Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τίμμα… αν και εφόσον!

Τίμμα… αν και εφόσον!
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 - 20:10
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Μπορεί να φαίνεται πως επικρατεί… νηνεμία στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που ξεκίνησε δυναμικά και κάπως έκατσε η σκόνη τις τελευταίες ημέρες, ιδίως μετά την τροπή που πήρε το όλο θέμα με τον Πιέρια Χένρι (σ.σ. ανακοινώθηκε από την Ούνιξ Καζάν, καθώς ο Ολυμπιακός είχε αποσύρει την προσφορά του μετά τα «ας περιμένουμε λίγο ακόμα» και τις απαιτήσεις που άλλαζαν καθημερινά), ωστόσο μόνο έτσι δεν είναι τα πράματα.

Η αλήθεια είναι πως βγαίνουν προς τα έξω λιγότερα πράγματα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στο μεγάλο Λιμάνι και δη ο Ντέιβιντ Μπλατ, που από το βράδυ της Τρίτης (17/07) θα βρίσκεται στην Αθήνα, δεν κάνει τις απαραίτητες προεργασίες, τις απαιτούμενες κινήσεις «ξεσκονίζοντας» κάθε περίπτωση που τον ενδιαφέρει για να κουμπώσει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός, όπως είναι γνωστό, θέλει ακόμα να προσθέσει στο ρόστερ του έναν γκαρντ και ένα «τριάρι» το οποίο, αν ακουμπάει και στο «4» (σ.σ. σε περίπτωση τραυματισμού και κατά συνθήκη) ακόμα καλύτερα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ μελετάει και εξετάζει καθημερινά περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν, οι προτάσεις που δέχεται είναι πάρα πολλές και ανάλογα με τις δυσκολίες, τις επιθυμίες του κτλ. πράττει ανάλογα.

Είναι δεδομένο πως θα έχει και μία συνάντηση με τους προέδρους του Ολυμπιακού ώστε να κάτσουν και να συζητήσουν και από κοντά (σ.σ. με τους Αγγελόπουλους τα έχει πει μόνο τηλεφωνικά, με τον Σκινδήλια είχαν βρεθεί στο Τελ Αβίβ) και να δρομολογήσουν τις εξελίξεις.

Στα δεδομένα μας τώρα και όσον αφορά τις περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας…

Δεν δίνει λεφτά στην Μπασκόνια για Τίμμα

Ο Γιάνις Τίμμα εν πρώτοις, είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση για το «3». Έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και του αρέσει του Μπλατ καθώς πληροί κάποια από τα βασικά «θέλω» του. Είναι αθλητικός παίκτης, που βγάζει ενέργεια στο παρκέ, στα 27 του με κίνητρα, προερχόμενος από μία σεζόν στην Ευρωλίγκα με την Μπασκόνια όπου είχε 23 λεπτά σχεδόν μ.ο. με 7.6 πόντους, 67.3% δίποντα και 41.2% τρίποντα, 2.4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

Δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπασκόνια η οποία όμως τον… βγάζει στο σφυρί. Άρα όποια ομάδα τον αποκτήσει θα πρέπει να πληρώσει. Ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται όμως να δώσει λεφτά στους Βάσκους. Αν καταφέρει και μείνει ελεύθερος και λύσουν την συνεργασία τους και δεν έχει βρει παίκτη ο Μπλατ, θα κάνουν κίνηση… Μέχρι να γίνουν αυτά όμως, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω.

Στην παρούσα φάση, ο Μπλατ έχει προκρίνει άλλες περιπτώσεις τις οποίες εξετάζει όπως συμβαίνει και στο θέμα του γκαρντ. Έχει προταθεί ο Τζάστιν Κομπς ο οποίος αγωνιζόταν στη Γαλλία και τη Λεμάν, ωστόσο βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη λίστα, με τον 59χρονο κόουτς να έχει «κυκλώσει» άλλες περιπτώσεις οι οποίες έρχονται πιο κοντά στα «θέλω» του.

Διαβάστε επίσης