Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Στο καλύτερο γήπεδο με τους καλύτερους οπαδούς» (vid)

«Στο καλύτερο γήπεδο με τους καλύτερους οπαδούς» (vid)
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 - 02:45
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το ρολόι έδειχνε 02:40, όταν ο Γιάνις Τίμα παρέα με τον Γιάνις Στρέλνιεκς έκαναν την εμφάνιση τους στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα... φώτα έπεσαν στο νέο απόκτημα του Ολυμπιακού που έκανε τις πρώτες του δηλώσεις κατά την άφιξη του στην Ελλάδα.

Ο Τίμα υπογράμμισε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί φορώντας τα ερυθρόλευκα, ενώ μίλησε με αποθεωτικά λόγια για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και τους οπαδούς του Θρύλου. Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Λετονός φόργουορντ.

Ποιές είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον ερχομό σου στον Ολυμπιακό;

«Είμαι πολύ ενθιουσιαμσένος που εντάχθηκα σε αυτή την ομάδα, που θα είμαι συμπαίκτης με τον φίλο μου (σ.σ. Στρέλνιεκς) που είμαστε μαζί και στην Εθνική ομάδα τον ξέρω πολλά χρόνια. Είναι κάτι εξαιρετικό, κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί. Είμαστε εδώ, θα παίξουμε για την ίδια ομάδα και ελπίζω να φτάσουμε στους υψηλούς στόχους μας».

Πόσο μέτρησε η παρουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς στον Ολυμπιακό, για να πάρεις την απόφαση να έρθεις κι εσύ;

«Ήταν ένα μεγάλο συν που είναι κι αυτός στην ομάδα. Είναι σημαντικό να έχεις στην ομάδα ένα παίκτη που έχει παίξει ήδη εδώ και ξέρει πως μπορεί να με βοηθήσει. Θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ και να μπω γρήγορα στο κλίμα».

Τι συζητήσατε κατά τη διάρκεια της πτήσης; Σίγουρα, θα είχες μια αγωνία σχετικά με την άφιξη σου στην Αθήνα...

«Φυσικά τον ρώτησα για κάποια πράγματα, όπως το πως είναι να ζεις στην Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια κοιμηθήκαμε. Θα έχουμε πολύ χρόνο μέσα στη χρονιά για να συζητήσουμε διάφορα πράγματα».

Είχαν ακουστεί πολλά για το στυλ μπάσκετ που παίζεις. Τι πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις στον Ολυμπιακό;

«Βασικά, ό,τι χρειαστεί ο προπονητής θα κάνω. Μπορώ να βοηθήσω και στις δύο μεριές του γηπέδου. Εξαρτάται από το ρόστερ της ομάδας και από αυτά που θα ζητήσει ο προπονητής. Θα περιμένουμε μερικές μέρες να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα δούμε πως θα κυλήσει η χρονιά».

Έχεις παίξει αρκετές φορές αντίπαλος στο ΣΕΦ και έχεις δει την ατμόσφαιρα. Τώρα θα αγωνίζεσαι με τα ερυθρόλευκα. Πιστεύεις ότι θα σας δώσει ώθηση ο κόσμος του Ολυμπιακού;

«Σίγουρα, ο κόσμος δίνει πάντα μια έξτρα ώθηση. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι εκπληκτική! Πάντα ζούμε με τα συναισθήματα από τη στήριξη του κόσμου. Το ΣΕΦ είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο για να αγωνιστής και οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι καλύτεροι. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος για τη χρονιά που έρχεται».

Διαβάστε επίσης

Έφτασε ο Τίμα

Έφτασε ο Τίμα

Λίγο μετά τις 02:00 πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Λετονός άσος.