Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ μου τον Ολυμπιακό»!

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ μου τον Ολυμπιακό»!
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 - 20:27
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Από τα πλέον αγαπητά παιδιά που πέρασαν στον Πειραιά. Είχε βάλει μεγάλη πλάτη μάλιστα για να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό (2008-11) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είχε επιδείξει πείσμα με την θέλησή του να είναι μεγάλη για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Δεν τα αποχωρίστηκε από τότε. Στα «ερυθρόλευκα» της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, της Μπάγερν Μονάχου και της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Τα φοράει ακόμα… Άσχετα αν δεν πατάει παρκέ. Άλλαξε σελίδα στην καριέρα και στη ζωή του και πλέον είναι Αθλητικός Διευθυντής στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Αλλά, καλύτερα να μην σας τα πούμε εμείς… Καλύτερα να τα πει ο ίδιος. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν…

Μίλησε στο «gavros.gr» στα «Δύο Αοράκια» όπου βρέθηκε με την επί μία πενταετία ομάδα του αλλά σε νέο ρόλο πλέον και αρχικά μας είπε γι αυτό το νέο ξεκίνημα.

«Είχα κάποιους τραυματισμούς αυτό το καλοκαίρι και έπρεπε να αποσυρθώ. Έπαιζα σε αυτή την ομάδα για πέντε χρόνια και είχα μία πρόταση για να αναλάβω Αθλητικός Διευθυντής και ήταν το καλύτερο μέρος για μένα για να μείνω. Γνωρίζω τους πάντες εδώ… Γνωρίζω τον κόουτς, το προσωπικό, τους περισσότερους παίκτες και είναι μία δοκιμαστική περίοδος για μένα».

Για το αν νιώθει άβολα, είπε: «Δεν νιώθω άβολα, μπορώ να σου πω πως νιώθω λίγο περίεργα, αλλά ξέρεις, είναι μέρος της καριέρας κι αυτό, είναι μέρος της ζωής. Δεν είναι εύκολο για μένα να βλέπω τις προπονήσεις και τους αγώνες το παραδέχομαι, αλλά, αν δεν ήταν αυτό το καλοκαίρι θα ήταν το επόμενο. Είμαι ευτυχισμένος. Είμαι χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα και τους παίκτες που έχουμε αυτή τη σεζόν».

Για τον Ολυμπιακό, καθώς η Χάποελ έπαιξε με τους «ερυθρόλευκους» την πρώτη ημέρα του τουρνουά, είπε: «Κοίτα, είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε κάτι με σιγουριά, γιατί οι περισσότεροι παίκτες έλειπαν με τις Εθνικές ομάδες. Με μας είχαν μερικούς τραυματισμούς ακόμα… Γνωρίζω όμως τον Μπλατ πολύ καλά και ξέρω πως θα φτιάξει μία επιτυχημένη ομάδα γιατί αυτό ακριβώς είναι. Θα πάρει βέβαια κάποιο χρόνο, η προετοιμασία συνεχίζεται, αλλά έχει βαθύ ρόστερ, έμπειρους παίκτες και ότι χρειάζεται μία ομάδα για να είναι επιτυχημένη. Δεν θα είναι εύκολη σεζόν βέβαια, η Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατή, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, την ξέρω καλά αυτή την ομάδα και εμπιστεύομαι τον Ντέιβιντ για μία πολύ καλή σεζόν».

Τον Ντέιβιντ Μπλατ τον γνωρίζει άριστα. Συνεργάστηκαν μαζί στη Μακάμπι Τελ Αβίβ τόσο με τον Μπλατ βοηθό όσο και ως πρώτο προπονητή, οπότε η ερώτηση ήρθε εύλογα… «Νομίζω πως αυτό που κάνει σπέσιαλ τον Μπλατ είναι πως ξέρει πως να πάρει το μάξιμουμ από την ομάδα. Ξέρει πως να κάνει τους παίκτες ευτυχισμένους, πως να τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί, δεν χάνει πολλούς παίκτες κατά τη διάρκεια της χρονιάς πνευματικά ή σωματικά και έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του που γνωρίζει πως να ταιριάξει στο κλαμπ και στις καταστάσεις. Ξέρω πως είναι ο Ολυμπιακός. Δεν είναι νορμάλ καταστάσεις κάποιες φορές. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και οι φίλαθλοι εμπλέκονται σημαντικά στην ομάδα, αλλά πιστεύω πως όλοι θα έχουν αρκετή υπομονή και η ομάδα θα είναι καλά».

Για τα χρόνια στον Ολυμπιακό είπε: «Τα θυμάμαι όλα πολύ καλά. Έχω το μυαλό μου την κάθε στιγμή. Απόλαυσα πάτρα πολύ το να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, ήταν μία σπουδαία εμπειρία για μένα και είχα την ευκαιρία να παίξω με σπουδαίους παίκτες της Ευρώπης. Ήταν μια εποχή στην καριέρα μου την οποία ποτέ δεν θα ξεχάσω».

Διαβάστε επίσης

Δίνουν πάσες ζωής!

Δίνουν πάσες ζωής!

Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού παίζει μπάσκετ για να συνδράμει την «Τράπεζα Αίματος Δημήτρης Βλων».