Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να πάρουμε την Euroleague και το πρωτάθλημα»

«Να πάρουμε την Euroleague και το πρωτάθλημα»
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 - 18:38

Για τα όνειρα και τους στόχους του για τη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Γουίλιαμς-Γκος στην κάμερα της Nova στο πλαίσιο της Media Day του Θρύλου.

Ο Αμερικανός γκαρντ ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει η ατομική του απόδοση, αλλά να κερδίζει η ομάδα και τη βοηθήσει να κατακτήσει τόσο τον τίτλο του πρωταθλήματος όσο και την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την Euroleague:

«Η σεζόν θα είναι ονειρεμένη για εμένα αν πάρουμε την Euroleague και το πρωτάθλημα. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τόσο μπροστά. Δουλεύω πολύ σκληρά για να γίνουν τα πράγματα σωστά. Παίζω στα γκαρντ, μπορώ να αγωνιστώ και στις δύο θέσεις. Πιστεύω πως θα με δείτε να κάνω πολλά στο παρκέ, αναλόγως το τι θα χρειάζονται τα ματς. Θα σκοράρω αν χρειαστεί ή θα βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, που είναι “ζεστοί”. Θα συνεισφέρω κάθε μέρα».

Για τον Ολυμπιακό του Μπλατ:

«Ο κόουτς Μπλατ μας λέει να παίξουμε γρήγορα και με πάθος στην επίθεση, όμως να δίνουμε συγκέντρωση και στην άμυνα. Βελτιωνόμαστε καθημερινά στην άμυνα. Θέλουμε να κρατάμε χαμηλά τον αντίπαλό μας και να έχουμε περισσότερες κατοχές. Μου ταιριάζει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού».

Για το αν θα είναι η έκπληξη της σεζόν:

«Όπως είπα, αυτό που με κρατάω ξύπνιο είναι να πάρουμε την Euroleague. Δεν σκέφτομαι ατομικές διακρίσεις. Θέλω να δουλεύω κάθε μέρα και να βελτιώνομαι, για να φτάσουμε στους στόχους μας και να πάρουμε τίτλους. Είτε είμαι ο ρούκι της χρονιάς, είτε όχι, εφόσον πάρουμε τους τίτλους θα είμαστε καλά».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μάντζαρης:

Για το αν η φετινή χρονιά είναι απόδειξη:

«Να παίρναμε το πρωτάθλημα πέρυσι και ας μην έπαιζα εγώ καλά. Όταν δεν παίζεις καλά είναι στενάχωρο. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι και φέτος όλοι μαζί θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε και τους τρεις τίτλους».

Για γρήγορο φετινό τέμπο:

«Ούτε καν θυμάμαι άλλον προπονητή να ζητά αυτό του Μπλατ. Θέλει όλα να γίνονται γρήγορα. Δεν υπάρχει φάση για να είσαι ακίνητος. Γρήγορος ρυθμός τρέχουμε σαν τρελοί. Χρειάζεται χρόνος να προσαρμοστείς δεν γίνεται αμέσως. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Να είμαστε καλοί επιθετικά αλλά και καλοί στην άμυνα κι αυτό θέλει δουλειά στις προπονήσεις».

Για νέους ξένους παίκτες:

«Χρειάζονται χρόνο κι ο Νάιτζελ (Γκος) κι ο Ζακ (Λεντέι). Η Ευρωλίγκα είναι δύσκολη δεν έχει σχέση με τα άλλα κύπελλα. Αλλά δουλεύουν σαν τρελοί ξέρουν τι τους ζητά ο κόουτς και ματς το ματς θα γίνονται καλύτεροι. Τους βοηθάμε όλοι».

Για πληγές που ίσως άφησε η περυσινή χρονιά:

«Δεν πιστεύω ότι ποτέ είχαμε πρόβλημα. Είμαστε μαζί με πολλά παιδιά πολλά χρόνια, όπως τον Βασίλη (Σπανούλη) και τον Κώστα (Παπανικολάου). Δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Υπάρχουν και δύσκολες και κακές μέρες, όπως υπάρχουν και κακές χρονιές. Δεν θα τσακωθούμε όμως, είμαστε φίλοι, υπάρχουν καλές εξωγηπεδικές σχέσεις».

Για το ποιος είναι ο πλακατζής από τους ξένους:

«Ο Τουπάν, είναι Γάλλος, είναι ευρωπαίος και είναι ωραίος τύπος. Ο Μπόγρης είναι μια κατηγορία μόνος του».

Τέλος, ο Γιώργος Μπόγρης επισήμανε:

Για νέα ομάδα και αλλαγές:

«Θεωρώ ότι είναι εντελώς διαφορετική χρονιά. Τίποτε δεν είναι σωστό ή λάθος. Πάνω απ’ όλα ο σύνολο. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω μ’ ένα προπονητή επιπέδου στην ομάδα που ήθελα να είμαι. Γυρνάμε σελίδα με πιο επιθετική τακτική. Περισσεύουν μπάλες για όλους και δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι ωραίο που υπάρχουν έμπειροι και νέα παιδιά κυρίως οι ξένοι που είναι πολύ φιλόδοξοι και αυτό είναι σημαντικό, Αυτό το κράμα θα επιτύχει, απλά χρειάζεται υπομονή. Θα δούμε ενέργεια ζωντάνια και το σημαντικό να τα’ απολαμβάνουμε. Να κάνουμε νίκες στο μεγάλο ταξίδι μας φέτος ως την Βιτόρια».

Για τον κόσμο:

«Όπως αλλάξαμε εμείς άλλαξαν κι άλλες ,ομάδες. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι από την αρχή. Είναι σημαντικό να φύγουν νωρίς κάποια ταξίδια πριν βαρύνουν τα πόδια. Είναι δύο δύσκολα ταξίδια στην αρχή, μετά ομάδες που πέρυσι χάσαμε πολλά και θέλουμε να δώσουμε απαντήσεις. Αν είμαστε υγιείς θα πάνε όλα ονειρικά. Όπως λέει και ο προπονητής η νίκη είναι συνήθεια».

Για το πόσο εύκολο ν’ αλλάξει η φιλοσοφία:

«Όπως είπε και ο κόoυτς στους 65 κι τους 70 όλοι μπορούν να νικήσουν στους 95 όχι. Τα παιδιά που ήρθαν μπορούν να παίξουν γρήγορα. Εγώ στην Ισπανία έτσι έπαιζα τα παιδιά έχουν επίπεδο και δεν θα έχουν πρόβλημα. Θ’ ανοίξει το ροτέσιον κι αυτό είναι καλό. Να χτίσουμε να κάνουμε ένα καλό σύνολο και στο τέλος να πάρουμε τους τίτλους που μας αναλογούν».

Διαβάστε επίσης

«Ήρθα για τον Μπλατ»

«Ήρθα για τον Μπλατ»

Θα προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό ο Ζακ ΛεΝτέι, όπως τόνισε ο ίδιος στις δηλώσεις του στην Media Day των Πειραιωτών.