μιλήσουμε για αυτό το πράγμα μετά από μια τέτοια ήττα. Κι εμείς το καταφέραμε το 2012 μετά από δεκαπέντε χρόνια, η Ζαλγκίρις μετά από 19 χρόνια. Για όλους υπάρχει η πρώτη φορά. Είναι να υπάρχει το σωστό timing, οι κατάλληλες προϋποθέσεις, Αυτή τη στιγμή η Ζαλγκίρις είναι σε μια κατάσταση που θα νικούσε τον οποιοδήποτε. Γιατί είναι σε καταπληκτική κατάσταση και της αξίζουν συγχαρητήρια για την πρόκριση στο Final-4».

Στη συνέχεια ο αρχηγός υπογράμμισε: «Έχω μάθει στη ζωή μου να είναι περήφανος και πάντα να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωράμε. Δεν είναι μόνο πανηγύρια και χαρές. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να δούμε τι έφταιξε και να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά γιατί έχουμε ακόμα έναν τίτλο. Σίγουρα είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν και είναι πολύ στενάχωρο, είναι μια απογοήτευση, Αυτά έχουν η ζωή και ο αθλητισμός, πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλη την ομάδα, για εμένα προσωπικά, για τον κόσμο, για τους προέδρους και πρέπει να την ξεπεράσουμε».

Τέλος έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια: «Θα δούμε… Πρώτα έχουμε μπροστά μας ένα στόχο, ένα τίτλο και θα δούμε όταν έρθει η ώρα. Αυτή τη στιγμή είναι νωρίς για να πω κάτι τέτοιο. Η ομάδα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της, να κοιτάξει μπροστά γιατί έχουμε ακόμα έναν τίτλο, να αποθεραπευτούμε όλοι μας γιατί δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί που γράφετε εσείς, η ομάδα είναι νοσοκομείο. Είναι κι άλλα παιδιά που παίρνουν χάπια, κάνουν ενέσεις, άσχετα εάν αυτά δεν βγαίνουν προς τα έξω. Και πρέπει η ομάδα αυτή στιγμή να ανασυνταχθεί, να συνέλθει, να γίνουν καλά όλοι οι τραυματίες και να προχωρήσουμε στο στόχο που είναι μπροστά,. που είναι το πρωτάθλημα. Έτσι πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα όσο κι αν μας πληγώνει το αποτέλεσμα και ο αποκλεισμός».

Διαβάστε επίσης