Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία 4άδα βασικών στελεχών που μπορεί να το αλλάξει!

Μία 4άδα βασικών στελεχών που μπορεί να το αλλάξει!
Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018 - 17:15

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει στους τελικούς από βασικά του στελέχη ή σε κάποιες περιπτώσεις πήρε λίγα πράγματα αλλά όχι τα αναμενόμενα, όπως, στο ΟΑΚΑ και τον 1ο τελικό από τον Μακλίν στο 4ο δεκάλεπτο ή στον 2ο τελικό και το ΣΕΦ από τον Σπανούλη στα ντράιβ (δεν έχει ευστοχήσει ακόμα από μακριά) και τον Πρίντεζη στο 4ο δεκάλεπτο με τους 7 συνεχόμενους πόντους.

Η ουσία είναι πως φείδεται επιθετικών λύσεων και επιλογών από τους αρχηγούς αλλά και όπως έδειξε ο 2ος τελικός σε άμυνα από τους ψηλούς. Κατ’ εμέ, τα σέντερ στο ΣΕΦ στοίχισαν στον Ολυμπιακό με την παρουσία τους και στα δύο μισά του γηπέδου και ο Ολυμπιακός (ή πιο σωστά καμία ομάδα) δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Να έχει σε κακή μέρα και τα δύο σέντερ.

Είναι απαράδεκτο δηλαδή σε τελικούς πρωταθλήματος ο Μακλίν να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και να δέχεται καλάθι από τον Τζέιμς. Είναι απαράδεκτο ο Μιλουτίνοφ να μην μπορεί να ποστάρει τον Καλάθη κάτω από το καλάθι και να κομπλάρει. Δέχομαι πως ο Σέρβος σέντερ είναι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και έχει ακόμα ενοχλήσεις, δέχομαι πως επηρεάστηκε στο ΟΑΚΑ από τα φάουλ και δεν βοήθησε, αλλά έχω την εντύπωση πως στα συγκεκριμένα «μις ματς»- τα οποία έψαχνε εναγωνίως και επιτακτικά ο Ολυμπιακός- ήταν θέμα μη καθαρού μυαλού.

Και μία σημείωση όσον αφορά τον Πρίντεζη: Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού όποτε τραυματίζεται στεναχωριέται διπλά γιατί χάνει τον ρυθμό του. Θέλει παιχνίδια για να το βρει και πάλι και είναι εμφανές πως βρίσκεται έξω από τα νερά του. Φαίνεται στα τελειώματά του που φεύγει μακριά η μπάλα ή που κτυπάνε ατσούμπαλα στο σίδερο.

Μιλάμε για να βασικές κολόνες του Ολυμπιακού που λίγο να ανεβάσουν την απόδοσή τους μπορούν σαφέστατα να αλλάξουν τα δεδομένα.

1ος Τελικός

Σπανούλης

4 πόντους

1/10 σουτ

2 ασίστ

3 λάθη

-6 ranking

Μιλουτίνοφ

4 πόντους

1/3 σουτ

4 ριμπάουντ

2 ranking

Πρίντεζης

2 πόντους

0/1 σουτ

3 ριμπάουντ

1 ranking

Μακλίν

7 πόντους

2/4 δίποντα

6 ριμπάουντ

2 ασίστ

1 μπλοκ

1 κλέψιμο

1λάθος

15 ranking

2ος Τελικός

Μακλίν

4 πόντους

2/3 σουτ

2 ριμπάουντ

1 κλέψιμο

3 ranking

Σπανούλης

12 πόντους

5/13 σουτ

5 ασίστ

1 κλέψιμο

1 λάθη

8 ranking

Πρίντεζης

9 πόντους

2/6 σουτ

6 ριμπάουντ

1 ασίστ

2 μπλοκ

1 κλέψιμο

2λάθη

12 ranking

Μιλουτίνοφ

5 πόντους

1/3 σουτ

4 ριμπάουντ

1 ασίστ

2 λάθη

7 ranking

Διαβάστε επίσης