Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ρυθμός, το… κουπί και η διαχείριση!

Ο ρυθμός, το… κουπί και η διαχείριση!
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 - 17:54
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δύο λόγια (και) για τον Γιώργο Πρίντεζη… Είναι εμφανής η έλλειψη ρυθμού μετά τον τραυματισμό του και την αποχή του από τα παρκέ, ώστε να ολοκληρωθεί η προετοιμασία του. Συν του ότι, ο Πρίντεζης έχει τραβήξει μεγάλο κουπί τα τελευταία χρόνια και φτάνει συνήθως στο τέλος της χρονιάς να καταβάλλει υπερπροσπάθεια με τα αποθέματα να μην είναι αρκετά. Θυμηθείτε μόνο πως στο τελευταίο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, στους τελικούς του ΄16, ο Πρίντεζης ήταν και πάλι τραυματίας, δεν είχε αγωνιστεί στον 4ο τελικό και αν πήγαινε η σειρά σε 5ο ματς… δεν θα έπαιζε.

Για την έλλειψη ρυθμού είχαμε αναφέρει ξανά πως φαίνεται και από τα τελειώματά του. Από την πορεία της μπάλας. Συν του ότι θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως στην άμυνα καταβάλει και μεγάλη ενέργεια και προσπάθεια πάνω στο μαρκάρισμα του Σίνγκλετον.

Παρατηρώντας τόσο τα τελειώματά του κοντά στο καλάθι, ύστερα από τις γνωστές του κινήσεις, όσο και τα στατιστικά του καταλαβαίνει εύλογα κανείς πως δεν μιλάμε για… Πρίντεζη. Δεν τον αντικατοπτρίζουν αυτά τα νούμερα.

Το 43% στα δίποντα είναι πολύ «φτωχό» για Πρίντεζη (συν το 0% στα τρίποντα -0/4) όπως και το 7,6 πόντους που έχει μ.ο. σε αυτούς τους τρεις τελικούς, με την καλύτερή του εμφάνιση να είναι αυτή του 3ου όπου πέτυχε 12 με 5/9 δίποντα. Η διαφορά φαίνεται και από τους 12,6 πόντους που είχε φέτος στην Ευρωλίγκα στην regular season (σ.σ. τα πλέι οφ είναι άλλη ιστορία, η γνωστή πονεμένη) με 53,3% στα δίποντα.

Για τον οποιοδήποτε λόγο, για τον οποίο υπεύθυνοι είναι να τον βρουν στον Ολυμπιακό, ο Πρίντεζης φτάνει πάλι σε τελικούς να μην έχει την απαιτούμενη ενέργεια, ρυθμό, απόδοση. Στους περσινούς τελικούς για παράδειγμα, είχε μεν στους 3 πρώτους 12,3 πόντους, ωστόσο τα δίποντα του ήταν μόλις στο… 29% (9/31). Η πτώση ελέω κόπωσης και μηδαμινής ενέργειας φάνηκε ξεκάθαρα στους επόμενους δύο (όπως και όλης της ομάδας) με τον εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού να έχει 5 πόντους μ.ο. (10 σύνολο) με 5/16 δίποντα (31,2%) και 0/4 τρίποντα ενώ και τα ριμπάουντ του από τα 5,3 πήγαν στο 3,5.

Η διαχείριση, παράλληλα, για να έρθουμε και πάλι στο «σήμερα», που έγινε στον Πρίντεζη με την επιστροφή του και πάλι στην αγωνιστική δράση, μετά τη θεραπεία και τα πλέι οφ με την Ζαλγκίρις, φαίνεται πως δεν ήταν και η ιδεατή. Σε 2-3 παιχνίδια τον είδαμε να πηγαίνει απλά πάνω-κάτω στο παρκέ δίχως να ακουμπάει μπάλα, ενώ στον 1ο τελικό την πρώτη του επίθεση την πήρε μετά από 8 λεπτά αγώνα.

Διαβάστε επίσης