Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αν φοβόμουν θα έμενα σπίτι μου» (pics)

«Αν φοβόμουν θα έμενα σπίτι μου» (pics)
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 - 18:45

Τις πρώτες του δηλώσεις ως πρώτος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα έκανε ο Μίλαν Τόμιτς. Η «σημαία» του Ολυμπιακού, κατά την επίσημη παρουσίασή του από τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, τόνισε πως «αν φοβόμουν θα έμενα σπίτι μου» και συμπλήρωσε ότι «ήταν εύκολο να υπογράψω, ήρθα σε ένα σπουδαίο κλαμπ και έχω μία τεράστια πρόκληση μπροστά μου».

Πιο συγκεκριμένα, ο Μίλαν Τόμιτς υποστήριξε αρχικά: «Επέστρεψα στη γενέτειρά μου προκειμένου να συνεχίσω την προπονητική έπειτα από 26 χρόνια στην Αθήνα. Η ζωή συνεχίζεται και κάπως έτσι προέκυψε ο Ερυθρός Αστέρας.

Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όμορφο, ποιοτικό κι ελκυστικό μπάσκετ. Θέλω οι φίλαθλοί μας που θα έρχονται στο γήπεδο να αποτελούν τον έκτο παίκτη μας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν ήταν καθόλου ευχάριστο να παίζεις ως αντίπαλος του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι»!

Ο Μίλαν Τόμιτς ρωτήθηκε για το αν το άγνωστο τον τρομάζει και η απάντηση ήταν πληρωμένη: «Αν φοβόμουν, θα έμενα σπίτι μου και δεν θα αναλάμβανα αυτή τη δουλειά. Όποιος φοβάται, μένει σπίτι του», ενώ για την απουσία από την Ευρωλίγκα και τη συμμετοχή στο Eurocup είπε: «Υπάρχουν σπουδαίες ομάδες στο επόμενο Eurocup. Είναι πιο δυνατή διοργάνωση σε σχέση με πέρσι. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα κι αυτό, ακριβώς, είναι το πιο σημαντικό. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Η Αδριατική Λίγκα θα είναι, επίσης, πιο απαιτητική. Όσο πιο σκληρή, τόσο πιο ενδιαφέρουσα θα είναι η κατάσταση»!

Όσο για τους λόγους επιλογής του Ερυθρού Αστέρα κι αν ήταν εύκολο να υπογράψει είπε: «Είναι ένα σπουδαίο κλαμπ και μια τεράστια πρόκληση για μένα. Ήταν πολύ εύκολο να υπογράψω».

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα Νεμπόισα Τσόβιτς υποστήριξε από την πλευρά του: «Αποφασίσαμε να δώσουμε το χρίσμα στον Μίλαν Τόμιτς. Ο Μίλαν δεν χρειάζεται συστάσεις... Έχει μακρά διαδρομή ως παίκτης και προπονητής. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν τα επόμενα βήματα ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και χαρά. Η χρονιά θα είναι συναρπαστική και σε καμία περίπτωση βαρετή, σας το υπόσχομαι».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Αν φοβόμουν θα έμενα σπίτι μου» (pics)
«Αν φοβόμουν θα έμενα σπίτι μου» (pics)

Διαβάστε επίσης