Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι διακρίσεις του Μπλατ και η δίψα... του για νέες επιτυχίες!

Οι διακρίσεις του Μπλατ και η δίψα... του για νέες επιτυχίες!
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 - 15:41

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται όπως σας ενημέρωσε το gavros.gr το βράδυ της χθεσινής ημέρας, Κυριακή (24/06), σε οριστική συμφωνία με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος θα είναι ο νέος προπονητής των Πειραιωτών.

Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να επιστρέψει τη νέα σεζόν ξανά στις επιτυχίες και στους τίτλους.

Ο 59χρονος κόουτς μπορεί να έχει καταφέρει να κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του, ωστόσο, δείχνει να έχει πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά και νέες επιτυχίες στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Μπλατ ήθελε να επιστρέψει σε ομάδα τοπ επιπέδου μετά το πέρασμά του από την Νταρουσάφακα και έτσι έρχεται στους «ερυθρόλευκους» για να τους οδηγήσει ξανά στην κορυφή σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη, αφού και οι Πειραιώτες έδειξαν από την πλευρά τους πόσο πολύ θέλουν να έρθει στην ομάδα τους.

Ο Αμερικανοισραηλινός θεωρείται ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, κάτι το οποίο φαίνεται και από τις διακρίσεις που έχει στην μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδαων, έχει κατακτήσει το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2007 της Ρωσίας, το χάλκινο στο Ευμπάσκετ του 2011, ενώ την ίδια θέση πήρε και στους Ολυμπιακούς του 2012.

Σε επίπεδο συλλόγων, ο Μπλατ έχει σηκώσει την Ευρωλίγκα το 2014 με την Μακάμπι, χρονιά στην οποία αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τεχνικός.

Επίσης, έχει οδηγήσει μετά από πολλά χρόνια τους Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς στην κατάκτηση της πρώτης θέσης της περιφέρειας της ανατολής, χάνοντας όμως στους τελικούς του NBA με 4-2 από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Στη σεζόν αυτή, ο 59χρονος προπονητής αναδείχθηκε καλύτερος κόουτς για τον μήνα Μάρτιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Την επόμενη χρονιά, συνέχισε στον πάγκο των «Καβς», φεύγοντας περίπου στη μέση της σεζόν, με τους Καβαλίερς να κατακτούν στο τέλος το πρωτάθλημα NBA και να στέλνουν δαχτυλίδι στον Μπλατ, ευχαριστώντας τον για τη συνεισφορά του στην ομάδα. Τέλος, κατέκτησε την περυσινή σεζόν το Eurocup με την Νταρουσάφακα.

Μπορεί εύκολα κανείς να συνειδητοποιήσει ότι ο Μπλατ έχει καταφέρει πάρα πολλά στην καριέρα του, όμως έχει την όρεξη να δουλέψει σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή.

Το κίνητρο του 59χρονου είναι μεγάλο να διακριθεί ξανά στο τοπ επίπεδο και έχει την εμπειρία και φυσικά τις ικανότητες να φτιάξει μια ομάδα που θα ανέβει ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο τη νέα σεζόν και θα κατακτήσει όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον, μένει να επισημοποιηθεί το deal του Ολυμπιακού με τον Μπλατ, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν με αυτή τους την κίνηση τη διάθεσή τους να φέρουν ξανά στην ομάδα εκεί που ανήκει, στην κορυφή και στους τίτλους.

Διαβάστε επίσης