Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι προχωράει ο Μπλατ!

Έτσι προχωράει ο Μπλατ!
Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018 - 22:32
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Διαφοροποιήθηκαν σε έναν βαθμό τα πλάνα του Ολυμπιακού και δη του Ντέιβιντ Μπλατ μετά την εξέλιξη στο θέμα του Παπαπέτρου. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» είχε στο μυαλό του να πάρει ένα γκαρντ (κι όχι 2-3άρι) και ένα 4άρι με τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου στο «3». Τώρα αυτό αλλάζει κάπως τα πλάνα του και όλα είναι ανοικτά.

Το σενάριο με 7 ξένους

Ένα σενάριο είναι να πορευτεί ο Ολυμπιακός με 7 ξένους. Οι έξι στην Ελλάδα και ο 7ος στην Ευρωλίγκα καθώς δεν υπάρχει περιορισμός και μέχρι τους… τελικούς θα έχει καταλήξει σε ποιον θα κόψει και θα προσαρμοστεί ανάλογα και με τον αντίπαλο. Πως θα προκύψουν οι εφτά ξένοι; Να πάρει ένα καθαρό «3άρι», τον γκαρντ και το «4άρι» έχοντας ήδη τους Γκος, Στρέλνιεκς, Μιλουτίνοφ και Λιντέι.

Το σενάριο του… «4-3αριού»

Το άλλο σενάριο είναι ο Ολυμπιακός να πορευτεί με έξι ξένους. Να πάρει γκαρντ και να πάει σε μία επιλογή ενός «4-3αρου» με δεδομένο ότι έχει την ευελιξία να «κατέβει» στο «4» και ο Λιντέι, ωστόσο στη φροντ λάιν θα φαίνεται κάπως γυμνός, κάπως άδειος και οι απαιτήσεις στην Ευρωλίγκα το απαγορεύουν.

Από κει και πέρα, πάμε να μιλήσουμε και πιο συγκεκριμένα με περιπτώσεις που έχουν ακουστεί/προταθεί για τον Ολυμπιακό.

Αρέσει πολύ ο Πιέρα Χένρι

Στον Ντέιβιντ Μπλατ αρέσει πολύ ο Πιέρα Χένρι της Τόφας. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ (1,96μ.) με έφεση όχι μόνο στην επίθεση και τη δημιουργία αλλά και στην άμυνα, βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα του 59χρονου κόουτς του Ολυμπιακού. Με την Τόφας έφτασε στους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στη Φενέρ έχοντας στη Τουρκία 9,6 πόντους (με 47% τρίποντο), 5,9 ασίστ και 4 ριμπάουντ ενώ στο Eurocup είχε 10,9 πόντους (με 60% δίποντα και 38% τρίποντα), 4,1 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ και 1,9 κλεψίματα.

Ο Χένρι βρίσκεται στο Λας Βέγκας και το Summer League με τους Μπόστον Σέλτικς. Στο πρώτο αγώνα απέναντι στους Νάγκετς (ήττα) έπαιξε 28 λεπτά έχοντας 9 πόντους (4/8 σουτ), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα ενώ κόντρα στους Σίξερς (νίκη) σε 26 λεπτά είχε 8 πόντους (3/9 σουτ), 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Χένρι έχει μπάι άουτ με την Τόφας, ο Ολυμπιακός είναι ενήμερος για τα διαδικαστικά της περίπτωσης του και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις.

Στη λίστα Ντέιβιντ Μπλατ υπάρχει και ο Τζέιμς Νάναλι καθώς επίσης και ο Άξελ Τουπάν.

Περί Βεζένκοφ και Περπέρογλου…

Σαφέστατα ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει βλέψεις ώστε να τονίσει και το ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Η περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ ενδεχομένως και να τον απασχολήσει πιο έντονα. Ανάλογα με τα υπόλοιπα «κομμάτια» που θα κουμπώσουν στο παζλ και το τι θα γίνει στο «4». Μπορεί να μην είναι αθλητικός όπως προτιμάει, αλλά είναι νέος (22 ετών) και εξελίξιμος. Από τις περιπτώσεις που του αρέσει να δουλεύει. Σε αντίθεση με τον Βεζένκοφ, η περίπτωση του Περπέρογλου δεν φαίνεται να προχωράει καθώς ο Μπλατ θέλει νιάτα. Θέλει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας και θέλει παίκτες μικρούς με κίνητρα, οι οποίοι θα βρίσκονται υπό την αιγίδα των Σπανούλη και Πρίντεζη.

Όλοι αυτοί οι γρίφοι θα αρχίσουν να λύνονται σύντομα και η μία κίνηση ενδεχομένως να «δείχνει» και την επόμενη.

Διαβάστε επίσης