Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκαρντ, τριάρι και… κλείσαμε!

Γκαρντ, τριάρι και… κλείσαμε!
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 - 00:27
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Αρχίζει και σχηματίζεται το παζλ των «ερυθρόλευκων» σιγά-σιγά, αρχίζει και ξεδιαλύνεται το τοπίο με το πώς εν τέλει θα ολοκληρωθεί, καθώς μην ξεχνάτε κάθε μία κίνηση επιδρά και στην άλλη. Για να τα απλοποιήσουμε τα πράγματα και να μην φαίνονται… βουνό. Ο Ολυμπιακός, μετά και την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ, πηγαίνει για δύο ακόμη παίκτες. Έναν γκαρντ (Χένρι) και ένα «τριάρι». Δεν θα πάρει άλλον παίκτη δηλαδή στους ψηλούς και θα πορευτεί με έξι ξένους και όχι εφτά.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα από το τέλος… Οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στο «4» με τους Πρίντεζη, Βεζένκοφ και Αγρααβάνη (σ.σ. ο οποίος έχει ξεκινήσει τη δουλειά) και σε παιχνίδια όπου θα υπάρχει ανάγκη τακτικής/αντιπάλου/προσαρμογής θα «κατεβαίνει» ο Λιντέι στο «4», όπως επίσης μπορεί να ανεβαίνει και ο Αγραβάνης στο «5». Όσον αφορά τον Βεζένκοφ, στις σκέψεις του Μπλατ είναι να «κατεβαίνει» και αυτός κατά συνθήκη και στο «3», σε Α1 αλλά και Ευρωλίγκα.

Από κει και πέρα, ο Ντέιβιντ Μπλατ πάει για «τριάρι». Αν βρει κάποια περίπτωση που να μπορεί να «πατήσει» και στο «4» ακόμα καλύτερα. Το έχει στο μυαλό του αυτό ο κόουτς του Ολυμπιακού. Ο Αξέλ Τουπάν είναι στη λίστα του, φαίνεται «έτοιμη» περίπτωση αλλά φαίνεται πως αναζητεί κάτι καλύτερο, κάτι πιο «καθαρό» καθώς ο Γάλλος είναι περισσότερο «2».

Για τα γκαρντ, ο Χένρι βρίσκεται σε περίοπτη θέση και εντός των προσεχών ημερών αν όχι ωρών αναμένεται να τελεσφορήσει θετικά το όλο θέμα. Έχουν υπάρξει κάποιες μικρές επιπλοκές με κάποιους ασήμαντους όρους τα οποία θα λυθούν από την Πέμπτη (13/07) καθώς ο παίκτης παίζει τα ξημερώματα στο Summer League με τους Μπόστον Σέλτικς.

Διαβάστε επίσης

Κάνει εξετάσεις και φεύγει...

Κάνει εξετάσεις και φεύγει...

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος θα περάσει την Πέμπτη από ιατρικές εξετάσεις και την Παρασκευή θα αναχωρήσει από την Ελλάδα.