Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας κοιτάξει να τρέξει…

Ας κοιτάξει να τρέξει…
Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 - 21:06

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

«Τις τελευταίες ημέρες δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις» ανέφερε μετά το τέλος του 2ου προημιτελικού με την Κύμη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του, αν θέλει να πετύχει τον στόχο του. Δεν εννοούμε στο τέλος της σεζόν να αλλάξει το παιχνίδι του, είναι αυτονόητο και λογικό αυτό, μιλάμε μόνο για επιμέρους κομμάτια τα οποία αρνείται να κάνει.

Για να το γράψουμε πιο απλά… Το παιχνίδι με την Κύμη στη Χαλκίδα «άνοιξε» για τον Ολυμπιακό με τα τρίποντα. Πέτυχαν 12/31 ωστόσο αποδεδειγμένα δεν μπορεί να στηρίζεται στο μακρινό σουτ. Στον 1ο προημιτελικό για παράδειγμα, ξεκίνησε με 6 τρίποντα στο 16΄και το 7ο (τελείωσε με 7/27) το πέτυχε… ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Κάτι διαφορετικό στη Χαλκίδα λοιπόν από το παιχνίδι δεν είδαμε, πέραν του τριπόντου το οποίο αυτό έκανε τη διαφορά. Η ιστορία είναι λοιπόν γιατί ο Ολυμπιακός δεν τρέχει... Δεν επιδιώκει να πάει στο επιθετικό τρανζίσιον (γιατί και το αμυντικό είναι… άστα και φυσικά πρέπει να το δουν κι αυτό) και να βρει εύκολους πόντους αλλά και ψυχολογία.

Το έκανε στο 1ο παιχνίδι με την Κύμη μέχρι το 15΄και μετά… κατέβασε διακόπτη, ολοκληρώνοντας το ματς με 13 πόντους στον αιφνιδιασμό τη στιγμή που με τον ίδιο τρόπο δέχτηκε 14. Μιλάμε για το ματς ψυχοβγάλτη που μετά το 15΄τα πάντα έσβησαν για τους «ερυθρόλευκους» και εν τέλει πήραν το ματς με τρίποντο του Ουίλτζερ και γκολ φάουλ του Στρέλνιεκς.

Στη Χαλκίδα δε, στο 2ο ματς, πήραν μόλις 8 πόντους στον αιφνιδιασμό (όταν στην Ευρωλίγκα ήταν 7 πόντοι ο μέσος όρος τους) και δέχτηκαν 7 και αυτοί από αιφνιδιασμό.

Δέχομαι ότι ο Ολυμπιακός κοιτάει να «καταστρέψει» με την άμυνα το παιχνίδι του αντιπάλου και όχι να «πάρει» από την άμυνά του τρανζίσιον παιχνίδι, ωστόσο ίσως την ύστατη αυτή στιγμή να μπορούσε να αναθεωρήσει και να το φτιάξει.

Διαβάστε επίσης

Επέστρεψε ο Παπανικολάου!

Επέστρεψε ο Παπανικολάου!

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού μπήκε στις προπονήσεις με την ομάδα- Μέρος προγράμματος ο Μιλουτίνοφ και πάλι- Δεν κάνει το κομμάτι των σωματικών επαφών…