Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα… «χαστούκια» στην ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι απανωτά!

Τα… «χαστούκια» στην ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι απανωτά!
Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018 - 20:31

Την Παρασκευή (8/06) ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ απεφάνθη για την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει οι Αγγελόπουλοι πριν από τον τελικό Κυπέλλου. Μία ανακοίνωση για την οποία δεν… «προσβλήθηκαν» οι ΚΕΔ και ΕΟΚ αλλά βρήκε δυσφημιστική ο Παναθηναϊκός λειτουργώντας τρόπον τινά ως υπερασπιστής τους.

Εν πάση περιπτώσει… Αλλού είναι η ουσία του όλου θέματος. Γιατί μπορεί να γνωρίζει ο κόσμος εδώ και μία μέρα πως ο Αθλητικός Δικαστής μπορεί να… πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την καταγγελία του Παναθηναϊκού, ωστόσο είναι σημαντικό να δούμε και το σκεπτικό της απόφασης. Στο που στηρίχθηκε και οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

Τι μας λέει λοιπόν ΚΑΙ ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ; Ότι η ΚΕΔ και η ΕΟΚ παρανομούν μη ορίζοντας τους διεθνείς διαιτητές. Μετά το ΑΣΕΑΔ δηλαδή (των δύο αποφάσεων), έρχεται και ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ για να μας πει το ίδιο. Ότι παραβιάζονται οι νόμοι και ότι είναι η παράνομος ο μη ορισμός των διεθνών διαιτητών.

Διαβάστε το σκεπτικό απόφασης του Αθλητικού Δικαστή...

«Στην προκειμένη περίπτωση κατά την κρίση του παρόντος Αθλητικού Δικαστή οι παραπάνω δηλώσεις οι οποίες ήταν πράγματι δημόσιες αφού περιήλθαν μέσω περισσοτέρων ιστοσελίδων του διαδικτύου σε γνώση περισσοτέρων προσώπων. Περαιτέρω ήταν δυσμενείς σε βάρος της Ε.Ο.Κ. και της Κ.Ε.Δ. δεδομένου ότι οι παραπάνω δηλώσεις εκφράζουν τη διαφωνία της εγκαλούμενης Κ.Α.Ε.

Ωστόσο, δεν προέκυψε ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν προσβλητικές/υβριστικές σε βάρος της παραπάνω επιτροπής και της παραπάνω ομοσπονδίας, δηλαδή δεν προέκυψε ότι έγιναν με πρόθεση μειώσεως της Ε.Ο.Κ. και της Κ.Ε.Δ. Μάλιστα η παραδοχή αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι παρά τις δηλώσεις αυτές, η Ε.Ο.Κ και η Κ.Ε.Δ. δεν προέβησαν σε κάποια καταγγελία ενώπιον του παρόντος Αθλητικού Δικαστή, επικαλούμενες ότι εθίγησαν από τις δηλώσεις αυτές.

Αντίθετα, οι δηλώσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια άσκησης δημόσιας κριτικής η δε κριτική αυτή ήταν τεκμηριωμένη και βασισμένη σε αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Α.Δ. με τις οποίες πράγματι κρίθηκε ότι ο αποκλεισμός αυτός των Ελλήνων διεθνών διαιτητών από τις εγχώριες διοργανώσεις ήταν παράνομος. Σημειωτέον ότι η έκφραση «παράνομος» δεν υπερβαίνει το μέτρο που απαιτείται αφού την ίδια έκφραση έχουν χρησιμοποιήσει και οι αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Α.Δ. (βλ. προσκομιζόμενες αποφάσεις 4/19-01-2018, 5/19-01-2018, 6/19-01-2018, 7/19-01-2018 του Α.Σ.Ε.Α.Δ.).

Κατόπιν τούτων πρέπει η καταγγελία της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να απορριφθεί τόσο όσον αφορά στην 3η εγκαλούμενη Κ.Α.Ε. όσο και ως προς τους 1ο και 2ο εγκαλούμενους αφού για να εξετασθεί τυχόν εμπλοκή των προσώπων αυτών στις δηλώσεις αυτές θα πρέπει οι δηλώσεις αυτές να κριθούν αντίθετες στον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό, κάτι που κατά τα ανωτέρων αναπτυχθέντα δεν συντρέχει».

Με λίγα λόγια και απλά, (και) ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ (μετά το ΑΣΕΑΔ) τονίζει ξεκάθαρα αυτό που στην ΚΕΔ/ΕΟΚ αρνούνται πεισματικά να παραδεχτούν. Πως ο αποκλεισμός των Διεθνών διαιτητών είναι παράνομος. Ότι τόσους μήνες λειτουργούσαν και λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ μην υπακούοντας στις αποφάσεις του δικαστηρίου.

Πριν λίγο καιρό, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε μιλήσει απαξιωτικά για το ΑΣΕΑΔ λέγοντας πως ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει την απόφασή τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να μας πει τώρα αν αναγνωρίζει και την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή!

Διαβάστε επίσης