Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Ολυμπιακός ήταν διψασμένος και είχε ηγέτη-παράδειγμα»!

«Ο Ολυμπιακός ήταν διψασμένος και είχε ηγέτη-παράδειγμα»!
Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018 - 19:33

Την πρώτη του συνέντευξη στο «BasketBallSphere» έδωσε ο Στράτος Περπέρογλου όντας παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, με τον Έλληνα φόργουορντ να ερωτάται για το αν μπορεί αυτός και ο Μίλαν Τόμιτς να μεταφέρουν το «πνεύμα νικητή» που είχαν στον Ολυμπιακό και στον Ερυθρό Αστέρα και τον ίδιο να μιλάει για το σπουδαίο παράδειγμα του Σπανούλη και τις ομοιότητες μεταξύ των δύο συλλόγων.

Ο Στράτος Περπέρογλου υποστήριξε αρχικά πως «ο Ερυθρός Αστέρας είναι μία ομάδα με παράδοση, με ιστορία και με μεγάλη βάση οπαδών. Πάντα απολάμβανα να παίζω στο Βελιγράδι» και στη συνέχεια μιλώντας για τον Μίλαν Τόμιτς υποστήριξε: «Μίλησα με τον Μίλαν (σ.σ. Τόμιτς) όταν υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα.

Ήμασταν μαζί στον Ολυμπιακό και είχαμε μία έξοχη επαγγελματική σχέση. Νομίζω πως ήταν έτοιμος από χρόνια για να κάνει αυτό το βήμα μπροστά και να γίνει πρώτος προπονητής. Έχει δουλέψει με πολύ μεγάλους προπονητές, έχει την εμπειρία και το μέταλλο του νικητή. Ήταν καιρός να κάνει αυτό τα βήμα και είμαι σίγουρος πως θα είναι σπουδαίος».

Ερωτηθείς για το πνεύμα του νικητή που είχαν στον Ολυμπιακό και πως θα το μεταδώσουν στον Ερυθρό Αστέρα, είπε: «Τα πάντα είναι θέμα χημείας μεταξύ των παικτών. Πως θα δουλέψουν μεταξύ τους, πως θα επικοινωνήσουν, να βάλουν την ομάδα πάνω από αυτούς. Ο Ολυμπιακός ήταν μια νέα ομάδα, τα παιδιά όλα διψούσαν και είχαν την επιθυμία να «χτίσουν» την καριέρα τους. Αλλά υπήρχε και ένας ηγέτης, ο Σπανούλης, που αποτελούσε το παράδειγμα για το πως πρέπει να δουλεύεις. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολλούς νέους παίκτες που θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, βλέπω ομοιότητες σε αυτό το πρότζεκτ, αλλά όλα θα πρέπει να τα δείξουμε πάνω στο παρκέ».

Για τον ίδιο τόνισε: «Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, ιδίως τους νεότερους, με την εμπειρία μου. Προσωπικά είμαι ευτυχισμένος που βλέπω την ομάδα να είναι γεμάτη από στόχους. Όποιος κι αν είναι ρόλος μου, ότι κι αν μου ζητήσει ο προπονητής μου, εγώ θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ελπίζω να βρούμε γρήγορα τη χημείας μας μέσα από τη δουλειά»!

Διαβάστε επίσης