Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Άρπαξε τις ευκαιρίες που είχε, δεν τα παρατάει ποτέ»!

«Άρπαξε τις ευκαιρίες που είχε, δεν τα παρατάει ποτέ»!
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 - 18:47
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να συναντηθούν στη Βαρκελώνη. Πήγαν το καλοκαίρι του 2015 στην πρωτεύουσα της Καταλονίας και για δύο χρόνια αγωνίστηκαν με τα «μπλαουγκράνα». Ο Στράτος Περπέρογλου έζησε για δύο χρόνια στην Μπαρτσελόνα τον Σάσα Βεζένκοφ, το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού και μίλησε στο gavros.gr για τον 23χρονο διεθνή φόργουορντ και τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του.

«Άρπαξε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν»

Αρχικά, ο Στράτος Περπέρογλου ανέφερε πως «είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ, έχει μεγάλο μπασκετικό iq και καταλαβαίνει το παιχνίδι. Εντάξει, για τον χαρακτήρα του δεν χρειάζεται να πω κάτι εγώ, μιλάμε για ένα φοβερό παιδί» για να συμπληρώσει στη συνέχεια λέγοντας: «Όταν του δόθηκαν οι ευκαιρίες, έδειξε πολύ καλή εικόνα, όταν ήμασταν μαζί στην Μπαρτσελόνα, άρπαξε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά».

«Καταλαβαίνει το παιχνίδι, ξέρει πώς να κινηθεί και χωρίς μπάλα»

Μιλώντας για τα αγωνιστικά στοιχεία του, ο Στράτος Περπέρογλου- ο οποίος κι αυτός όπως ο Βεζένκοφ τώρα αλλά και ο Παπανικολάου, έχουν αγωνιστεί και σε Ολυμπιακό και σε Μπαρτσελόνα- υποστήριξε: «Έχει πολύ καλό μακρινό σουτ, καταλαβαίνει το παιχνίδι πολύ καλά, που να πασάρει το πως να κινηθεί στο παρκέ, ενώ είναι καλός και χωρίς τη μπάλα στα κοψίματα. Στο πως να κόψει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Όσο θα παίζει θα χτίζει αυτοπεποίθηση. Με το παιχνίδι και τις προπονήσεις καθημερινά- γιατί ήταν έναν χρόνο εκτός ροτέισον- θα ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση του. Ξέρω ότι δουλεύει πολύ το σώμα του και να συνεχίσει να το κάνει ώστε να βελτιώνεται συνεχώς».

«Δεν το βάζει κάτω…»

Όσο για το αν θυμάται κάποια κουβέντα τους στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», κάποια συμβολή του όντας πιο έμπειρος στο επίπεδο της Ευρωλίγκας…

«Θυμάμαι όταν δεν έπαιζε πολύ, είχαμε μιλήσει και του είχα πει να συνεχίσει να δουλεύει και θα του δοθούν ευκαιρίες. Ξέρω ότι είναι ένα παιδί που δεν τα παρατάει, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του όπως καλύτερα μπορεί».

Διαβάστε επίσης

«Κυνηγάω το όνειρό μου»

«Κυνηγάω το όνειρό μου»

Ο Πιέρια Χένρι μίλησε στην Boston Globe και τόνισε πως θέλει να μείνει… σπίτι του (ΗΠΑ) γνωρίζοντας πως έχει τις ικανότητες και τον επαγγελματισμό για το ΝΒΑ.