Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεπέρασε Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστ ο Πρίντεζης!

Ξεπέρασε Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστ ο Πρίντεζης!
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 - 00:46

Σε διπλό ατομικό επίτευγμα έφτασε ο Γιώργος Πρίντεζης μέσα από τον 3ο αγώνα της σειράς του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα. Ο διεθνής φόργουορντ με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.337, ξεπέρασε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έχει 1.333 και μπήκε στην κορυφαία 20άδα των ριμπάουντερ του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Παράλληλα με τα δύο εύστοχα δίποντα του, έγινε ο 6ος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Μάικ Μπατίστ. Έχει πλέον 1.082, ένα περισσότερο από τον Αμερικανό πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Με το 336ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, ο Πρίντεζης “έπιασε” στην 28η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League τον Νίκο Αργυρόπουλο και τον Χρήστο Ταπούτο.

Από κει και πέρα...

*Ο Γιάνις Στρέλνιεκς έφτασε σε ατομικό ρεκόρ στη σεζόν με τους 22 πόντους του. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 19 τους εντός έδρας παιχνιδιού με τον Κόροιβο.

Ο Λετονός είχε για 2η φορά στα τρία ματς της σειράς με τον Προμηθέα πέντε εύστοχα τρίποντα και με αυτά έφτασε τα 50. Είναι μάλιστα ο 17ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη Basket League που έφτασε τα 50 τρίποντα. Ο Στρέλνιεκς μάλιστα σουτάρει με εντυπωσιακό ποσοστό στα πλέι οφ αφού έχει 15/22 τρίποντα (68,18%).

*Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ για 2η φορά στο φετινό πρωτάθλημα μετά το ματς στο Ρέθυμνο, είχε τέσσερις τάπες ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της σεζόν την οποία μοιράζεται με τους Ελονού, Τέγιτς, Κάιζερ, Κράβιτς, Όγκαστ, Φαγιέ, Λι και Ουίγκινς.

*Με ατομικό ρεκόρ έφυγε από την Πάτρα και ο Κάιλ Ουίλτζερ που μάζεψε εννιά ριμπάουντ. Είχε επτά στο ματς της 10ής αγωνιστικής με τον Πανιώνιο Βίκος Cola και στον 1ο προημιτελικό των πλέι οφ με την Κύμη.

Σε ομαδικό επίπεδο...

Με τη νίκη του στη Πάτρα, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση του στους τελικούς των πλέι οφ της Basket League για 13η συνεχόμενη σεζόν και 21η φορά στα 26 χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Σύλληψη και αυτόφωρο για Συμεωνίδη!

Σύλληψη και αυτόφωρο για Συμεωνίδη!

Τρομερές σκηνές στα γραφεία της ΕΟΚ/ΚΕΔ στο ΟΑΚΑ- Συνέλαβαν τον Υπεύθυνο της Επιτροπής Διαιτησίας την ώρα που οι συνεργάτες του… τράπηκαν σε φυγή