Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξέρατε ότι…; Η Ευρωλίγκα μας βάζει στο κλίμα!

Ξέρατε ότι…; Η Ευρωλίγκα μας βάζει στο κλίμα!
Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:03

Η Ευρωλίγκα μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα της στη σεζόν 2018-19 οπότε δημοσίευσε άγνωστες πτυχές και στοιχεία από την 1η αγωνιστικής της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Μπούντουτσνοστ-Αρμάνι Μιλάνο

Το πρώτο χρονικά ματς της φετινής χρονιάς! Την τελευταία φορά που οι Μαυροβούνιοι φιλοξένησαν αγώνα της Ευρωλίγκας ήταν στις 6/2/2003, δηλαδή 15 χρόνια, 8 μήνες και 5 ημέρες πριν!

ΤΣΣΚΑ–Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει κερδίσει την ΤΣΣΚΑ εδώ και 6 χρόνια. Μόνοι οι Αντέ Τόμιτς και Αντρέι Βοροντσέβιτς έχουν μείνει στα ρόστερ των δύο ομάδων από τις 13/12/2012, με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να είναι ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους!

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Οι νέοι παίκτες του Παναθηναϊκού, Κιθ Λάνγκφορντ και ΝτεΣόν Τόμας έχουν φορέσει την φανέλα της Μακάμπι στο παρελθόν. Ο πρώτος την σεζόν 2011/12 με 10,8 πόντους μέσο όρο και ο δεύτερος πέρυσι (2017/18).

Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα

Η Νταρουσάφακα είχε κερδίσει την Ρεάλ την τελευταία φορά που έπαιξα στην Μαδρίτη. Όλα αυτά στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς playoffs του 2017, την οποία και κέρδισε τελικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης με 3-1. Μιλάμε επίσης για το ματς ανάμεσα στην κάτοχο της Ευρωλίγκας και του EuroCup!

Κίμκι–Ολυμπιακός

Ο προπονητής της Κίμκι θα αντιμετωπίσει για μία ακόμα φορά την πρώην ομάδα του, με την οποία έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2013. Είναι ο μοναδικός εν ενεργεία προπονητής που έχει οδηγήσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης 3 διαφορετικές ομάδες!

Ζαλγκίρις–Μπασκόνια

Το ζευγάρι του… 2-0, με την Ζαλγκίρις να έχει νικήσει και στους δύο αγώνες την Μπασκόνια πέρυσι και την σεζόν 2015/16, ενώ οι Ισπανοί έκαναν το ίδιο απέναντι στους Λιθουανούς την χρονιά 2016/17 και το 2012/13!

Φενέρμπαχτσε-Γκραν Κανάρια

Στον αγώνα αυτόν, θα δούμε τον μεγαλύτερο σε ηλικία ρούκι της διοργάνωσης! Ο Άλμπερτ Όλιβερ έγινε 40 τον περασμένο Ιούνιο και τον Οκτώβριο θα πατήσει για πρώτη φορά παρκέ Ευρωλίγκας!

Μπάγερν Μονάχου–Αναντολού Εφές

Αυτή θα είναι η πρώτη του μονομαχία στην ιστορία των δύο ομάδων. Ο Βασίλιε Μίσιτς, που φέτος μετακόμισε στην Εφές, είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος, μιας και είχε φορέσει την φανέλα της Μπάγερ από το 2014 μέχρι το 2016!

Διαβάστε επίσης