Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διψήφιος Ρόμπερτς σημαίνει… νίκη! (vids)

Διψήφιος Ρόμπερτς σημαίνει… νίκη! (vids)
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 - 18:03
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο τίτλος, οκ, μπορεί να είναι υπερβολικός καθώς χρειάζονται κι άλλα, πολλά παραπάνω από έναν διψήφιο παίκτη, ωστόσο αντικατοπτρίζει το γεγονός πως αν ο Ρόμπερτς είναι καλά και σκοράρει, παίρνει εκτελέσεις πάνω του, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει.

Είναι ενδεικτικά τα παιχνίδια του απέναντι στον Παναθηναϊκό: 12 πόντους με 8 σουτ στον 1ο τελικό (2 ασίστ-1 λάθος) και 16 πόντους με 7 σουτ (3 ασίστ, 0 λάθη) στον 4ο τελικό. Δίχως σε κανένα από τα δύο ματς να περάσει τα 20 λεπτά συμμετοχής. Σε 2ο και 3ο τελικό (7 και 2 πόντους αντίστοιχα) όπου μάλιστα στον 2ο του ΣΕΦ είχε ξεκινήσει καλά και… ξεχάστηκε στη συνέχεια από το 26ο λεπτό που βγήκε από το παρκέ, δεν «έδωσε» επιθετικά, αλλά και δημιουργικά (1 ασίστ και στους δύο).

Ο Ρόμπερτς, το έχουμε επισημάνει μήνες τώρα, είναι παίκτης που μπορεί και εκτελεί καλά. Είναι παίκτης που θα δώσει σκορ, που πρέπει να παίρνει επιθέσεις πάνω του.

Μην ξεχνάτε πως και στο «διπλό» στο ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα είχε παίξει καταλυτικό ρόλο με 18 πόντους (9 σουτ) σε 20 λεπτά συμμετοχής. Στο ΣΕΦ, επίσης στη Ευρωλίγκα είχε μείνει στους 3 σε 17 λεπτά έχοντας πάρει μόλις 3 σουτ.

Όσον αφορά το παιχνίδια στην regular season στην Α1 (στο πρώτο ήταν τραυματίας) είχε μείνει στους 4 πόντους σε 15 λεπτά έχοντας πάρει μόλις 3 σουτ (είχε και 2/2 βολές).

Διαβάστε επίσης