Ντουντούκα
Υπερηφάνεια για την ομάδα πόλο Γυναικών!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Σπανούλης, το πρόσωπο του Ολυμπιακού»

«Σπανούλης, το πρόσωπο του Ολυμπιακού»
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 - 20:37

Ο Ντέιβιντ Μπλατ από την πρώτη στιγμή ζήτησε ως άμεσο συνεργάτη του τον Κεστούτις Κεμζούρα τον οποίο εμπιστεύεται. Συνεργάστηκαν στην Νταρουσάφακα την τελευταία διετία και ο Ολυμπιακός θα είναι η 4η ομάδα που θα δουλέψουν μαζί. Ο Λιθουανός τεχνικός προσέγγισε το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του και μίλησε στην ιστοσελίδα «delfi.lt».

Είπε λοιπόν αναλυτικά…

Για το αν πήγε στον Ολυμπιακό ώστε να συνεχίσει να δουλεύει με τον Μπλατ: «Μπορείς να το πεις έτσι. Η πιθανότητα να πάρω μία καλή δουλειά ως head coach δεν ήταν μεγάλη ούτε οι επιλογές μου ήταν πολύ ελκυστικές. Έχοντας συνυπολογίσει τα υπέρ και τα κατά, πήραν την απόφαση».

Για τους στόχους της ομάδας: «Δεν έχω συζητήσει γι' αυτό το θέμα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ο κόουτς Μπλατ είχε μία κουβέντα με την διοίκηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι τέτοιος οργανισμός και ομάδα που πάντα παίζει για τους υψηλότερους στόχους».

Για το αν ο Ντέιβιντ Μπλατ ζητά τη γνώμη του για τους παίκτες που αποκτά: «Ναι, με ρωτά για το τι νομίζω και όχι μόνο εμένα. Μιλά επίσης με τη διοίκηση της ομάδας όταν εξετάζει τους πιθανούς στόχους».

Για το ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Ουίλιαμς-Γκος και ήθελε τον Χένρι που ήταν στη λίστα της Ζαλγκίρις: «Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που γράφονται στον Τύπο. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι μόνο αυτές οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τους συγκεκριμένους παίκτες. Δεν πήρα μέρος στις διαπραγματεύσεις και γι' αυτό δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες. Οι παίκτες είχαν την ευθύνη της απόφασής τους».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Το καλύτερο είναι να έχεις συνδυασμός μία νεανικής, πεινασμένης ομάδας με έμπειρους παίκτες. Κάθε ομάδα θέλει έναν τόσο έμπειρο παίκτη όπως ο Σπανούλης που είναι το... πρόσωπο του Ολυμπιακού».

Για τις αρμοδιότητες του: «Το στιλ του Μπλατ χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως του αρέσει να συνεργάζεται, δίνει σε όλους αρμοδιότητες και υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Εγώ είμαι περισσότερο επιφορτισμένος με το επιθετικό κομμάτι και να βλέπω τι πήγε λάθος μετά την ανάλυση κάθε αγώνα. Όλο το σταφ όμως συμμετέχει στην προετοιμασία του πλάνου για τον επόμενο αγώνα».

Διαβάστε επίσης