Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τον νοιάζουν οι τίτλοι, είναι κοντά στον παίκτη»

«Τον νοιάζουν οι τίτλοι, είναι κοντά στον παίκτη»
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 - 17:39
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια και αποτελεί τον 7ο κόουτς επί εποχής Αγγελόπουλων και 4ο ξένο μετά από μία 6ετία όπου εμπιστεύτηκαν το τιμόνι στους Γιώργο Μπαρτζώκα και Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στον Άρη, περιέγραψε στο gavros.gr τον άνθρωπο κυρίως Ντέιβιντ Μπλατ. Ως προς την συμπεριφορά του στους παίκτες, την διαχείριση καταστάσεων αλλά και τον επαγγελματισμό του. Όσο για τον στόχο του; Σαφής και συγκεκριμένος… Οι τίτλοι!

Ο Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος έχει φορέσει και τη φανέλα του Ολυμπιακού φυσικά, είπε αρχικά πως «είναι πολύ σοβαρός προπονητής, δεν κάνει εκπτώσεις σε τίποτα απ’ ότι ζητάει και θέλει από τους παίκτες του. Μιλάμε για απόλυτα σοβαρό, απόλυτα επαγγελματία….

Είναι από τους προπονητές που έχει στο μυαλό του και την άμυνα και την επίθεση. Του αρέσουν και ζητάει και τα δύο. Τον ενδιαφέρει η οργανωμένη επίθεση αλλά και η ελεύθερη ώστε να στηρίξει το ταλέντο των παικτών του. Δεν είναι απαραίτητα ότι ξεκινάει από την άμυνα. Τον ενδιαφέρουν και τα δυο».

Στη συνέχεια ο Νίκος Αργυρόπουλος υποστήριξε πως «είναι πολύ σοβαρή περίπτωση και αξιόλογος προπονητής για τον Ολυμπιακό. Προπονητής που τον ενδιαφέρει να κερδίζει και όχι απλά να κάνει μια καλή πορεία. Τον νοιάζει να εξελιχθεί και ο ίδιος. Έρχεται σίγουρα για τίτλους. Πάντα έχει τους τίτλους στο μυαλό του. Θέλει να κερδίζει αυτό που θέλει η ομάδα, κάτι δηλαδή που ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού και τους στόχους που στοχεύει».

Όσο για τον άνθρωπο Μπλατ, υποστήριξε: «Έχει μεγάλη εμπειρία και είναι καλός διαχειριστής καταστάσεων. Ξέρει τι θέλει και δεν κάνει εκπτώσεις, έχει τον τρόπο να πάρει το μάξιμουμ από κάθε παίκτη του. Είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ, υψηλού επιπέδου, ενημερώνεται και για τη χώρα μας. Θα πει στα μίτινγκ πράγματα που αφορούν τη χώρα και την καθημερινότητα, δεν είναι το μπάσκετ πάνω απ’ όλα αλλά ενημερώνεται για όλα.

Νιώθει ότι κάνοντας αυτό να είναι και πιο κοντά με τους παίκτες. Να έχουν κοινά σημεία, νοιάζεται γι τον παίκτη, την πορεία της χώρας τους, δεν είναι μονότονος και βαρετός, μόνο μπάσκετ δηλαδή και τίποτα άλλο. Είναι ευχάριστος τύπος που θα πεις και κάτι άλλο μαζί του. Πάνω απ’ όλα όμως μιλάμε για έναν στρατιώτη που νοιάζεται για την επιτυχία της ομάδας και ξέρει τι θέλει».

Διαβάστε επίσης