Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόντρα στην Ισπανία για την πρόκριση!

Κόντρα στην Ισπανία για την πρόκριση!
Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018 - 08:01

Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Σερβία, προκρίθηκε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ Παίδων, νικώντας (83-66) την Εσθονία. Για την πρόκριση στα ημιτελικά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη το απόγευμα (19:15) την Ισπανία, η οποία «συνέτριψε» με 102-49 το Μαυροβούνιο.

Σε δηλώσεις του όμως, ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Αντώνης Φιλίππου, τόνισε ότι η «γαλανόλευκη» δεν κοιτά αντίπαλο!

«Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος, καθώς κοιτάμε στα μάτια τον οποιονδήποτε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ξέρουμε πως είναι πιο ψηλοί, πως έχουν δυνατά κορμιά, αλλά οι περισσότεροι αντίπαλοί μας είχαν αυτό το πλεονέκτημα. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να προσπαθούμε», δήλωσε αρχικά.

Όσο για τη νίκη απέναντι στην Εσθονία, είπε: «Ηρεμήσαμε λίγο. Τα καταφέραμε, γιατί δώσαμε ρυθμό στο παιχνίδι. Τα καταφέραμε επιτέλους να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό! Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά, μπήκαν και τα σουτ και αυτό μας βοήθησε ακόμη περισσότερο. Ήταν λίγο λύτρωση αυτή η νίκη, γιατί υπήρχε άγχος».

Τέλος, αφιέρωσε την πρόκριση στον τραυματία αρχηγό, Τάσο Κωστόπουλο: «Θέλουμε να προχωρήσουμε για τον Τάσο. Του αφιερώσαμε τη νίκη γιατί του το χρωστούσαμε από τον αγώνα με την Τουρκία. Όλα από την αρχή ήταν για τον Τάσο».

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ:

14.15: Κροατία-Λιθουανία

17.00: Λετονία-Τουρκία

19.15: ΕΛΛΑΔΑ-Ισπανία

21.30: Γαλλία-Σερβία

Διαβάστε επίσης