Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αριθμοί που… σε πιάνει παράνοια (pics)

Αριθμοί που… σε πιάνει παράνοια (pics)
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 - 17:26
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός έχει την πρόθεση να βγάλει κάποια διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του, ωστόσο είτε το κάνει ελάχιστα είτε δεν μπορεί σε μεγάλη διάρκεια με το μυαλό να χάνεται. Από το ξεκίνημα της σεζόν πρόθεση αυτής της ομάδας ήταν να τρέξει. Δεν το κάνει… Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν το έχει κάνει. Με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς, θέλει, είναι ξεκάθαρη η οδηγία, αλλά… δεν!

Στον 3ο τελικό δε, όχι απλά δεν έτρεξε όσο θα έπρεπε και όσο θα ήθελε αλλά με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση είδε να έχει και πολύ άσχημο αμυντικό τρανζίσιον. Δύο είναι τα «απαγορευμένα» στον Παναθηναϊκό. Να τρέξει και το «ένας με έναν». Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» και τα δύο.

Στον 3ο τελικό δέχτηκε 15 πόντους (7 στο πρώτο μέρος) από αιφνιδιασμούς του Παναθηναϊκού (9 αυτός, πολλούς προερχόμενους από δικά του λάθη.

Στον 2ο τελικό του ΣΕΦ οι πόντοι από αιφνιδιασμούς ήταν 12-2. Κι όμως… έχασε! Στο πρώτο μέρος που έπαιξε μπάσκετ είχε βέβαια πάρει τους 8 από τους 12 πόντους, όπως επίσης και το ένα καλάθι του Παναθηναϊκού ήταν στο… 1ο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» τα έκαναν μαντάρα στη συνέχεια, έκαναν 6 λεπτά να σκοράρουν στο 3ο δεκάλεπτο, έκαναν 6 λάθη σε αυτό το σημείο και είχαν 0/9 σουτ, ενώ ολοκλήρωσαν την 3η περίοδο με 2/14 σουτ.

Στον 1ο τελικό οι πόντοι σε αιφνιδιασμό ήταν 11-10 με τον Ολυμπιακό, να ευστοχεί με 42,8% στα τρίποντα, να έχει κίνηση στο παιχνίδι του και να παίρνει 39 πόντους από την second unit, οπότε το κάλυψε και δεν τον επηρέασε.

Και εν πάση περιπτώσει, ας αφήσουμε κατά μέρους τους πόντους από αιφνιδιασμό. Τους δικούς του, γιατί αν επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να τρέξει και την Πέμπτη μόνο μπελάδες θα βάλει στο κεφάλι του.

Τα άλλα δύο στοιχεία, πιο σημαντικά όταν μιλάμε για τελικούς πρωταθλήματος, είναι τα λάθη του Ολυμπιακού και τα κλεψίματα του Παναθηναϊκού.

Ξέρετε πόσες μπάλες κλέβουν οι «πράσινοι» στους τελικούς; 8,3 μ.ο. Το διανοείστε; Παραπάνω και από τον μέσο όρο τους στην Ευρωλίγκα (7,1). Ο Ολυμπιακός από την άλλη ουδέποτε ξεχώρισε φέτος στον τομέα αυτόν αλλά σταθερά διακρίνετε σε έναν άλλον… Τα λάθη.

Ο Ολυμπιακός υποπίπτει στους τελικούς του πρωταθλήματος σε 13,3 λάθη όταν στην Ευρωλίγκα ο μέσος όρος του ήταν 12,7. Έχει δώσει 35 πόντους στον Παναθηναϊκό από δικά του λάθη, ήτοι 11,6 άκοποι για τους «πράσινους» ανά ματς. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη στους τελικούς κάνει 7,3 λάθη μ.ο. όταν στην Ευρωλίγκα είχε… 11,5 κατά μέσο όρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αριθμοί που… σε πιάνει παράνοια (pics)
Αριθμοί που… σε πιάνει παράνοια (pics)
Αριθμοί που… σε πιάνει παράνοια (pics)

Διαβάστε επίσης